Dolar 34,1581
%0.14
Euro 38,0417
%-0.33
Altın 2.921,380
%0.23
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZELMAN İşçilerinin protestoları hız kazandı

İZELMAN İşçilerinin protestoları hız kazandı

İZELMAN işçilerinin işlerini kaybetmemek için mücadelesi hız kazandı. Büyükşehir önüne gelen binlerce işçi ‘taşerona geçit vermeyeceğiz’ ve ‘“Kadro talebimiz, sendika güvencemiz!”, “İzin vermeyeceğiz!” pankartlarıyla protesto gösterisinde bulundu

  • Ege Postası
  • 10.04.2013 - 17:52
HABER SERVİSİ/ İzelman’ın kaybettiği ihalenin ardından işsiz kalmayla karşı karşıya kalan 650 İZELMAN işçisi direnişine devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN şirketinde çalışan 650 işçinin yapılan ihale sonucu iş güvencesinin tehlikeye girmesi nedeniyle DİSK/Genel-İş Sendikası, belediye önünde toplanarak yaptığı eylemlerin ikincisini gerçekleştirdi. 15:30 civarında Büyükşehir’in başkanlık girişine gelen binlerce işçi, alkış ve sloganlarla basın açıklaması gerçekleştirdi, “Taşerona geçit vermeyeceğiz!”, “Kadro talebimiz, sendika güvencemiz!”, “İzin vermeyeceğiz!” pankartları açtı, sloganlar attı. Konak Meydanı’nda imza kampanyası yapan BMC işçileri de İZELMAN mağdurlarına destek olmak amacıyla eyleme katıldı.

Şanlı; ‘‘Mücadelemiz Sonuna Kadar Devam Edecek!‘’

Alkış ve ıslıklarla başlayan eylemde basın metnini alanda toplananlara okuyan Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, taşeron sistemine karşı gösterdikleri mücadelenin dün olduğu gibi bugün de devam edeceğinin altını çizdi. Taner yaptığı açıklamaya şöyle devam etti; ‘’Önemli ve tarihsel bir süreçten geçmekteyiz. İşçi sınıfına ve emekçilere baskı ve saldırıların her alanda yoğunlaştığı bu dönemin en önemli özelliği; taşeronlaşmanın, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın giderek yaygınlaştırılmasıdır. Taşeron çalıştırma; ucuz iş gücü, yatırılmayan işçi ücretleri, ödenmeyen sigorta primleri, iş cinayetleri, yasal çalışma sürelerinin çok üzerinde ücretsiz çalışma ve örgütsüzleştirme ve yılsonunda işsizlik demektir.’’



‘‘Ekmeğimize Göz Konmasına Asla Müsaade Etmeyeceğiz’’

2 yıl önce taşeronu kaldırarak emek şenlikleri yapanlar mücadelemizde bizi yalnız bırakmamalıdır diye haykıran Şanlı, ‘’İhale yasasının ilgili maddesiyle ilgili siyasi partilerin TBMM’de verecekleri teklif ve önergelerin takipçisi olacağız. Bu sorun ortadan kalkana kadar mücadelemizi biz sendikalı, sendikasız çalışanlar olarak sürdüreceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Taşeron sistemine karşı bizlerin mücadelesi dün olduğu gibi bugün de devam edecektir. Taşeronun işimizi almasına, ekmeğimize göz koymasına asla müsaade etmeyeceğiz’’ diye konuştu.

''Kazanılmış Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz’’

Kuralsız çalışma koşullarının dayatıldığını, tatil günü olan Pazar günlerinin ihlal edildiğini dile getiren Şanlı, ‘’Konuyla ilgili hukuksal mücadelemizi yarından itibaren başlatıyoruz. Bu sese kulak tıkayanlara sesleniyoruz. Kuralsız ve esnek çalışmaya hayır diyoruz. Toplu sözleşme de kazanılmış haklarımıza dokunmayın. Baskı ve cezalandırma anlayışından vazgeçin. Çünkü bizler kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Şuanda süren TİS görüşmelerinde yeni kazanımlarla mücadeleye devam edeceğimizi, eşit işe eşit ücret politikasını burada olduğu gibi her yerde savunacağımızı bir kez daha üyelerimizle ve kamuoyuyla paylaşıyoruz’’ dedi.



Sarı; ''Büyükşehir Meclisine Gireceğiz!’’

Alanda direnişine devam eden işçilerin yanına gelerek Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı ile konuşan AK Partili Yusuf Kenan Çakar ile CHP’li Murat Bakan bugün mecliste görüşülecek önergeyi hatırlattı. Konuyla ilgili olarak meclise temsilcileriyle gireceklerini belirten Sarı, ‘’Geçen yaptığımız basın açıklamasından sonra İBB meclisinde taşerona karşı önerge verildi. Önergeyi verenler meclis üyeleri ve bugün yine meclis var. Biz buradan bir kez daha sesleniyoruz. Eylem bittikten sonra temsilci ve yöneticilerimizle meclise gireceğiz. Her iki siyasi gruba da sesleneceğiz. Kim samimiyse, kim işçinin yanındaysa biz desteğimizi ona vereceğiz. Bugün mecliste çözecekseniz çözün bu sorunu!’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından eyleme katılanlar müzikler eşliğinde halaylar çekti, sloganlar attı. İşçilerin eylemleri gelecek günlerde de devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.