Dolar 34,1249
%-0.03
Euro 38,1176
%0.53
Altın 2.911,340
%0.9
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da müzik kardeşliği

Bornova’da müzik kardeşliği

Bornova Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Hollandalı ve Türk çocuklar arasında müzik kardeşliği kurdu. Hollanda’daki Amsterdam Müzik Okulu öğrencilerini Bornova’da ağırlayan Başkan Sındır, Romanoro ve VBD gruplarının İzmirli öğrencilerle birlikte verdiği konserleri kardeşlik duygularını geliştirdiğini söyledi

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 16:05
İZMİR-  Bornova Belediyesi, yaşları 10 ile 17 arasında değişen, Amsterdam Müzik Okulu öğrencisi 15 çocuğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bornova’da ağırladı. 5 günlük program kapsamında İzmir’e gelen aralarında Türk çocukların da bulunduğu Hollandalı grup, Ege’nin tarihi ve turistik bölgelerini gezdi. Naldöken Muharrem Candaş İlköğretim Okulu ve Mevlana İlkokulu’nda konserler veren Hollandalı Romanoro ve VDB, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı ziyaret etti.

Muharrem Candaş İlköğretim Okulu öğrencilerinin de katıldığı ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Bornova Belediye Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova hakkında çocuklara bilgi verdi. Bornova’nın 8 bin 500 yıllık tarihinin Yeşilova Höyüğü’ndeki kazılarla ortaya çıktığını, ünlü ozan Homeros’un ilçede yaşadığını anlatan Başkan Sındır, ilçe nüfusunun yasından fazlasının Romanoro ve VDB gruplarının şarkılarını söylediği Balkanlardan göç etmiş insanlardan oluştuğunu söyledi. Başkan Sındır, Amsterdam Müzik Okulu öğrencilerinden bundan sonraki senelerde de Bornova’ya gelmelerini istedi.

Amsterdam Müzik Okulu’ndan gelen Romanoro ve VDB müzik grupları 23 Nisan 2013 Salı günü saat 16.00’da Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda, aynı gün saat 18.00’de de Çamdibi Atatürk Parkı’nda Türk çocuklarla birlikte konser verecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.