Dolar 34,2323
%-0.03
Euro 37,6226
%-0.04
Altın 2.887,080
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZTO’dan Vali Toprak’a hoşgeldin ziyareti

İZTO’dan Vali Toprak’a hoşgeldin ziyareti

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Valiliği'ne atanan Mustafa Toprak’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.Demirtaş, 128 yıllık İZTO'nun sadece İzmir’in değil,...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 16:23
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Valiliği'ne atanan Mustafa Toprak’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Demirtaş, 128 yıllık İZTO'nun sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin de en güçlü meslek kuruluşlarından birisi olduğunu söyledi. Üyelerinin ticaretini, ekonomisini geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, “Teşvikler, eğitimler veriyoruz, fuarlara götürüyoruz, sıradışı hizmetler veriyoruz. İzmir ve Türkiye ekonomisinin gelişimi için projeler üretiyoruz, raporlar hazırlıyoruz.” dedi. Demirtaş, ekonomik çalışmalarının yanısıra İzmir’in kültür ve tarih değerlerine sahip çıktıklarını, başta Agora kazıları sponsorluğu ile Kadifekale’nin düzenlenip temizlenmesi çalışmaları olmak üzere pek çok proje yürüttüklerini aktardı. Vali Toprak’a İZTO Kültür Sanat ve Tarih Yayınları dizisindeki kitapları hediye eden Demirtaş, ayrıca "İzmir’in Öncelikli Sorunları ve Projeleri" konulu bir dosya da sundu. Ekrem Demirtaş, “Sizi ziyaret eden yönetim kurulumuz, bir ayını dahi doldurmadı. Yeni yönetim kurulu olarak en öncelikli konumuz, EXPO 2020 adaylığımız.” dedi. EXPO 2015’i talihsizlikler sonucu çok az farkla kaybettiklerini hatırlatan Demirtaş, şöyle devam etti: “Bu sefer daha güçlüyüz ama rakiplerimiz de güçlü. Diğer adayların hepsinin blok oyları var. Bizim de Afrika’daki 45 ülkenin oyunu alarak blok oya dönüştürmemiz lazım.” Demirtaş, bu konuyu pazartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de aktardıkları ve İzmir’de onun katılımıyla bir toplantı düzenleyecekleri konusunda Toprak’a bilgi verdi.

İZMİR’İN ÖNCELİKLİ KONUSU EXPO

Vali Toprak da ziyaret dolayısıyla teşekkür ederken yeni seçilen İZTO yönetimine başarılar diledi. İzmir’in çok güzel ve özel bir şehir olduğunu belirterek, “İzmir’de yapılanlar var, yapılmayanlar var. Daha yapılması gereken çok şeyler var, İzmir çok daha iyi bir yerde olmalı. Kentin kendi içinde çözülmesi gereken sorunları var.” dedi. Çözüm konusunda herkesin katkısına açık olduklarını belirten Vali Toprak, “Biz de İzmir’in gelişimi için gereğini yapmalıyız. İzmir’e katkı sağlamak, hem vicdani hem de kanuni sorumluluğumuz.” diye konuştu. Toprak, EXPO 2020’nin İzmir’in şu anda en öncelikli konusu olduğunu vurgulayarak, Demirtaş’tan İZTO’nun bu konudaki çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette ayrıca Vali Toprak’a, İzmir’deki ilk ve orta dereceli okullarda forma ya da serbest kıyafet giyilmesi konusunda bir anket yapılması yönünde İZTO’nun okul üniforması üreten üyelerinin talepleriyle ilgili dosya sunuldu. Toprak, konuyu inceleteceğini söyledi. Demirtaş, Toprak’ı İZTO Meclisi’nde üyelerine hitap etmeye de davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.