Dolar 34,0853
%0.2
Euro 38,0434
%-0.03
Altın 2.835,880
%0.23
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnce’den ‘6'lı mutabakata’ tepki: Atatürk yoksa orada durmam

İnce’den ‘6'lı mutabakata’ tepki: Atatürk yoksa orada durmam

Bir dizi programa katılmak için İzmir’e gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir mesaisi kapsamında son olarak partisinin Konak İlçe Başkanlığı’nın açılışını yaptı. Açılışta konuşan İnce, 6 muhalefet partisinin imzaladığı mutabakat üzerinden CHP’ye ateş püskürdü ve “Bir an için düşünün 6’lı masa Erdoğan’ı yendi. Daha Atatürk, İstanbul Sözleşmesi ve laik diyememişsin. Nasıl yapacaksın? 2 günde dağılırsın sen. Metninde Atatürk diyememişse ben orada durmam. Benim ilkelerim var” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.03.2022 - 19:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bir dizi programa katılmak için İzmir’e gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir mesaisi kapsamında son olarak partisinin Konak İlçe Başkanlığı’nın açılışını yaptı.

Açılışa, İnce’nin yanı sıra Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz ve Konak İlçe Başkanı Feyhan Ata katıldı.

Açılışta konuşan İnce, eleştiri oklarını iktidara ve 6 muhalefet partisinin imzaladığı mutabakat üzerinden CHP’ye yöneltti. 

“BU MİLLETE EN UCUZ EKMEĞİ BEN YEDİRİRİM”

Ekonomik kriz, gıda kıtlığı ve artan fiyatlar nedeniyle oluşan kuyruklar üzerinden iktidarı hedef alan İnce, “Allah’ın sopası yok. Ne bahane uydurduysa neyle suçladıysa hepsi Erdoğan’ın başına geliyor. ‘Camilerimiz kapadılar’ demişti. Camileri pandemide kapatmak ona da nasip oldu. Demek ki sağlık söz konusu olunca kapatabiliyormuşsun. 2. Dünya savaşında camileri kapatıp askerlik şubesi yaptılar. Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk kapattı askerlik şubesi yaptı. Ama bu sahtekarlar, bu yalanılar, savaş kısmını anlatmıyorlar ve camilere saman doldurdular diyor. Erdoğan ‘Bizden önce benzin ve yağ kuyruğu vardı’ diyordu. Şimdi de benzin, bayat ekmek kuyruğu ve yağ kuyruğu var. Ama Erdoğan hiç kimsenin yapamadığı  bir şeyi yaptı. O da boş tost. Malzemesi alınmış tosu o icat etti. Mesela boş baklava da Erdoğan’ın icadı. Önceden uzak akrabalara çeyrek altın takardık, yakın akrabalara bilezik takardık. Çeyreği kardeşinin oğluna takarsın artık. Gram altını da Erdoğan buldu. Yakında Çeyrek dolar ve Euro da bulacak. Düştüğümüz duruma bakın! Ramazan ayında pideler susamlı mı olacak, yumurta sürülecek mi… Sorumuz bunlar. Memleketin geldiği nokta bu. Zannedersin ki Rusya’dan dolar yüklü gemiler geliyor. Ayçiçek yapı ve buğday geliyor. 85 milyon bekliyoruz. Düştüğümüz duruma bak. Türkiye buğdayın, mercimeğin anavatanı. Ekmeği bulamaz hale geldik. Ete yüzde 38 zam geldi yakında yüzde 30 gelecek. Neden böyle? Bu iktidar da muhalefet de sorunu kavrayamamış. Erdoğan marketleri suçluyor. Kılıçdaroğlu da marketlere ucuza verin diyor. Sorun markette değil, sorun tarlada. İddia ediyorum adı cumhurbaşkanlığı adaylığında geçenlere, bu millete en ucuz ekmeği ben yediririm. Çünkü orunu bilmiyorlar. 4 ayağı var bunu. Öncelikle tohum lazım. Sonra mazot lazım, gübre ve ilaç lazım. 4 kalemde çiftçiye yardım etmezsen aç kalırsın. Paramla dışarıdan ithal ederim diyemezsin. Savaş çıkar satmazlar. Suriyelilere 40 milyar dolar harcadı Türk çiftçisine 3 milyar dolar harcamadı. Biz Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” dedi.

“2 GÜNDE DAĞILIRSIN SEN”

6 muhalefet partisinin imzaladığı mutabakat üzerinden muhalefet partilerini hedef alan İnce, Memleket Partisi’nin çözüm için tek yol olduğunu ifade etti ve  “Bir an için düşünün 6’lı masa Erdoğan’ı yendi. Daha Atatürk, İstanbul Sözleşmesi ve laik diyememişsin. Nasıl yapacaksın? 2 günde dağılırsın sen. Biz bu millete bir seçenek üretiyoruz. Ne cumhur ne millet tek yol memleket. Yolumuz uzun. Türkiye’yi bir hukuk devleti yapmak, özgür medya, konuşan üniversiteler ve Atatürk’ün eserini korumak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yolumuz uzun ama hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

“İKİSİNİ BİRDEN GÖNDERELİM”

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi de kendisine destek verilmediğini ve seçim için verilen paraların CHP Olağan Kurultayı için harcandığını belirten İnce, “CHP’den neden ayrıldığımı soruyorlar. Kolay mı ayrılmak? Kolay olmadı. Neden ayrıldım? Metninde Atatürk diyememişse ben orada durmam. Benim ilkelerim var. İktidar muhalefete, muhalefet de iktidar benziyor. Kimseye kinimiz yok. Ama 20 yıllık bir iktidar, bayat ekmek kuyruğu yaratmış bir iktidar varsa ve ana muhalefet partisi hala iktidar olamıyorsa ikisini birden gönderelim bunların” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.