Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İş kurmak isteyenlere fırsat

İş kurmak isteyenlere fırsat

Bornova Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle girişimcilere 30 bini hibe olmak üzere 100 bin liralık kredi olanağı sunulacak.

  • Ege Postası
  • 09.02.2013 - 10:53
EGE POSTASI- Bornova Belediyesi’nin hayallerindeki işi kurmak isteyenler için KOSGEB işbirliğiyle başlattığı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” yoğun ilgi nedeniyle tekrar düzenleniyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, KOSGEB Güney Hizmet Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı ile yeni bir eğitim protokolünü daha imzaladı. Daha önce 180 kişiye kurs sonrası verilen 30 bini hibe olmak üzere toplam 100 bin liralık iş kurma desteği yeni protokolle 60 kişiye daha verilecek. Verilen 70 bin liralık kredi de iki yılı geri ödemesiz ve faizsiz bir şekilde sunuluyor. Başkan Sındır, kendi işini kurmak isteyenlere desteklerinin süreceğini söyledi.

Bornova Belediyesi hayallerindeki işi kurmak isteyenler için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile birlikte başlattığı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”na devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, KOSGEB Güney Hizmet Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı ile imzaladığı protokol ile Bornova’da dördüncü dönem girişimcilik kursları başlamış oldu.  Daha önce 180 kişiye kurs sonrası verilen 30 bini hibe olmak üzere toplam 100 bin liralık iş kurma desteği yeni protokolle 60 kişiye daha verilecek. Yeni dönem için başvurular 19 Şubat 2013 tarihine kadar kabul edilecek. Başvurusu kabul edilenler 27 Şubat’ta derslere başlayacak.

 Bornova Belediyesi girişimci olmak isteyen ancak, bilgi ve sermaye yetersizliği yaşayanlara destek olmak için (KOSGEB) ile birlikte başlattığı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”na yoğun ilgi gösterildi. Daha önceki üç dönemde 180 Bornovalı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı sayesinde hayallerindeki işleri kurmanın kapısını aralarken, yeni dönemde kursa başlayan 60 kişiyle birlikte toplam sayı 240 kişiye ulaşmış olacak.

 Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, KOSGEB ile birlikte yürüttükleri “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” aracılığıyla aklındaki iş fikrini hayata geçirmek isteyenler için önemli bir fırsat sunduklarını belirterek, “Programa katılanlar, 60 saatlik eğitimin ardından KOSGEB’in sağladığı 30 bin liralık hibe kredi, 70 bin liralık da iki yıl geri ödemesiz faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek. Bornova Belediyesi olarak kendi işini kurmak isteyenlerin başarıya ulaşması için program kapsamındaki tüm eğitim faaliyetlerini üstleniyoruz” dedi.

KOSGEB Güney Hizmet Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı, Bornova Belediye Başkanı Sındır’a gösterdiği ilgi ve sunduğu imkanlar nedeniyle teşekkür ederek, “Bu eğitimler sonunda ülkemizdeki üretim ve istihdama önemli katkılar sunulacaktır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.