Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN'daki grev ESHOT'u vurdu

İZBAN'daki grev ESHOT'u vurdu

Dün sabah saatlerinde İZBAN'da başlayan grev belediyenin ulaşım hizmetlerini olumsuz etkilerken, kriz en çok da otobüs şoförlerini vurdu. Toplu taşımaya konan ek seferlerle birlikte ek mesaiye koşan ESHOT ve İZULAŞ şoförleri grevin ilk gününde yolcuların hedefi haline geldi. İZBAN'daki grev ESHOT'u vurdu

  • Ege Postası
  • 09.11.2016 - 13:27

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında işletilen İZBAN'daki grev ikinci gün de devam ederken, grevin faturası otobüs şoförlerine kesildi. Evlerine ve işlerine ulaşım sağlamak isteyen ancak grev nedeniyle İZBAN  istasyonlarının kapısından geri dönen vatandaşlar öfkesini ESHOT şoförlerinden çıkartırken, sendika da yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

İzmir'de grev nedeniyle alınan ek tedbirler kapsamında otobüs seferleri arttırılarak ek seferlerle yolcu mağduriyeti en aza indirilmeye çalışılıyor. Ancak artan iş yükü nedeniyle neredeyse gece gündüz direksiyona geçmek zorunda kalan ESHOT ve İZULAŞ şoförleri adeta grevin kurbanı oldu.

ŞOFÖRLER İSYAN ETTİ: BU YÜKÜ DAHA FAZLA ÇEKEMEYİZ

Şoförlerin çalışma saatlerinin arttığına ve ek otobüs seferleri için tüm izinli personelin tatilleri iptal edilerek göreve çağrıldığını aktaran DİSK Genel-İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, "Çalışma saatlerimiz arttı. Ulaşımdaki bütün yük otobüs şoförlerinin sırtına yüklendi. İnsanlar izinden çağrılıyor. Bugün vapur seferlerinin de iptaliyle birlikte bütün ulaşımı biz sağlamaya başladık. Günde 3 milyon İzmirli yolculuk yapıyor. Sefere çıkan otobüs sayısı bir anda bin 500'e kadar yükseldi. Ancak personel sayısı yetmiyor. Zaten normal zamanda yetersiz kalan bu sayı, grevle birlikte adeta bu yükün altında ezildi. Alınan tüm önlemlere karşın ulaşımdaki ihtiyacın yüzde 50'sini ancak karşılayabiliyoruz. Aktarmalı sistemle birlikte raylı sisteme binen tüm yük şimdi otobüslere yöneldi. Ancak ne belediyenin elindeki araç sayısı, ne de personel sayısı buna cevap verecek sayıda değil. Personel evine gidemiyor. Bu yükü daha fazla çekemeyeceğiz.

VATANDAŞ ÖFKESİNİ ŞOFÖRDEN ÇIKARTIYOR

Şube Başkanı Topal, sendika ile ESHOT arasında yaşanan çıkmazla ilgili görüşmeler sürdüğünü belirterek, iş bırakmanın eşiğine gelen şoförler adına yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Bu sıkıntılara daha ne kadar dayanabiliriz bilmiyoruz. Belediyenin acilen bir çözüm bulması gerekiyor. Sadece ulaşımdaki bu görev yükü yemezmiş gibi, süreçten olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın hedefi haline geldik. Yolcular grev nedeniyle aşırı derecede öfkeli ve sinirini de otobüs şoförlerinden çıkartıyor. İnsanlar evlerine, işlerine gidemiyor. Dün yine bir arkadaşımız çıkan kavga sonucunda darp edildi."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.