Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İller Bankası krizinde mutlu son

İller Bankası krizinde mutlu son

Yerel seçimlerin ardından ilçe belediyelerinde ekonomik sıkıntıya yol açan ve maaş krizlerine sebep olan İller Bankası krizinde mutlu sona ulaşıldı. Belediyelerin merkezi bütçeden aldıkları paylardan yüzde 50 kesintiye giden İller Bankası, yanlış hesaplamadan kaynaklanan bu kararından geri adım atarken, İzmirli belediye başkanları ise rahat bir nefes aldı.

  • Ege Postası
  • 28.04.2014 - 15:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları arasında gerçekleşen zirvede ortaya çıkan İller Bankası krizinde çözüm sağlandı. Gelen yoğun şikayetleri dikkate alan İller Bankası, belediyelerin merkezi bütçeden almış oldukları paylarda yanlış hesaplama sonrası ortaya çıkan kesintilerde düzenlemeye gitti. Belediye hesaplarına paraların yatması ile birlikte rahat bir nefes alan ilçe belediye başkanları, seçimin ardından karşı karşıya kaldıkları problemi de aşmış oldu.  
 
İLLER BANKASI’NDAN DÜZELTME GELDİ
“5779 sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun”a göre dağıtılan belediye paylarından Nisan 2014 ayı tahakkuklarında ortaya çıkan yanlış hesaplamalar sonrasında zorda kalan ilçe belediye başkanları yaptıkları itirazlar ve yürüttükleri mücadele sonrasında olumlu sonuç aldı.
 
BELEDİYELER YAZILI İTİRAZDA BULUNMUŞTU
Seçim sonrası mali krizle karşı karşıya kalan ve personel maaşlarını ödemekte zorlanan birçok belediye başkanını kemer sıkma politikası izlemeye zorlayan bu gelişme sonrasında, kendisine yöneltilen yazılı itirazları değerlendirmeye alan İller Bankası yönetimi, vergi gelirlerinde yeniden hesaplamaya giderek yüzde 50 tutarındaki kesintinin de belediyelere ödenmesine karar verdi. Göreve krizle oturan başkanlar, İller Bankası paylarının belediye kasasına girmesiyle birlikte rahat bir nefes aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.