Dolar 34,2499
%0.03
Euro 37,6470
%0.04
Altın 2.928,780
%0.25
Bist-100 9.138,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İGC: Gazetecileri tutuklayarak terörün önüne geçilemez

İGC: Gazetecileri tutuklayarak terörün önüne geçilemez

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket, gazetecileri, yazarları, dilbilimcileri tutuklayarak terörün önüne geçilemeyeceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 01.09.2016 - 14:42

OHAL kapsamında gözaltına alınan gazeteciler ve yazarlarla ilgili açıklama yapan Dikmen, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gazetecilere yönelik girişimleri kaygıyla izlediklerini söyledi. İGC Başkanı Dikmen açıklamasında şunları vurguladı:

“Çok sayıda gazetecinin gözaltına alınması ve tutuklanması totaliter rejimlerde görülen cadı avı benzeri bir girişimi andırıyor. Türkiye'de, basın çalışanlarının gazetecilik yapmaları yasalarla güvence altındadır. Yaptıkları haberler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle gazeteciler suçlanamazlar. OHAL sürecinde gazetecilerin günlerce gözaltında tutulması uluslararası hukuka da uygun değildir. Doğrudan suça bulaşmamış, tek amacı mesleği olan gazeteciliği yapmak olan arkadaşlarımızın terör örgütü soruşturma kapsamına alınmalarından kaygı duyuyoruz. Yazarları, dilbilimcileri, gazetecileri tutuklayarak terörün önüne geçilemez. Ülkemizde barışın dilini egemen kılmalıyız. Bu duygularla, insanların huzur ve güven içinde yaşadığı bir Türkiye ve dünya dileğimizi yineliyoruz.

Dünyada gerçek barış ikliminin egemen olması umuduyla. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.