Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU'da kritik ihale

İZSU'da kritik ihale

Toplu sözleşme sürecinin devam ettiği İZSU’da bir başka kriz daha kapıya dayandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su ve kanal hizmetlerini yürüten bağlı müdürlükte teknik ve altyapı hizmetlerinde çalışacak toplam 1000 personeli ilgilendiren hizmet alım ihalesi 14 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleşecek. Uzun süredir taşeron çilesi ile boğuşan personel 2,5 yılı kapsayan ihale öncesinde kara kara düşünürken, çok sayıda yüklenici firmanın da ihalede teklif vermeye hazırlandığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 02.07.2014 - 12:08
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz hizmet alım ihalesini taşeron firmanın kazanması sonrasında zorlu günler geçiren ve maaş krizi başta olmak üzere sayısız zorlukla boğuşan İZSU personelinin gözü kulağı 14 Temmuz tarihinde gerçekleşecek olan hizmet alım ihalesinin sonucuna çevrildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü’nde çalışan teknik ve altyapı hizmetleri personelini yakından ilgilendiren ihalenin 2,5 yılı kapsayan sürede yapılacak olması da personeli tedirgin etmeye devam ediyor.

İZSU’DA KRİTİK TARİH: 14 TEMMUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) işçisinin kaderi 14 Temmuz 2014 tarihindeki hizmet alım ihalesinde yeniden çizilecek. Toplam bin personeli ilgilendiren ve 30 aylık süreci kapsayan hizmet alım ihalesi kapsamında idarenin 4 ayrı hizmet biriminde görevlendirilecek olan personel için isteklilerden teklifler değerlendirilecek. Haziran 2012’deki son hizmet alım ihalesinde taşerona geçen İZSU personeli, yaşanan onca sıkıntının ardından ay sonunda gelecek yeni haberleri beklemeye başladı.



TAŞERONDA ÇALIŞAN PERSONELİN GÖZÜ KULAĞI BU İHALEDE
Teknolojik Yapımlar Proje İnşaat İmalat Montaj Makine Taahhüt Doğalgaz Sistemleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi çatısı altında çalışan ve idarenin içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri ile atık su, arsenik arıtma tesislerinin bakımı, onarımı ve işletilmesi gibi hizmetleri yürüten personeli 30 ay süreyle istihdam edecek firmayı belirleyecek ihale önümüzdeki haftalara içerisinde gerçekleşecek. Özellikle son dönemlerde hayata geçen ve geçmesi planlanan taşeron siteme dönük çeşitli düzenlemeler sonrasında diken üstünde bir bekleyişte olan personel için 4 ayrı sınıfta hizmet alımı gerçekleştirilecek. Buna göre, 120 kişi şebeke işçiliği grubu, 220 kişi geri hizmet ve destek işçiliği grubu, 620 kişi teknik işçilik grubu, ve 40 kişi de mühendis işçilik grubu olmak üzere, toplam 4 ayrı grupta 1000 personel için ihaleye çıkılacak.

4  TEŞERON FİRMA DOSYA ALDI
1 Eylül 2014’ten 28 Şubat 2017 tarihine dek geçerli olacak ihale ilgili olarak belediyenin yanı sıra, ihalede teklif vermesi beklenen 4 ayrı taşeron firmanın idareden teklif dosyası aldığı öğrenilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü kritik ihale öncesi ek önlemlere gitti. Hizmetlerin devamı ve personelin geçmişte yaşadığı mağduriyetin minumuma indirilmesi için ihale şartnamesinde İZSU tam yetkili kılınırken, görev değişikliği, işten çıkartma, ücret değişikliği gibi durumlarda üst işverenin yani, idarenin oluru istenecek.

BELEDİYE PERSONEL İÇİN EK ÖNLEMLERE GİTTİ
İş sağlığı, iş güvenliği ve kıdem ile ihbar tazminatları gibi konularda personelini güvence altına alan İZSU ayrıca, ödenmeyen işçi maaşları konusunda da sorumlu makam olacak ve gereken cezai işlemi alt işverene uygulamakla yetkili olacak. Diğer yandan, ihaleye girecek firmalarda kamu ya da özel sektörde personel çalıştırma yeterlilik şartı aranırken, konsorsiyum (iş ortaklığı) olarak hizmet alım ihalesinde teklif verilemeyecek ve şartname gereği de hizmetler alt yükleniciye bırakılamayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.