Dolar 34,1227
%-0.04
Euro 38,1073
%0.51
Altın 2.906,910
%0.75
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İP ve Kocaoğlu arasında Diyarbakır polemiği

İP ve Kocaoğlu arasında Diyarbakır polemiği

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, partisinde düzenlediği basın toplantısında, 22-23 Mayıs'ta bir heyetle Diyarbakır'a gideceğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nu eleştirerek, "Diyarbakır'da Osman Baydemir'e giderek kardeşliği savunamazsınız. Çünkü o programdan kardeşlik değil, kan çıkacaktır" dedi. Başkan Kocaoğlu eleştiriye Balçova’da yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 19:50
 İZMİR - İP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çözüm sürecine katkı koymak için bir heyetle 22-23 Mayıs'ta Diyarbakır'a gitme kararına tepki gösterdi.

Şen, "AKP-PKK ittifakının sözde barış sürecine destek vermek, Türkiye'nin bölünmesine destek vermektir. İzmir, Kocaoğlu'nun dediği gibi bu sözde barış sürecinin değil, Türkiye'nin bağımsızlığının, birliğin ve kardeşliğin baş aktörü olacaktır. İzmirliler, vatanının parçalanmasına ve Cumhuriyet'in yıkılmasına kayıtsız kalmadığını ve kalmayacağını göstermektedir. İzmir'in oynayacağı öncü rol, vatan savunmasında öncülükten başka bir görev değildir. Diyarbakır'da Osman Baydemir'e giderek kardeşliği savunamazsınız. Çünkü o programdan kardeşlik değil, kan çıkacaktır. Diyarbakır'a gidilir, ancak hangi amaçla gittiğiniz önemlidir. Diyarbakır'a gittiğinizde Osman Baydemir ile birlikte Türk milletine ne mesajı vereceksini? Diyarbakır'ı BOP'un merkezi, kurulmak istenen sözde 'Kürdistan'ın başkenti yapmak isteyenlerle hangi kardeşliği konuşacaksınız" diye konuştu.

Şen, "CHP'ye Tayyip Erdoğan'dan öneri gelseydi böyle bir heyete isim önerecekler miyd? Ya da CHP, kendisini önerse Aziz Kocaoğlu akil adamlar heyetinde yer alacak mıyd? Kocaoğlu'nu yaptığı açıklamaları düzeltmeye ve barış soslu bölünme sürecine hizmet edecek olan Diyarbakır ziyaretini iptal etmeye çağırıyoruz" dedi.

“İŞİN SİYASİ BOYUTUNDA YOKUZ”

Bu arada Balçova’da hizmete alınan Isı Merkezi açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, İşçi Partisi'nin Diyarbakır gezisinden vazgeçilmesi için yaptığı çağrıyı değerlendirerek; "Bütün partiler kendi düşüncelerini paylaşacaktır. Barış sürecinde herkes düşüncesini söylerse süreç başarılı olacaktır. Bütün düşüncelere saygı duyuyorum. Biz bütün illere kucak açıyoruz. Bu sene Sivas'a kucak açtık. Biz halkın barışmasından yanayız. Biz işin siyasi boyutunda yokuz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.