Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk Tiyatro Müzesi Bayraklı’da kuruluyor

İlk Tiyatro Müzesi Bayraklı’da kuruluyor

Kurulduğu 2009’dan bu yana ilklerin altına imza atan Bayraklı Belediyesi yine bir ilkin altına imza atmaya hazırlanıyor. Belediye ile Sahne Tozu Tiyatrosu işbirliğinde ilçede Türk Tiyatro Müzesi kurulacak. Müzede yıllarını tiyatroya veren Zeki Alasya, Muhsin Ertuğrul, Erol Günaydın, Münir Özkul gibi birçok sanatçının oyunlarda kullandığı eşyalar sergilenecek. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Belediye olarak müze için bir yer tahsis edeceğiz. Bu proje Türk Tiyatrosu’nun mirasını gün ışığına çıkaracak” dedi. Bayraklı Belediyesi yine bir ilke imza attı!

  • Ege Postası
  • 02.06.2015 - 10:00
İZMİR - Bayraklı Belediyesi sanata ve sanatçıya destek vermeye devam ediyor. Bünyesinde bir konservatuvar kurmaya hazırlanan Bayraklı Belediyesi, bir ilkin altına imza atarak ilçede Türk Tiyatro Müzesi kuracak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir’in tiyatro yaşantısına canlılık kazandıran Sahne Tozu Tiyatrosu’nun duayenlerinden Göksel Kortay ile oluşturulacak müze konusunda görüş alışverişinde bulundu. 



BİRÇOK SANATÇININ EŞYALARI YER ALACAK

Müze tamamlandığında yıllarını tiyatro sahnelerinde geçirmiş Muhsin Ertuğrul, Vasfi Ziya Zobu, Nisa Serezli, Bedia Muvahhit, Erol Keskin, Erol Günaydın, Suna Keskin, İzzet Günay, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Nevra-Metin Serezli, Münir Özkul, Zeki Alasya’ya ait eşyalar müzede sergilenecek.



MİRAS GÜN IŞIĞINA ÇIKARILIYOR

Başkan Karabağ, müzenin kurulması için çalışma başlattıklarını belirterek, “Tiyatro Müzesi bir ilk olacak. Sahne Tozu Tiyatrosu ile işbirliğinde gerçekleştireceğimiz bu proje Türk Tiyatrosu’nun mirasını gün ışığına çıkaracak. Gerçekten önemli bir proje. Gelecek kuşaklara ışık tutması açısından da önemli. Türk tiyatrosuna damga vuran isimlerin eşyaları bu müzede olacak. Ziyarete gelenler tarihe tanıklı edecek. Göksel Hanım, birçok sanatçının evinde muhafaza ettiği eşyaları müzeye bağışlayacağını bize müjdeledi. Ayrıca mutlu olduk” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.