Dolar 34,2714
%0.09
Euro 37,6573
%0.15
Altın 2.910,320
%0.02
Bist-100 9.121,00
%0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İHH ve Human Appeal işbirliği ile Suriye’ye Ramazan yardımı bin ton un

İHH ve Human Appeal işbirliği ile Suriye’ye Ramazan yardımı bin ton un

İHH ve Appeal Human işbirliği ile Suriye halkına Ramazan yardımı olarak 40 TIR’dan oluşan bin ton ekmeklik un gönderildi. Human Appeal Ceo'su Osman Mukbel ise Suriye halkının açlık ve sefalet içerisinde olduğunu, Suriye’nin her bölgesinde...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 15:27
İHH ve Appeal Human işbirliği ile Suriye halkına Ramazan yardımı olarak 40 TIR’dan oluşan bin ton ekmeklik un gönderildi. Human Appeal Ceo'su Osman Mukbel ise Suriye halkının açlık ve sefalet içerisinde olduğunu, Suriye’nin her bölgesinde bulunan insanlara bu savaş ortamında önemli ihtiyaç maddelerini göndermeye gayret ettiklerini ve yardımların devam edeceğini söyledi. Bin ton undan oluşan ekmeklik un yardımı yüklü TIR’lar, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yaptı.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, yaptığı açıklamada, yardımların devam edeceğini söyledi. Oruç, “Suriye'de devam eden kriz içerisinde oradaki kardeşlerimiz çok büyük sıkıntı içindeler. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Dünyanın dört bir tarafında yaptığımız yardım çalışmaları yanında Suriye’ye öncelik vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Suriye halkının ihtiyacının ne olduğunu çok iyi bildiklerini belirten Oruç, ekmeklik unların ulaşılan her bölgedeki insanların belki bir günlük bile ihtiyacını karşılamayacağını ifade ederek, “Onun için gerçekten çok çalışmamız gerekiyor. Çok büyük destekler vermemiz gerekiyor. Dünyanın her tarafından kardeşlerin gelmesi Suriye halkıyla birlikte olması gerekiyor. Ben son bir kaç gündür bölgedeyim. İnsanlar gerçekten çok kötü durumdalar. Somali’den, Arakan’dan, Afrika’nın diğer bölgelerinden hiç de farklı değil. Suriye’de insanlar okul, sağlık, yemek problemi yaşıyor. Bir insanın yaşaması için gerekli bütün temel ihtiyaçlar, sıkıntılar var. Barınmayla alakalı dahi sıkıntıları var. Küçücük çadırları bulamayanlar var. Binlerce insan ağaçların altında kalıyor.” diye konuştu.

Ramazan ayının geldiğini ve herkesin evinde hazırlık yapmaya başladığını belirten Oruç, Ramazan ayının Suriye’ye de geldiğini söyledi. Oruç, şöyle dedi: “Ağaçların altında yaşayan o kardeşlere de geliyor. Biz rahatça evlerimizin içerisinde orucumuzu tutup iftarımızı yaparken, onlar da o zeytin ağaçlarının altına sofralarını açıyor, iftar yapıyor. Bu bizim üzerimize bir sorumluluktur. Ramazan gelmeden Suriye’yi tekrar hatırlayalım, hemen yanımızdaki Suriye’yi hatırlayalım. Onlar için bir şeyler yapalım bütün Türkiye’yi tüm yardım kuruluşlarını Suriye’ye yardıma davet ediyorum. Suriyeliler adına oradan ağlayan çocuklar, kadınlar adına davet ediyorum. Lütfen gelin Suriye’deki insani duruma müdahale edin. Bu birinci derecede bizim problemimiz. Buna müdahale edin, Allah'ın bu nimetini de biz alalım. Onlara hizmet etmenin karşılığını da Allah’tan bekleyerek yapalım. Bu Ramazan'da içerideki 8-10 milyon ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım. Çalışmaların çok daha büyüyerek devam etmesini istiyorum.”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.