Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İhsanoğlu Kosova'ya ilk resmi ziyareti gerçekleştirecek

İhsanoğlu Kosova'ya ilk resmi ziyareti gerçekleştirecek

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu 1- 3 Mayıs tarihleri arasında Kosova Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyarette bulunacak. Kosova Başbakanı Haşim Thaçi'nin daveti üzerine gerçekleşecek ziyarette Genel Sekretere İİT'den...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 17:04
İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu 1- 3 Mayıs tarihleri arasında Kosova Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyarette bulunacak. Kosova Başbakanı Haşim Thaçi'nin daveti üzerine gerçekleşecek ziyarette Genel Sekretere İİT'den bir heyet de eşlik edecek. Bu, İİT Genel Sektereri tarafından bağımsızlığını ilan ettiği 2008 senesinden bu yana Kosova'ya yapılacak ilk resmi ziyaret olacak.

İhsanoğlu, başkent Priştine'de Devlet Başkanı Atifete Jahjaga tarafından kabul edilecek. Genel Sekreter ayrıca, Meclis Başkanı Yakup Krasniqi, Başbakan Haşim Thaçi, Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj ve bir çok üst düzeyli yetkiliyle ikili görüşmelerde bulunarak, Teşkilat'ın Kosova Cumhuriyetine olan yakın ilgisi ve işbirliği olanakları ve bilhassa İİT üyesi ülkelerin tanıma sürecine yapacakları destek konularında fikir alışverişinde bulunacak. Bunun yanında Genel Sekreter Kosova Meclisi'nde de bir konuşma gerçekleştirecek.

İİT bağımsızlığını ilan ettiği ilk günden bu yana Kosova hükümetine büyük destek veriyor.. İhsanoğlu, 2008 yılında Kosova’nın bağımsızlığını ilan etmiş olmasını memnuniyetle karşılayan ilk liderlerden biriydi. İİT, hem Cibuti, hem de Kahire zirvelerinin ülkede demokrasinin geliştirilmesi ve üye ülkelerle Kosova arasındaki işbirliğinin artmasını memnuniyetle karşılayan kararlar almıştı. Öte yandan İİT, Kosova ile Sırbistan arasında geliştirilmekte olan diyaloga ve normalleşme sürecine de tam destek veriyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.