Dolar 34,1418
%0.02
Euro 38,0776
%0.43
Altın 2.885,380
%0
Bist-100 10.014,00
%1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Huzurevi düğünle şenlendi

Huzurevi düğünle şenlendi

Tokat Huzurevi'nde kalan 69 yaşındaki Niyazi Ay ile 67 yaşındaki Saliha Güçyetmez, hayatlarını birleştirdi. Düğüne Vali Mustafa Taşkesen ve eşi Betül Taşkesen’in yanısıra il protokolünün önde gelen isimleri, huzurevi sakinleri, yetiştirme...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 10:32
Tokat Huzurevi'nde kalan 69 yaşındaki Niyazi Ay ile 67 yaşındaki Saliha Güçyetmez, hayatlarını birleştirdi. Düğüne Vali Mustafa Taşkesen ve eşi Betül Taşkesen’in yanısıra il protokolünün önde gelen isimleri, huzurevi sakinleri, yetiştirme yurdunda kalan gençler, İyilik Elçileri ve kurum çalışanları katıldı.

Şahitliklerini Vali Taşkesen ve eşinin yaptığı nikahı, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin kıydı. Taşkesen, kendilerinin 14. evlenme yıldönümüne denk gelen bu günde böyle bir törende bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, ikinci bahara merhaba diyen çifte ömür boyu mutluluklar diledi. Evlilik cüzdanını Güçyetmez’e vererek, "Bende evlilik cüzdanını bayana vermek gelenektir." dedi. Nikahtan sonra yüzükleri yine Taşkesen çifti tarafından takılan yaşlı çiftin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Daha sonra gelen düğün pastasını kesen yeni evli çift, birbirine ikram etti. Huzurevi sakinlerinin alkışları ve konfetilerle coşkusu artan düğün, gelinin eline Betül Taşkesen tarafından kına yakılmasıyla devam etti. Ardından halaylar çekildi, davul zurna eşliğinde Tokat’a has oyunlar oynandı. Eline aldığı mendille halayın başını çeken Vali Mustafa Taşkesen, “Çoktandır halay çekmemiştim. Bu zamana kadar birçok nikah şahitliği yaptım fakat ilk defa bu kadar anlamlı ve önemli bir düğünde şahitlik ediyorum. Efendimiz'in hadisi var, 'Evleniniz.' diyor. Evliliğin yaşı, utanması olmaz. İnsanın kimliğinde yazan yaşı önemli değildir. Önemli olan, hissettiği yaşıdır. Huzurevinde kaldıkları süre içerisinde tanışarak evlenmeye karar veren çiftimizi tebrik ediyorum. Allah, hayırlı uzun ömürler versin. Burada kalan diğer sakinlere örnek olabilir, belki onların içinden de evlenmek isteyenler çıkabilir. Bu işler nasip işi. Niyazi Amca, Güçyetmez’i ikna etmiş.” şeklinde konuştu. Yeni evli çift, huzurevinden ayrılmayacaklarını ve beraber kalacaklarını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.