Dolar 34,1663
%0.01
Euro 38,1531
%-0.03
Altın 2.918,670
%-0.05
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçi Partisi 'Efsane Başkan'la yola çıkıyor...

İşçi Partisi 'Efsane Başkan'la yola çıkıyor...

Yerel seçim çalışmalarına hızla devam eden İşçi Partisi, Yüksel Çakmur ile sürdürdüğü temaslarını tamamlayarak, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile adaylık konusunda anlaşmaya vardı. Yarın yapılacak aday tanıtım toplantısında ilçe belediye başkan adaylarının tamamını açıklamaya hazırlanan İP, bir süredir kulislerde aday olup olmayacağı konuşulan emektar isim kamuoyunun karşısına çıkacak ve seçim yarışında “Ben de varım” diyecek.

  • Ege Postası
  • 11.01.2014 - 12:57
İZMİR- Emektar Büyükşehir Belediye başkanlarından ve İzmir’in köklü siyasetçilerden Yüksel Çakmur, 2014 yerel seçimleri için kararını verdi ve resmen yola çıkıyor. Adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İşçi Partisi ile anılmaya başlanan ve yürüttüğü görüşmelerin kamuoyuna yansıması üzerine iddiaları reddeden Çakmur’un adaylığı yarın resmiyet kazanacak.

ÇAKMUR’DAN ONAY GELDİ


Yerel seçim öncesi hızlanan yarış ortamında İşçi Partisi de iddialı adımlar atmaya hazırlanıyor. İlçelerde belediye başkan adaylarını büyük oranda netleştiren İşçi Partisi, yarın düzenleyeceği aday tanıtım toplantısında İzmir halkına büyük bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Bir süredir temaslarını sürdürdüğü fakat kendisinden olumlu cevap alamadığı eski Büyükşehir Belediye başkanlarından Yüksel Çakmur’un yeşil ışık yakması üzerine yerel seçim çalışmalarında son aşamaya gelen İşçi Partisi, eski başkan ile Büyükşehir’de yarışı kazanmaya oynayacak. Çakmur’un adaylığa onay vermesi üzerine, bugün akşam saatlerinde kendisi ile son bir görüşme yapacak olan parti yönetimi, ilçeler ile ilgili son pürüzleri de hallederek, 30 ilçenin tamamı ve Büyükşehir Belediyesi için listesini tamamlayacak.

BAYRAKLI’DA ADAY TANITIM TOPLANTISI

Yarın Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda yapılacak dev organizasyon için hazırlıklarını sürdüren İP, öğlen saatlerinde yapılacak olan aday tanıtım toplantısı ile gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. İlçelerden de partililerin yoğun katılım göstermesi ve yaklaşık bin kişinin katılması beklenen törende Çakmur’un adaylığı da dahil olmak üzere toplam 30 ilçede yarışa girecek adaylar kamuoyuna tanıtılacak. Çakmur’un flaş adaylık kararı sonrasında seçim yarışında dengelerin de değişmesi beklenirken, özellikle metropol harici çevre ilçelerde iddialı olan il yönetimi, yarınki toplantıda tam kadro bulunacak. İP Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı Turgay Şen önderliğinde yoğun bir organizasyon hazırlığında olan parti yöneticileri, yarın yapılacak olan toplantıya yoğun katılım sağlanması için mahalleler bazında çalışmalarını sürdürdüğü de gelen bilgiler arasındaydı.



72 YAŞINDA AKTİF SİYASETE DÖNECEK

1989-1994 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yüksel Çakmur, 1942 yılında İzmir’de doğdu ve milletvekilliği, bakanlık ve ilçe belediye başkanlığı görevlerini de yürüttü. 1969 yılında İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksek Okulu'ndan mezun olan Çakmur, 1971 yılında Buca Belediye Başkanı, 1973 ve 1977 genel seçimlerinde de İzmir'den milletvekili seçildi. Bakanlar Kurulu'nda iki kez Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev aldı. 1989 yerel seçiminde, Başkan Burhan Özfatura'ya karşı seçim kazanıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Çakmur, başkanlık görevini Özfatura'ya karşı kaybettiği 1994 yerel seçimlerine kadar sürdürdü. Çakmur ayrıca, İzmir Körfezi'nde yolcu taşımacılığını başlattı ve metro ihalesine ilk imzayı attı. Uzun süredir aktif siyasete dönüp dönmeyeceği ve hangi parti ile çalışacağı konusunda sıkça söylentiler çıkan Yüksel Çakmur’un bu kararı sonrasında yerel seçim dengelerini değiştirebileceği de konuşulmaya başlandı.

KİMLER ADAY OLMUŞTU'

Yerel seçimlere büyük önem veren ve çalışmalarını bu yönde sürdüren İşçi Partisi’nde, Bayındır’da Mehmet Önder, Bayraklı'da CHP'den İşçi Partisi'ne geçen Ertuğrul Sivrioğlu, Faruk Yanık, Bornova'da Sedat Güven ve Cengiz Yiğitel, Buca'da Ramazan Çalışkan ve İsa Şenol, Çiğli'de Hüsnü Ekim, Foça'da Yavuz Efe, Karaburun'da Müjde Onat ve Meftun Bulunmaz, Kiraz'da Muammer Karatepe, Konak'ta Talat Özdemir, Narlıdere'de Aynur Yapıcıel, Seferihisar’da Erdal Esenergül, Tire'de Ali Rıza Türköz, Torbalı'da Muzaffer Yıldırımer, Urla'da Hayrettin Akay ve Necmi Gördük belediye başkanlıkları için aday adayı olmuşlardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.