Dolar 34,1227
%-0.04
Euro 38,1073
%0.51
Altın 2.906,910
%0.75
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in çocuk başkanları makamda

İzmir'in çocuk başkanları makamda

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde makam koltuğunu devralan İzmir Türk Koleji 4.sınıf öğrencisi Başar Himmetoğlu, “23 Nisan’ın dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 12:18
İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğunu, İzmir Türk Koleji 4.sınıf öğrencisi Başar Himmetoğlu’na bıraktı. Başkan Vekili Aydoğan, çocukların bir günlüğüne ülke yönetiminde söz sahibi olduğu bu özel günde, tüm dünya çocuklarının bayramını kutladığını söyledi.

Başar Himmetoğlu, “’Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Ulu önderim gibi, umutla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına, barış ve mutluluk getirmesini diliyor, arkadaşlarımı sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Başkan Vekili Aydoğan ise, “Belediye başkanlığı kutsal bir görevdir. Temelinde hizmet vardır. Belediye olarak daha güzel, daha konforlu bir yaşantı için çalışıyoruz. İleride okullar, hastaneler, başkanlıklar görev olarak sizleri bekliyor” diye konuştu.


Başkan Vekili Aydoğan’dan makamı devralan Başar Himmetoğlu, daha sonra telefonla İzmir Valiliği makamına oturan Misak-ı Milli Ortaokulu’ndan Duru Yiğit ile konuştu. Dr. Aydoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı Başar Himmetoğlu ile arkadaşları Benay Ersoy ve İncisu Karahan’a çeşitli armağanlar verdi.

Benay Ersoy, Doğal Yaşam Parkı’nı açtığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederken, arkadaşı İncisu Karahan da, “Eğitime verdiğiniz destek ve şehrimizde Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş bir yaşamı desteklediğiniz, engelli yurttaşlarımızın hayatını kolaylaştırdığınız için teşekkür ederim” diye konuştu.

VALİ KOLTUĞUNDA 5. SINIF ÖĞRENCİSİ DURU

İzmir Valiliği'ndeki devir teslim töreni öncesinde konuşan Vali Kıraç, "Bugünün anlamı çok büyük, hayırlı ve uğurlu olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu coşkulu bayramı bu yıl dünya çocuklarıyla birlikte kutluyoruz" dedi.



Kıraç, koltuğunu Misak-ı Milli Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Duru Yiğit'e devretti. Göreve başlama yazısını imzalayan Yiğit, tüm çocukların bayramını kutladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı arayan Yiğit, hayvan barınaklarındaki şartların iyileştirilmesini ve Misak-ı Milli Ortaokulu'na ses, ışık sistemi kurulmasını istedi.

Yiğit, İl Emniyet Müdürü'nden okul servislerinin denetiminin sıklaştırılmasını, Milli Eğitim Müdürü'nden ise kentin sınavlardaki başarısının artması için çalışmaların yapılmasını talep etti.



TARTAN:GELENEK DEVAM ETMELİ

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu çocuklara devretti. Alsancak Melih Özakat İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Can Eskier Başkanlık koltuğuna otururken 19 Mayıs İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencileri Efe Berk Basım, Aleyna Öztürk ve Buse Ünal da başkan yardımcısı oldular.


Çocukların 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik Bayramı’nı kutlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, makamları 23 Nisanlarda çocuklara bırakma geleneğinin devam etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Tartan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizler çekileceğiz yerimizi gençler alacak. Çocukluktan itibaren kendilerini yetiştirmeleri, bu makamları ve makamlardaki insanları tanıyarak büyümeleri çok önemli. Bizim çocuklarımız çok şanslı çünkü Mustafa Kemal Atatürk geleceğin çocuklar ve gençlerde olduğunu bu özel günü oluşturarak bütün dünyaya gösterdi. Başkanlarımızı böyle bir günde böyle bir göreve geldikleri için kutluyorum.”
Konak Belediyesi’nin minik Başkanı Can Eskier, Temizlik İşleri Müdürü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürünü arayarak, 23 Nisan’da çevreye daha çok özen gösterilmesini istedi. Minik Başkan Eskier “Katı atık ve atık yağ toplamada rekor kırmanız beni çok mutlu etti” diyerek başarıları da takdir etti. Başkan Yardımcıları Buse Ünal, Aleyna Öztürk ve Efe Berk Basım da Zabıta, İmar ve Şehircilik ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürleriyle görüştü.
Konak Belediyesi’nin minik başkanları İzmir Valisi Cahit Kıraç’la da görüşerek 23 Nisan kutlamalarını tamamladıktan sonra, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’dan bayram armağanlarını aldı.

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI KÜÇÜK DAMLA OLDU


Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl son kez uygulanan makamların çocuklara verilmesi Karşıyaka Belediye’sinde gerçekleşti. Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğrencisi Damla Eda Kurt, Başkan Cevat Durak’ın makamına oturarak müdürlere emirler verdi, yapılmasını istediklerini sıraladı. Küçük Başkan Damla, daha sonra 23 Nisan programlarına Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile birlikte katıldı.

Ortaokul 6. Sınıf öğrencisi Damla Ede Kurt, annesi Filiz Kurt, Babası Hüseyin Kurt, aynı okulda anasınıfı öğrencisi kardeşi Deniz Umut Kurt, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Müdürü Tülin Genç, öğretmeni Ünzile Uran ile birlikte geldi. Belediye Başkanı Durak’a çiçek hediye eden küçük başkan, makama oturduktan sonra Zabıta Müdürü, Fen İşleri Müdürü ve Temizlik İşleri Müdürünü arayarak sorular sordu, talimatlar verdi.
23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’e şükran duyduğunu belirten Damla Eda Kurt “ Atatürk’ün ilke ve devrimlerini korumak için üzerime düşenleri layıkıyla yapacağım. Ayrıca bizlerin aydınlanmasını sağlayan öğretmenlerime ve anne –babama teşekkür ediyorum. Karşıyaka’da 23 Nisan’ı dünya çocuklarıyla kutluyoruz. Bizlere bu imkanı sunan Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak’a tüm çocuklar adına teşekkür ediyorum“dedi.

ÇİĞLİ’DE 23 NİSAN BAŞKANI MAKAMDA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Çiğli Belediye Başkan Metin Solak’ın makamına oturan ilkokul öğrencisi Eda Rona Çağdavul okulundaki çocuklar adına Başkan Solak’a taleplerini iletti.


Çifte Havuzlar İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencesi 10 yaşındaki Eda Rona Çağdavul, Okulu Müdürü İlhan Gülcan, sınıf öğretmeni Çiğdem Bayram ile birlikte Çiğli Belediye Başkanlığı makamına geldiler. Minik öğrencinin ailesinin de bulunduğu ziyarette Başkan Metin Solak makamını Eda’ya bıraktı. Konuşmasına Atatürk’e minnetini dile getiren cümlelerle başlayan minik öğrenci, makama başkan yardımcılarını çağırdı. Okulu ve mahallesi adına isteklerini dile getiren Çağdavul, “Okulum adına bazı isteklerim var. Okulumuza bahçe ve dış cephe düzenlemesi istiyoruz. Ayrıca çocuk oyun gruplarının artırılmasını talep ediyoruz. Fakir öğrenciler için fırsat eşitliği sağlanmalı” diye konuştu.
İlgili başkan yardımcılarının kendi alanlarıyla ilgili konularda bilgilendirme yapmasını isteyen Başkan Metin Solak, çocuklara dönük yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dershaneye gönderilen öğrenciler ve sanat kurslarına katılan yetenekli çocukların desteklendiğini belirten Başkan Solak, “Sabahın erken saatlerinden itibaren ilçemize hizmet için çalışıyoruz. Zaman kavramımız yok ve herkese hizmet götürmeye çalışıyoruz. Ailemi de zaman zaman ihmal etme noktasına geldim ancak yılmadan devam ediyorum. Bizim için önemli olan ilçemize hizmeti en iyi noktaya getirmek” diye konuştu.

NARLIDERE'DE İLKE İMZA ATILDI

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık ve tüm belediye müdürlerinin koltuklarını 1 günlüğüne temsili olarak çocuklara bıraktı.

Çocuklar için Narlıdere’de neler yapıyorsunuz

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Belediye müdürleri bugün koltuklarını 23 Nisan Çocuklarına bıraktı. Narlıdere Belediye Başkanlığı koltuğunu devralan 23 Nisan Başkanı Narlıdere Kılıçaslan İlköğretim Okulu öğrencisi Aycan Akarsu, belediye müdürleri ve 23 Nisan dolayısıyla onların koltuğuna geçen minik müdürler ile başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Narlıdere ile ilgili bilgilerin aktarıldığı toplantıda ayrıca minik müdürler Narlıdere’nin geleceği ile ilgili fikirlerini söylediler. ‘Çocuklar için Narlıdere’de neler yapıyorsunuz’ diye soran 23 Nisan başkanı Aycan Akarsu’ya, çocukların güven içerisinde eğlenceli saatler geçirmesi ve güzel bir gelecek bırakmak için Narlıdere’de gerçekleştirilen parklar, kurslar, kültürel ve fiziki çalışmalar ile ilgili yetkililer tarafından bilgiler verildi.


Bir İlke İmza attı

23 Nisan’da tüm belediye birimlerini çocuklara emanet ederek bir ilke imza atan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Geleceğimizi gözümüzü kırpmadan emanet edeceğimiz çocuklarımıza biz bugün sadece koltuklarımızı sunduk ve onların hayallerini sorduk. Tertemiz çocuk dünyalarındaki güzel Dünyayı ve Narlıdere’yi anlattılar. Bizlerde görev süremiz boyunca bu güzel çocukların hayallerine ulaşmaya çalışacağız” dedi. Başkan Batur Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesinin, ulusal egemenliğin ilan edildiği bu anlamlı günü, geleceğin güvencesi olarak çocuklara bayram olarak armağan etmiş olmasına dikkat çekerek “Sevgili çocuklar; sizler bu ülkenin ümitleri, bugünü ve yarınısınız. Biz geleceğin teminatı siz çocuklarımıza güveniyor ve inanıyoruz. Hepinizin 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun” dedi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 23Nisan Başkanı ve müdürleri ile birlikte makamında alınan toplu fotoğraflardan sonra Narlıdere Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeleri çocuklara verdi

GAZİEMİR'İN ÇOCUK BAŞKANLARI

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle makamını iki çocuğa devretti. Koltuğa ilk olarak Dedeoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Dilan Coşkuner, ardından da Cengizhan Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Emre Vural oturdu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un makamındaki törene çocukların aile ve öğretmenleri katıldı. Başkanlık koltuğuna ilk oturan Dilan Coşkuner okullara spor tesisleri yapacağını söyleyerek, Sarnıç’ta ki 2B sorununa değindi. Coşkuner “Sarnıç bölgesinde ki 2B sorunu tüm ailerin yaşantılarını etkiliyor. Bu durumdan çocuklarda etkileniyor. Bu sorunu çözmek için elimden geleni yapacağım” diyerek Başkan Şenol’u şaşırttı.
Daha sonra koltuğa oturan Emre Vural ise, Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi için Başkan Şenol’a teşekkür etti, 23 Nisan’ın alanlarda kutlanmasının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine değindi.
Çocukları makamında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Şenol, “Geleceğimizin sahibi gençleri donanımlı hale getirmek için okulların her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kültürel ve tarihi çalışmalarımızla gençlerimin sosyal yönlerinin gelişmesine katkı koyuyoruz” dedi. Başkan Şenol, minik başkanlara hediyeler vererek, her zaman onların yanında olacaklarını ve tüm taleplerini belediyeye iletmelerini istedi.







Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.