Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçi bayramını kutlamak için paraşütle alana indiler

İşçi bayramını kutlamak için paraşütle alana indiler

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Atatürk Anıtı'nda düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları yamaç paraşüt gösterileri eşliğinde geçti. Türkiye’nin en büyük ikinci anıtı olan Atatürk Anıtı önüne ellerinde Türk bayraklarıyla gelen sivil...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 17:43
Hatay’ın İskenderun ilçesinde Atatürk Anıtı'nda düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları yamaç paraşüt gösterileri eşliğinde geçti.

Türkiye’nin en büyük ikinci anıtı olan Atatürk Anıtı önüne ellerinde Türk bayraklarıyla gelen sivil toplum kuruluş temsilcileri, ‘Suriye halkı yalnız değildir. Kahrolsun Amerika emperyalizmi’ şeklinde slogan attı.
1 Mayıs kutlamaları esnasında Eğitim-İş flaması ile Atatürk Anıtı'na başarılı bir şekilde iniş yapan yamaç paraşütçüleri kutlamalara renk kattı. Atatürk Anıtı giriş ve çıkışlarında emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı ve girişlerde vatandaşların üzerlerini aradı.

Tertip komitesi adına konuşma yapan Coşkun Selçuk, Türkçe, Arapça ve Kürtçe halkı selamlayarak 1 Mayıs işçi bayramını kutladı. Selçuk, “Bu gün dünyanın dört bir yanında işçiler emekçiler, yoksul köylüler, ezilen halklar, yüreği emekten yana atan tüm toplumsal kesimler mücadeleyi, dayanışmayı, birliği alanlara taşıyor. Ülkemizde işçiler ve emekçiler olarak birliği, dayanışmaya ve ortak mücadeleye her zamandan daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günden geçiyoruz, AK Parti iktidarı eliyle ülkenin ve emekçi halkın geleceği karartılmaya çalışılıyor.” dedi.

Kürt sorununda silahların susacağına vurgu yapan Selçuk, sözlerine şöyle devam etti: "Kürt sorununda silahları susturacak, anaların gözyaşlarını dindirecek, onurlu ve kalıcı bir barışın sağlanmasını esas alacak bir diyalog zeminini güçlendirmek, bu ülkede yıllardır barış mücadelesini kararlılıkla veren herkesin tarihsel bir sorumluluğudur. Türkiye halklarının eşitlik mücadelelerinin de önünü açabilecek böylesi bir iklim kuşkusuz bir arada gönüllü yaşam esasına dayanan çözüm taleplerini benimseyen herkesin ortak mücadelesiyle meydana gelecektir.”

Sık sık sloganların atıldığı 1 Mayıs kutlamaları yapılan konuşmaların ardından konserlerle devam etti. Kutlamalar olaysız sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.