Dolar 34,1539
%-0.13
Euro 37,8002
%-0.07
Altın 2.902,400
%-0.72
Bist-100 9.039,00
%0.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hünkar Kasrı'nda 'geleneksel' şölen

Hünkar Kasrı'nda 'geleneksel' şölen

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Hünkar Kasrı'nda düzenlenen ve Geleneksel Türk El Sanatları örneklerinin yer aldığı sergiyi açtı. Kursiyer kadınlarla birlikte açılışı yapan Eroğlu, bu sanatların yaşatılmasından ve Hünkar...

  • Ege Postası
  • 29.04.2013 - 16:46
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Hünkar Kasrı'nda düzenlenen ve Geleneksel Türk El Sanatları örneklerinin yer aldığı sergiyi açtı. Kursiyer kadınlarla birlikte açılışı yapan Eroğlu, bu sanatların yaşatılmasından ve Hünkar Mahfili gibi tarihi önemi olan bir mekanda sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlim Yayma Cemiyeti'nde eğitim alan ve ürettikleri el sanatları eserlerini sergileyen kadınlar, eserlerini görücüye çıkardı. Cemiyetin katkısıyla verilen eğitimlerle hat, tezhip ve diğer alanlarda beceri kazanan kadınlar, Türk el sanatlarının önde gelen türlerinde eserler üretti. Kursiyer olarak başladıkları eğitimleri belli bir aşamadan sonra ürüne dönüştü. İlim Yayma Cemiyeti bünyesinde Eminönü Yeni Cami yanındaki Hünkar Kasrı'nda açılan sergi ile 36 hat ve tezhip tablosu ile 20 el işlemesi ürün görücüye çıktı. El işçiliğinin en güzel örnekleri yanında, özellikle kadınların büyük beğenisini kazanan el çantaları üzerindeki işlemeler serginin en gözde eserleri oldu.

Serginin açılışını Bakan Eroğlu ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş birlikte yaptı. Bakan Eroğlu, sergiyi gezerek cemiyet görevlileri ve kursiyerlerden bilgi aldı.

Eroğlu, geleneksel Türk sanatları eserlerinin yeniden değer kazanması ve sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sergilenen eserler kadar Hünkar Kasrı'nın da önemli olduğunu belirten Eroğlu, İTO tarafından restore edilerek yeniden kullanıma kazandırılan eser nedeniyle de ayrıca memnuniyet duyduğunu da sözlerine ekledi.

Sergi 15 gün süreyle gezilebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.