Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU'dan bütünşehir hamlesi

İZSU'dan bütünşehir hamlesi

Bütünşehir Yasası ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanına dahil olan ilçelerde dev bir hizmet hamlesine başlamaya hazırlanan İZSU, Bergama ilçesinin bitmeyen kanal çilesine ilk neşteri vurmaya hazırlanıyor. İlçe merkezinde halkın ve esnafın başlıca şikayet konusu olan yağmur suyu kanalı ve kanal kapakları ile ilgili çalışma başlatan idare, mevcut sistemi tepeden tırnağa yenileme kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 01.07.2014 - 13:00
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin ardından yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası kapsamında Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan 9 ayrı ilçede arıtma, kanal inşası ve kanalizasyon hatları ile ilgili detaylı bir çalışma başlatan İZSU, Bergama’ya müjde vermeye hazırlanıyor. İzmir’in tamamında hayata geçirdiği çevre yatırımları ile dikkat çeken İZSU, Bergama’da ilçenin kalbi sayılan Cumhuriyet Caddesi’nde yer alan yağmur suyu kanallarını baştan sona yenileyecek.

İLÇE MERKEZİNDE SORUNA KÖKTEN ÇÖZÜM
Bergama’nın Cumhuriyet Caddesi’nde semt esnafı ve bölgede yaşayan vatandaşların başlıca şikayet konusu haline gelen yağmur suyu kanalları ile ilgili çalışma başlatan İZSU ekipleri, yasa ile idareye bağlanan ilçede soruna kökten çözüm getirecek. 2002 yılında ilçe belediyesi tarafından yapılan, ancak yağışlı havalarda kazalara sebebiyet veren ve yarattığı gürültü nedeniyle de halktan yoğun şikayetler alan cadde üzerindeki ızgaraların tamamı çalışmalar kapsamında yenilenecek.

KIŞ BAŞLAMADAN ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK
Mevcut yağmur suyu kanalında ızgara yenileme çalışması yapacak olan İZSU, yol üzerinde toplam 1756 parça beton yağmur suyu ızgarası kullanarak, hem gürültüyü azaltacak hem de yağışlarda oluşan kazların da önüne geçecek. Çalışmalar sırasında parke taşları da yenileyecek olan İZSU idaresi, 9 Temmuz tarihinde gerçekleşecek olan ihalenin ardından çalışmalarını üç aylık süreçte tamamlayarak kış aylarının başlamasıyla birlikte cadde üzerindeki tüm tadilat işlemlerini bitirecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.