Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“İnsanlığın icma ve diyaloga ihtiyacı var”

“İnsanlığın icma ve diyaloga ihtiyacı var”

İstanbul’da devam eden İcma Sempozyumu’nda yapılan sunumlarda insanlığın icmaya ve diyaloga duyduğu ihtiyaca dikkat çekildi.Yeni Ümit ve Hira dergilerinin ortaklaşa düzenlediği "Ortak yol haritası icma ve kolektif şuur" konulu uluslararası...

  • Ege Postası
  • 28.04.2013 - 12:11
İstanbul’da devam eden İcma Sempozyumu’nda yapılan sunumlarda insanlığın icmaya ve diyaloga duyduğu ihtiyaca dikkat çekildi.

Yeni Ümit ve Hira dergilerinin ortaklaşa düzenlediği "Ortak yol haritası icma ve kolektif şuur" konulu uluslararası sempozyum İstanbul Kongre Merkezi’nde devam ediyor.

80’a yakın ülkeden çok sayıda din adamları ve akademisyenlerin katıldığı sempozyum ikinci günkü ilk oturumu yapıldı. ‘Kaynak Birliğinden Mefkûre Birliğine’ konulu ilk oturuma Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Yıldırım başkanlık etti.

Oturumda ‘Kur'an'ın Ümmetin İcmaını Tesis Etmesi’ konulu bir sunum yapan Oturumda Fas Krallığı Alimler Akademisi Genel Direktörü Etmesi Prof. Dr. Ahmed Abbadî icmaın Kur’an yolundaki en iyi yol olduğunu dile getirdi. Abbadi, "Kainatı okuyarak, Kur’an-ı Kerim’i okuyarak tek kıble üzerinde icma olmalı." dedi.

Sempozyumun ikinci günkü ilk oturumuna iştirak eden Mısır Büyük Alimler Konseyi Üyesi Prof. Dr. Muhammed İmara davetlilerden sık sık alkış alan ‘Kaynak Birliğinden Mefkûre Birliğine’ konulu bir sunum yaptı. İmara, tarihi gelişimlere bakarak da icmaın öneminin daha iyi anlaşılacağını belirtti. İmara, özelikle günümüzde şuraya, icmaya ve diyaloga odaklanmaya daha da ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı. İmara, icmaın insanları ayrılıktan koruyarak birlikte toplayacağını ve Hizmet hareketinin bu konuda önemli bir görev ifa etini kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.