Dolar 34,1254
%-0.03
Euro 38,1316
%0.57
Altın 2.895,230
%0.34
Bist-100 10.056,00
%1.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnce: İz bıraktım

İnce: İz bıraktım

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, gazeteciler ile bir araya geldi. Belediye Başkanı İnce, geride kalan görev süresindeki hizmetlerini anlattı, yapmak istediği projeleri görselleriyle birlikte basın mensuplarıyla paylaştı. İnce, “Ben Güzelbahçe’de doğdum, Güzelbahçe’de öleceğim ama Güzelbahçe’ye bir iz bıraktığıma inanıyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 11:40
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Güzelbahçe’nin İzmir’in tartışılmaz en güzel ilçelerinden biri olduğuna değinen Başkan İnce, ilçenin bugüne kadar hep uğranılan yer olduğunu vurguladı ve bunu değiştirmek için çalışmaları tüm hızıyla sürdürdüğünü belirtti. İnce, “İzmir’in tartışılmaz en güzel ilçelerinden birisi Güzelbahçe. Güzelbahçe’yi tanıyoruz, burada doğduk, burada öleceğiz. Burayı çok seviyorum. Ama Güzelbahçe bu güne kadar hep uğranılan bir yer olmuş. 8bine yaklaşan özel ve resmi okulları ile yarısı özel okul Karşıyaka’dan Çeşme’den de gelen öğrencilerin dahil olduğu çok güzel özel okulları olan, uğranılan bir yer olmuş. Sabah kahvaltı ettiğiniz, akşam balığınızı alıp pişirttiğiniz, ister alkol aldığınız ya da almadığınız, hiç bunların tartışılmadığı bir ilçe olmuş Güzelbahçe. Ama hep uğranılan yer olmuş” dedi.

"MAĞDUR BİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI GEÇİRDİM"
4 Yıllık Belediye Başkanlığı dönemine yaptığı projeleri anlatırken, 4 yılın 1 yılında yaşadığı yargılanmalara değinen Belediye Başkanı İnce şöyle konuştu, “4 Yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. 4 yıl aslında biraz yalan. Çünkü 1 yılım evraksız geçti. Evraklarım alındı çok mağdur bir belediye başkanlığı yaşadım. Herhangi bir yerde nikah kıydım diye yargılandım. Öyle zorluklarla geldim. Bu 3 yıl içerisinde bütün ekibimle canla başla çalıştım. 3 yıl içerisinde gördüğüm bir şey var ki; çiftçilik, balıkçılık zor meslek, ama gördüm ki belediye başkanlığı ondan çok daha zor. Onun için belediye başkanlığını benden önce yapan bütün belediye başkanlarına teşekkür ederim kolay bir iş değil. Gerektiği gibi davranmışlardır. Bugüne kadar Güzelbahçe’ye iyi kötü hizmet etmişler”.



“BENİ BELEDİYE BAŞKANI YAPIN DA UYGULAYAYIM DEMİYORUM”
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, hayata geçirmek istediği projeleri anlatırken,şu ifadeleri kullandı “Güzelbahçe umarım ki yeni EXPO’muza en yakın ilçelerden biri olarak yeni vizyonu olmalı. Ben iddia ediyorum ki İzmir’de hiçbir ilçede olmayan 16 tane hazır, ilave 8 tane projemizde kıyısıyla kent yenilemesi ile en güzel üniversitelerinden ileri teknoloji üniversitesinin genç dinamik kadroları ve öğrencileri ile hazırladığımız yeni bir vizyonumuz var. Beni belediye başkanı yapın da bunları uygulayayım gibi bir reklamın içerisine girmiyorum. Bunun için yapmıyorum. Çünkü bunları 1 sene öncesinden başlayarak yaptım. Bir senedir çalışıyoruz 8 ayda iyice şekillendi ve Güzelbahçe’de göreceğiniz plajlarımız, yaptığımız tadilatlar, yaptığımız revizyonlar burada yok. Burada yeni bir Güzelbahçe var.Eleştireceğimiz yerlerde var. Biz burada yeni bir form yarattık çünkü Güzelbahçe’yi ulaşım olarak şöyle görüyoruz. Olmazsa olmaz Deniz taşımacılığı. Buna da Büyükşehir Belediyemizin hızlı feribotları ile 20 dakikada Konak’a ulaşılan bir Güzelbahçe var. Otobanımız zaten mevcut ama ücretli. Umarım ücretsiz olur. Deniz kıyısından gelinen yolun tamamen bir sevgi yoluna dönüştürülen ama hemen onun 300 metre arkasından bizim sınırlarımıza 25 metre, Maltepe askeri lisesindan başlayarak Narlıdere sınırlarına 17 metreye düşüren bir yol aldık. Bu önümüzdeki yıl bizim yaptığımız ve büyükşehir belediyemizin yaptığı istimlaklarla başlanacak. Bu sorun çözülecek Yeni bir Güzelbahçe var. O uğranılan değil, kalınan bir Güzelbahçe’dir. Onun için planlarımızı ona göre şekillendirdik. Eleştirilebilir, tartışılabilir”

"BASIN VE MEDYADAN UZAK KALDIK"
Basın ve Medya’dan, Belediye Başkanı olarak uzak kaldığını ancak bundan sonra ilişkilerini daha sıkı tutacağına da değinen Başkan İnce, “Basına ve medyaya kendimizi tam anlamıyla anlatamadık. Sizlerle birlikte fazla olamadım. Mustafa İnce’yi sadece bazı sayfalarda gördünüz ama sizinle baş başa kalabildiğim nadir anlardan birisi bu. Belki de yeni becerebildiğim bir şey bu. Bunu bir fırsat bildim. Belki bu benim bahsettiğim projeleri ben yapamayabilirim. Birisi yapacak, ama benim izim olacak. Bir tarafından tutulacak ve olmazsa olmaz bu ideallerim içerisinde olacak. Ben Güzelbahçe’de doğdum, Güzelbahçe’de öleceğim ama Güzelbahçe’ye bir iz bıraktığıma inanıyorum. Takdir tüm Güzelbahçelilerin” diye konuştu.

"PROJELERİN BİR KISMI BİLE ONAYLANSA…"

Son olarak projelerinin bir kısmının bile onaylandığı takdirde İzmir EXPO’da Güzelbahçe’nin hazır bir ilçe olacağını vurgulayan İnce, “Bu projelerin bir kısmı bile onaylandığında, Güzelbahçe 2020 EXPO’suna hazır bir kent olur. Garsonu yabancı dil bilir, müşteri karşılamayı bilir. Biz bunu yapamazsak EXPO’yu alsak bile başarılı olamayız. Bunu önlemeye çalışıyoruz. Bir de şu eksikliği gördük. Güzelbahçe, 1900’lü 2000’li yılların öncesinde yapılan planlarla yönetiliyor. Yeni planlar burada Güzelbahçe için.Bu planlarda hayal var ama İstanbul’da yapılacak kanalda da hayal var. Körfezden seferihisara çıkarılacak kanalda da hayal var. Bizde hayal etmek zorundayız. Hayal olmadan bunlar olmaz. Ama bizim hayallerimi gerçeğe daha yakın” dedi…

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.