Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmar dualı eylem

İmar dualı eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı 1’inci meclis oturumu farklı bir eyleme sahne oldu. Meclis toplantısı öncesinde belediye binası önünde toplanan ve 30 senelik tapu sorunlarının çözümü için Büyükşehir belediyesi yetkililerine seslenen Balçovalı arsa mağdurları, avukatları Mustafa Kemal Turhan önderliğinde son çare olarak imar duasına çıktı.

  • Ege Postası
  • 10.09.2013 - 09:24
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı 1’inci meclis oturumu Meclis Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetiminde gerçekleşti. Meclis oturumu öncesinde belediye binası önünde toplanan Balçova arsa mağdurları imar duasına çıkarak farklı bir eylemin altına imza attı. Geçtiğimiz aylarda yine meclis önünde toplanan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile olaylı bir tartışma yaşayan arsa mağdurları eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı ve Büyükşehir belediyesi yetkililerinin 30 senedir çözülemeyen tapu sorunlarına kulak vermesini istedi.

“HOLDİNGLERE 3,5 EMSAL, BİZE 1,6 EMSAL”


Balçova’da sahip oldukları arsaların tapularını 30 yıldır alamayan ve mağduriyetlerinin çözümünü AİHM’ye taşıyan Balçova arsa mağdurları meclis önünde eylem yaptı. Meclis oturumu öncesinde ellerindeki pankartlar ile Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Balçovalı arsa mağdurları, geçtiğimiz bayram tatilinde gerçekleştirdikleri eylemin bir benzerine imza artarak imar duasına çıktı. Avukatları Mustafa Kemal Turhan önderliğinde toplanan Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği (BAMİD) üyesi yüzü aşkın vatandaş basın açıklaması yaptı. Kent genelinde imar planları hazırlanırken illiyet bağı yani eşitlik sağlanması yönünde taleplerini yineleyen Balçovalı arsa mağdurları, büyük holdinglerle karşı ayrıcalıklı bir tutum izlendiğini savundu. Grup adına basın açıklamasını yapan Avukat Mustafa Kemal Turhan, söz konusu bölgedeki arazilerin parçalı olarak imara açıldığını belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Balçova Belediyesi’ne tepki gösterdi. Turhan ayrıca, AİHM’de sonuçlanması beklenen imar davaları sonrasında mağdurlara ödenecek tazminatın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından yani vatandaşın cebinden çıkacağının altını çizerek, bu bedellerin imar planlarına imza atan belediye bürokratlarından tahsil edilmesini istediklerini söyledi. Meclis önünde kalabalıkla birlikte Başkan Aziz Kocaoğlu, belediye meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına seslenerek kendilerine kulak verilmesini isteyen grup, alkışlı protestonun ardından olaysız şekilde dağıldı.

“GEZİ”YE ONAY ÇIKMADI

Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetiminde gerçekleşen meclis oturumu ise CHP, AK Parti ve MHP gruplarının 9 Eylül kutlama mesajları ile açıldı. Gündem maddeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz ay Balçova Belediyesi’nin talebi üzerine meclis gündemine alınan, ilçedeki sokak değişikliğine ilişkin önerge yeterli çoğunluk sağlanamadığından bir sonraki meclis oturumuna bırakıldı. Balçova’da yer alan bir sokağa “Gezi Sokağı” adı verilmesi öngörülen ilgili maddenin üçte iki çoğunluk sağlanamadığı için “Karar yeter sayısı” çıkmaması üzerine CHP Grubu gündem maddesinin bir sonraki meclis oturumuna bırakılmasını istedi. Yapılan oylama sonucunda, Balçova’ya “Gezi Sokağı” getirecek olan kararın bir sonraki meclis oturumuna bırakılması oy çokluğu ile kabul edildi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.