Dolar 34,2070
%0
Euro 37,8290
%0.14
Altın 2.924,530
%-0.17
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU ihalesine Çakar'dan sert tepki

İZSU ihalesine Çakar'dan sert tepki

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar İZSU'nun harcamalarını mercek altına aldı. Çakar, 'adrese teslim ihale mi yapılıyo? Sorusunu sorarak, İzmir'in 32 milyon dolarının boruların içinden alıp gittiğini savundu

  • Ege Postası
  • 09.11.2013 - 11:49
 İZMİR- İzmir iş dünyasında eleştirilerin hedefi olan İZSU boru ihalesine bir tepki de Ak Parti cephesinden geldi. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Grup Başkan Vekili Kenan Çakar yaptığı yazılı bir açıklamayla İZSU'yu topa tuttu. 'İZSU NEREYE KOŞUYOR'' başlığıyla yayınlanan yazılı açıklamada Çakar şunları söyledi...

Borulardan akan paralar nereye gidiyor! '
EBSO Meclis Başkanı’nın Büyükşehir belediyesinin en önemli kurumlarından biri olan İZSU’nun aldığı boruların çok çok pahalı olduğu, aynı işin 4 kat daha ucuza yapılabileceği, İzmirlinin parasının sokağa atılmaması gerektiği, yönünde ikaz ve eleştirilerini hep birlikte okuduk. Sadece EBSO Meclis başkanı değil, boru imalat sektöründeki diğer İzmirli sanayicilerde bu ihalenin yanlış olduğunu söylüyor.

ADRESE TESLİM İHALE Mİ YAPILIYOR'
EBSO Meclis Başkanı’nın açıklamasında asıl dikkat çekici husus, alınmak istenen boruların Türkiye’de sadece bir kişi tarafından üretildiği ve adrese teslim ihale edildiği vurgusudur. Bu husus çok çok önemli ve hiç kimsenin geçiştiremeyeceği kadar da hassas bir konudur.
Sayın Kocaoğlu’nun bu iddialara açık ve net biçimde cevap verip, hem ilgilileri hem de İzmirlileri aydınlatması gerekirken, her zaman yaptığı gibi insanları itham eden, baskı kurmaya ve susturmaya yönelik cevaplar vermesi kabul edilemez.

HERKESİ BASKI VE KAVGA İLE SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR
Eleştirilere ve önerilere tahammülü olmayan Kocaoğlu’nun verdiği cevaplarla, üstü kapalı olarak, herkesi menfaat peşinde koşmakla itham etmesi, başka bir amacın mı var diyerek kişileri rencide etmesi, aslında İzmir Büyükşehir belediyesinin yıllardır nasıl beceriksizce yönetildiğini ve paraların nerelerde çarçur edildiğini kamuoyunun dikkatinden kaçırmaya yönelik gayretinden başka bir şey değildir.

KRAL ÇIPLAK
Bu eleştirileri ve yanlış işleri yıllardır biz söylüyorduk. Siyasetçiler söylüyor, muhalefet yapıyorlar diye belki dikkate alınmıyor, yeterince etkili olmuyordu. Ancak şimdi İzmir’in önemli sanayicileri ve tarafsız iş adamları söylüyor. Artık İzmir de insanlar KRAL ÇIPLAK diyor.
İnsanlar konuşmaya başlayınca, diğerleri de cesaret bulup konuşuyorlar. Şimdi de Çelik Boru İmalatçıları Derneği 2010 yılında yapılan bir boru ihalesi ile belediyenin 25 milyon dolar zarar ettirildiğini söylüyor.

Bu ihalede de dikkat çekici husus yukarıda bahsi geçen ihale gibi. Yani alımı yapılan borunun tek imalatçısı olması. İhaleye tek firma girebiliyor. İstediği fiyattan ihaleyi alıyor. Rekabet yok, kıyaslama imkanı yok. Oh ne ala memleket. Olan İzmirlinin parasına oluyor.
Neden ve nereye akıp gittiği ile ilgili epeyce zaman tartışmalar devam edecektir. Ortaya çıkan gerçek 2 ihale sonucunda İzmir’in 32 milyon dolar parasının boruların içinden akıp gittiğidir.

İZMİRLİNİN HAKKINI SAVUNUYORUM
Şimdi Sayın Kocaoğlu da bilsin ki biz İZMİRLİ hemşerilerimizin hakkını savunuyoruz. Bana da amacın ne, kimi savunuyorsun gibi cevaplar vereceğine;
-İzmir’i, sivil toplumun sesine kulak vererek yönetmeli,
-İzmirli sanayiciyi dikkate almalı, dinlemeli, İzmir’in parasının İzmir’de kalması için, İzmirli üreticiyle çalışmayı tercih etmeli, hukuk içerisinde kalarak kentli sanayici ve yatırımcıyı desteklemeli,
-İzmirlilerin ihaleye girmesini zorlaştıran şartnameleri hazırlayanlardan, adrese teslim ihale yapmakla itham edilen bürokratlarından hesap sormalı,
-32 milyon doların hesabını vermelidir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.