Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hükümlü ve tutuklular için aşçılık kursu açıldı

Hükümlü ve tutuklular için aşçılık kursu açıldı

Hükümlü ve tutukluların bilgi ve becerilerini artırmak, meslek sahibi olmalarını sağlamak için Yozgat’ın Boğazlıyan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda aşçılık kursu açıldı.    Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Murat...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 17:00
Hükümlü ve tutukluların bilgi ve becerilerini artırmak, meslek sahibi olmalarını sağlamak için Yozgat’ın Boğazlıyan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda aşçılık kursu açıldı.

    Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Özcan, aşçılık meslek kursu sayesinde, hem hükümlü ve tutukluların boş zamanlarını değerlendirdiklerini, hem de tahliye olduklarında iş sıkıntısı çekmemeleri için kurs açıldığını belirtti.

    Kurumların, hükümlü ve tutuklular için açmış oldukları sınavlara katılabilmeleri için sertifika sahibi olunması gerektiğini belirten Başsavcı Özcan, hükümlü ve tutukluların meslek öğrenmeleri sayesinde kendilerine olan güven duygusunun artacağını ve suç işleme düşüncesinin bu sayede ortadan kalkacağını vurguladı.

    Başsavcı Özcan, açılan aşçılık kursuna katkı ve destek sağlayan Şeker Fabrikası baş ustası Mehmet Özdal'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, Ceza İnfaz Kurumu İdaresi tarafından düzenlenen teşekkür belgesini takdim etti.

    Kurum Müdürü Bayram Nayırsoy ise Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Özcan'ın talimatı ile hükümlü ve tutukluların bu mesleği en iyi şekilde öğrenmelerine yardımcı olabilmeleri için Şeker Fabrikası aşçısı Mehmet Özdal’'ı getirdiklerini söyledi.

    Nayırsoy, aşçılık mesleğinin sadece yemek pişirmek olmadığını, aşçılık mesleğinin bir gereklilik olduğunu ve sosyal faydalarının da bulunduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.