Dolar 34,1491
%0.04
Euro 37,9720
%0.15
Altın 2.885,210
%-0.01
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir'de üyeler, adaylarını belirlemek için sandığa gitti

İYİ Parti İzmir'de üyeler, adaylarını belirlemek için sandığa gitti

14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde 15 ilde temayül yoklaması kararı alan İYİ Parti’nin İzmir il teşkilatı üyeleri, milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başına gitti. Temayül yoklaması için 4 bölgede sandık kuruldu.

  • Ege Postası
  • 02.04.2023 - 10:57
  • Güncelleme: 03.04.2023 - 10:01

ALİ ÇATALBAŞ- EGE POSTASI- İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen milletvekilleri aday adayları temayülü 1. Bölge için Kültürpark Celal Atik Spor Salonu, 2. Bölge için de Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu, Ödemiş Belediyesi Düğün Salonu ve Kongre Merkezi'nde ve Bergama Üçkemer Düğün Salonu’nda eş zamanlı yapıldı. Temayüle çok sayıda teşkilat üyesi ilgi gösterdi. İzmir’de İYİ Parti'ye aday adaylığı için 1. Bölge'de 39, 2. Bölge'de 27 kişi; toplamda 66 başvuru yapılmıştı.

66 milletvekili aday adayının bulunduğu partide üyeler, 64 aday için oy kullandı. 64 aday adayı için en az 7, en çok 14 isim yazılabildi.

Saat 10.00'da başlayan oylama işlemleri saat 17.00'ye kadar sürdü.

İYİ PARTİ'DEN SIRALAMA AÇIKLAMASI

İYİ Parti’den yapılan açıklamada temayül yoklamasında 6 bin civarı oy kullanıldığı belirtildi.

Hangi adayın kaç oy aldığı açıklanmazken, her iki bölgede ilk altı sıra şöyle oluştu;

1. Bölge

1. Müsavat Dervişoğlu
2.Öztük Keskin
3.Ülkü Doğan
4.Ali Topçu
5.Figen Yıldırım
6.Lütfü İlteriş Öney

2. Bölge

1.Hüsmen Kırkpınar
2.Arzu Yıldırım
3.Tamer Cücü
4.Dinçer Işıktaş
5.Müjde Harput Apak
6.Mümin Yalçınkaya

GENEL MERKEZ TEMAYÜL İÇİN İKİ İSİM GÖREVLENDİRDİ

İYİ Parti Genel Merkezi, temayül yoklaması kapsamında İzmir 1. Bölge için İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 2. Bölge içinse İYİ Parti Basın, Yayın ve Medya Başkanı Lütfü Türkkan’ı görevlendirdi.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale ile İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu 1. Bölge'den başvuru yaptılar.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray Aile Eski İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da 2. Bölge'den başvuru yapan isimler arasında yer aldılar.

Öte yandan İYİ Parti'de, halen milletvekili olan aday adaylarının yoklamaya katılıp katılmaması kendi tercihlerine bırakılmıştı.

Bu kapsamda Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale temayül yoklamasına katılmadı.

Ancak TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise kendi isteğiyle temayül yoklamasına girdi.

SONUÇLARIN ARDINDAN ADAY ADAYLARINA MÜLAKAT

Oylamanın gerçekleştirilmesi sonrası sandıklar açılacak ve seçim sonuçları açıklanacak. Cinsiyet kotası uygulanmış nihai liste sonrası sonuçlar İl Başkanlığınca Seçim İşleri Başkanı’na iletilecek. 3-6 Nisan tarihleri arasında mülakat komisyonlarınca aday adaylarına sözlü mülakat yapılacak. Ardından 7 Nisan'da sözlü mülakat sonuçları Genel Başkanlığa iletilerek 9 Nisan'da milletvekili adayları kesinleşecek.

TÜRKKAN'DAN EGEPOSTASI'NA ÖZEL AÇIKLAMA

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan “Bu temayül tam bir şölendir. Memleketimiz için ve İYİ Parti için demokrasi şölenidir. Katılan ve katılmayan her İYİ Partiliye teşekkür ederim” dedi.

BEZİRCİLİOĞLU: GÜZEL SONUÇLAR ELDE EDECEĞİZ

Oy kullanmak için Celal Atik Spor Salonu’na gelen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bezircilioğlu, şunları söyledi:

“20 sene sonra Türkiye’ye tekrar demokrasiyi getirme iddiasında olan İYİ Parti’miz, ilk önce parti içi demokrasiyi içselleştirerek, özümseyerek, sahiplenerek bugün bir temayül yoklaması yapıyor. Tabanın eğilimlerini, üyelerimizin eğilimlerini belirleme sürecine girmiştir. Bugün birinci ve ikinci bölgede, toplam dört merkezde temayül yoklaması yapıyoruz. Birinci bölgede içerisinde bulunduğumuz Celal Atik Spor Salonu’nda, ikinci bölgenin coğrafi yapısından dolayı Bayraklı merkez ilçe olmak üzere kuzeyde Bergama’da ve Güney’de de Ödemiş’te sandıklar kuruldu. Bütün gün sandıkları dolaşacağım. Umarız ki akşam da en sağlıklı ve güzel sonuçları elde edeceğiz. 64 aday adayımız var.

“HEDEFİMİZ, TBMM’YE İZMİR’DEN OLABİLDİĞİNCE ÇOK MİLLETVEKİLİ GÖNDERMEK”

Tabanımız, üyelerimiz, en doğru seçimleri yapacaktır ve bizi 14 Mayıs’taki ‘yüzyılın seçimi’ diye tabir ettiğimiz seçimlerde İzmir’de İYİ Parti’yi temsil edecek olan kadroları belirlemede önemli bir eğilim ortaya koyacaktır. Bu eğilimin neticesinde de tabii ki takdir genel merkezimizindir. Biz, İYİ Parti olarak Meclis çatısı altındaki temsilcilerimizin olabildiğince sayısını çok tutarak hem İzmir’imizin sorunlarını TBMM çatısı altında dile getirmek hem de ülkemizin sorunlarına da İzmir’den ciddi bir bakış açısı ve katkı koymak üzere TBMM milletvekilleri genel seçimlerine İzmir teşkilatları olarak çok ciddi ve sıkı şekilde hazırlanıyoruz. Hedefimiz, İzmir’den olabildiğince çok milletvekilimizi İYİ Parti bünyesinden Meclis’e göndermektir. Gönderdiğimiz milletvekillerimizin de önümüzdeki 5 yıl boyunca çalışmalarını birebir takip edeceğiz. Bu bir demokrasi ve ülkeye katkı koyma süreci. İYİ Parti, tüm ilçe başkanlarını en demokratik yolla seçen parti. O nedenle demokrasiyi en fazla içselleştiren ve yaşatan parti olmakla gurur duyuyoruz. Bugün yapacağımız temayül yoklamasıyla da bunu taçlandırdığımızı düşünüyorum. Diğer tüm partilere ve Türk demokrasisine örnek olmasını diliyorum. Bir demokrasi şölenindeyiz. Umuyorum iyi geçer. Ne olursa olsun, çıkan sonuçları genel merkezimize sunacağız. 9 Nisan’da da kesin milletvekili aday listesini bekleyeceğiz. Sonra da sahada var olacağız. Bugün temayülden çıksın çıkmasın, kesin aday listesinde çıksın çıkmasın tüm aday adayı arkadaşlarımızın, çok önem verdiğimiz yüzyılın seçimlerinde ilk günkü coşkuyla seçime hazırlanmalarına devam etmelerini ve sahada olmalarını temenni ediyorum. 14 Mayıs’ta da yepyeni bir Türkiye’ye uyanmayı temenni ediyorum. Bunu için de demokrasinin önce partimizin içinde, sonra da tüm ülkede tecellisi için çalışıyoruz.”

DERVİŞOĞLU: KENDİ İSTEĞİMLE GİRDİM

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Demokrasi adına İYİ Parti için çok önemli bi adımı atmış bulunmaktayız. Tüm delegelere ve oy veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.İYİ Parti her zaman demokrasi adına adımlar atmış ve atmaya devam edecektir” dedi. 

Dervişoğlu, oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genel Merkez’de görevli diğer isimlerin aksine kendisinin temayül yoklamasına girmesiyle ilgili bir soru üzerine Dervişoğlu, "Kendi isteğimle girdim. Diğer arkadaşların pozisyonu ile alakalı bir şey söylemeyeceğim. Demokrasi ve hukuk mücadelesi vere vere İYİ Parti'nin kurulduğunu biliyorum. Buna baktığımızda, hikayesi büyük olan bir partinin sıradan bir parçası olmaya rıza gösteriyorum” dedi.

“UMARIZ TAMAMININ İRADESİ SANDIĞA YANSIR”

Temayül yoklamasının parti üyeleriyle yapıldığına dikkat çeken Dervişoğlu, “Biz, üye bazlı yapılmasının uygun alacağına karar verdik, genel merkezimiz ile. Sayın genel başkanımız Meral Akşener'in tercihleri de bu yöndeydi. Dolayısıyla herkesin iradesinin sandığa yansıtıldığı bir seçim olmasını temenni ediyorum. Fiziki şartların uygunluğu da önemli. İYİ Parti'nin İzmir’de çok sayıda üyesi var. Umarım ve dilerim ki tamamının iradesi sandığa yansır. Özellikle kırsalda iş zamanı. Oradaki üyelerimizin gelip katılım sağlaması da kolay olmayacak. Biz, aday adayı arkadaşlarımız ile üyelerimizin bulundukları yerden seçim merkezine gelmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” diye konuştu.

İYİ Parti İzmir İl Kadın Politikaları Başkanı Serap Özöktem: “Bugün genel başkanımız sayesinde demokrasi yolunda bir adım daha atmış olduk. İYİ Parti olarak temayül etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Demokraside kadınların yerinin daha fazla ön planda olduğu bir ülke hayalimiz var. Umarım vatana millete bu temayül hayırlı olur” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.