Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İSF'ın ilk yurtdışı tanıtımı Azerbaycan'da başladı

İSF'ın ilk yurtdışı tanıtımı Azerbaycan'da başladı

İstanbul'da ekonomiyi canlandırmak ve kültürel tanıtıma katkı sağlamak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Shopping Fest'in(İSF) ilk yurtdışı tanıtımı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı. İSF yurtdışı tanıtım...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 15:02
İstanbul'da ekonomiyi canlandırmak ve kültürel tanıtıma katkı sağlamak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Shopping Fest'in(İSF) ilk yurtdışı tanıtımı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı.
İSF yurtdışı tanıtım faaliyetine Bakü Park İnn Otel’de gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısıyla start verildi. Türkiye ve Azerbaycan basınından önemli simaların katıldığı toplantıya İSF İcra Kurulu Başkanı Vahap Küçük, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Aslan ve sanatçılar katıldı.
Vahap Küçük yaptığı konuşmada ''İSF olarak kıtaların buluşma noktası ve dünyanın göz bebeği olan İstanbul'un güzelliklerini ve değerini bir kez daha Azeri kardeşlerimizle paylaşmaktan mutluyuz'' dedi. İlk yurtdışı tanıtım faaliyetine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Bakü'den başladıklarını hatırlatan Küçük, ''Biliyoruz ki Azerbaycanlı kardeşlerimiz İstanbul'u seviyor ve bizi yalnız bırakmayacak. Azerbaycan'ın uğuruna inanıyoruz ''dedi. Vahap Küçük sözlerine şöyle devam etti. '' İstanbul dünya tarihine yön veren, büyük medeniyetlerin kesişim noktası, farklı medeniyet ve inançların buluşma noktası. Denizi adaları, eşsiz boğaz manzarası benzeri olmayan silueti ile bir görenin daha önce görmediğine pişman olduğu ve bir gün mutlaka tekrar görmek istediği bir şehir''

GEÇEN YIL GELEN AZERBAYCANLI SAYISI YÜZDE 35 ARTTI
Vahap Küçük, geçen yıl yapılan tanıtım organizasyonları ile festival süresinde Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının bir önceki yıla oranla yüzde 35 arttığını bildirdi. Küçük, 8-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak festivalde İstanbul'un en büyük caddelerinde tertip edilecek görkemli yürüyüşlerle başlayacağını bildirdi. Küçük sözlerini ''Dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapan alışveriş merkezleri, Türk ve dünya mutfağının en iyi lezzetlerinin sunulduğu restoranlar, konforlu oteller ve dünyanın en önemli yıldızlarının sahne aldığı organizasyonların yer aldığı festivale herkesi davet ediyoruz'' şeklinde tamamladı.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de konuşmasında Bakü'de yapılan tanıtım etkinliğine televizyonun ''Akşam Sefası '' adlı müzik programıyla birlikte geldiklerini ve bu akşamda Respublika Sarayı’nda Azeri sanatçıların da katkılarıyla konser vereceklerini bildirdi.
İSF yerli ve yabancı tüketicileri alışveriş ve eğlence paydasında buluşturarak hem ülke ekonomisine katkı sağlamayı hem de ülkenin kültürel tanıtımına destek vermeyi amaçlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.