Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZKA Başkanı'ndan 'değişim' çıkışı

İZKA Başkanı'ndan 'değişim' çıkışı

İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Şubat ve Haziran ayı Kurul toplantıları arasında geçen 4 ayda Türkiye ve İzmir'de dünyanın diğer ülkelerinde 4 yılda hatta 40 yılda görülmeyen değişimler yaşandığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 16.06.2016 - 19:29

İZKA Kalkınma Ajansı 12. Kalkınma EBSO Meclis toplantı salonunda yapıldı. Kurul Başkanı Kemal Çolakoğlu, açılış konuşmasında yaptığı konuşmada Şubat ayı Kurul toplantısının ardında geçen ayda Türkiye ve İzmir'de çarpıcı değişikler yaşandığını söyledi. Çolakoğlu, “4 ayda Hükümet değişti. İzmir Valisi değişti. Biz yani Kalkınma Kurulu değişiyor. Dünyanın pek çok ülkesinde bırakın 4 ayda, 4 yılda hatta 40 yılda görünmeyen değişimler bunlar" dedi.


Hükümet'in değiştiğini ve İzmir milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakan olduğunu belirten Çolakoğlu, “Binali Yıldırım İzmir için şans. Adnan Menderes'in başbakanlığı döneminde İzmir uçmuştu. Bu yörenin insanı olduğuhdan sorunları biliyordu. Binali Bey de kentin sorunların İzmirliler kadar, hatta daha çok bilen birisi. İzmir-İstanbul otoyolu ve Çandarlı Limanı projesini yakından biliyor. İzmir Körfez Geçişi projesi var. Kentin sorunlarını Binali Bey'e anlatmaya gerek yok" dedi.


Çolakoğlu, İzmir Valisi'nin de değiştiğini, Mustafa Toprak'ın Malatya'ya Vali atandığını, yerine Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın atandığını söyledi, "İzmir'e 30 dakika uzaklıktaki Aydın'dan geldiği için kentin sorunlarını, havasını, suyunu bilen birisi olduğunu düşünüyorum. Başarılar diliyorum" dedi. Kalkınma Bakanlığı kararıyla Kalkınma Kurulu üyeleriyle ilgili değişim sürecinin Mayıs ayında başladığını, Kurul üyesi olmak için İzmir'de 130'u aşkın kurum ve kuruluşun başvuru yaptığını belirten Çolakoğlu, listenin Bakanlar Kurulu onayından sonra kesinlik kazanacağını söyledi. 


Kalkınma Kurulu toplantısında İZKA'nın “İzmir kent portalı ve uluslararası sosyal medya kampanyaları, Efes ve Bergama'nın tanıtımını yapmak amacıyla havalimanına yerleştirilen heykellerle ilgili bilgi verildi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler Kurul'da yaptığı konuşmada turizmin zorda olduğu bir dönem yaşandığını söyledi. İZKA'nın tanıtım çalışmaları yapmasının iyi bir adım olduğunu belirten İşler İzmir Tanıtma Vakfı (İZTAV) Başkanı seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da tanıtıma önemli bütçe ayıracağını belirterek “İZKA'nın da İZTAV'ın da tanıtımı var. İZKA stratejik planına bu yeni duruma göre güncellerse daha verimli olur" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.