Dolar 32,3811
%0.07
Euro 34,7879
%-0.01
Altın 2.403,090
%0.26
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçi krizi ile gündeme gelen Bayraklı’da gerginlik: ‘Hizmet etmemeyi göze aldı’

İşçi krizi ile gündeme gelen Bayraklı’da gerginlik: ‘Hizmet etmemeyi göze aldı’

Bayraklı’da işçi krizinin yankıları sürüyor. Belediye Başkanı İrfan Önal’ın bugün gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında gerilim tırmandı. Önal’ın belediyenin mali durumunu anlatarak maaşların yüzde 15 eksik yatacağını söylemesinin ardından sendika temsilcileri ile tartışma yaşandı. Seslerin yükselmesiyle birlikte zabıta ve güvenlik müdahale etti. Öte yandan Başkan Önal'ın işten çıkardığı 84 işçiyi geri almadığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2024 - 14:14
  • Güncelleme: 19.04.2024 - 17:56

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI-  Bayraklı Belediyesi’nde işçi krizi tam gaz devam ediyor. 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerde Bayraklı Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İrfan Önal’ın 84 işçiyi işten çıkarmasıyla başlayan gerginliğin yankıları sürüyor. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası 6 No’lu Şubesi geçtiğimiz günlerde anlaşmanın sağlanamaması üzerine eylem kararı almıştı ancak ilerleyen saatlerde İrfan Önal’ın geri adım atmasıyla anlaşma sağlandığı ifade edilmişti.

TOPLANTIDA GERGİNLİK 

İrfan Önal’ın bugün Bayraklı Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleştirdiği işçi bilgilendirme toplantısında gerginlik yaşandı.

“MAAŞIMI HİBE EDECEĞİM”

Toplantıda Önal’ın mali tabloya ilişkin bilgi vererek, “Tasarruf tedbirleri almalıyız. Mali disiplini sağlamalıyız. Geçmiş dönemde 50 milyon kredi çekilerek maaşlar ödenmiş. Şu an o kredilerin 80 milyon geri dönüşü var. Ben bu durumu düzeltene kadar maaşımı almayacağım size hibe edeceğim” dediği aktarıldı. 

YÜZDE 15 EKSİK ALACAKLAR! 

Personel maaşlarının bu ay yüzde 15 eksik yatırılacağını dile getiren Önal, “Ben sizin maaşlarını ödeyebilmek için Bayraklı’ya hiç hizmet etmemeyi göze aldım. Böyle birşey istemezdim ancak belediyeyi bu duruma ben getirmedim” ifadelerini kullandığı belirtildi.

MESAİLER KALDIRILDI 

Ayrıca tasarrufa gidileceğini vurgulayan Önal’ın mesaileri kaldırdığı ve gerekmedikçe mesai yaptırmayacağı, bürokratların araç kullanımına da sınırlama getirdiği ifade edildi. 

84 İŞÇİ GERİ ALINMADI

Öte yandan işten çıkarılan 84 işçiyi geri alacağını belirten Önal'ın işçileri almadığı öğrenildi. Bay-Bel’de görev yapan öğretmenlere ilişkin açıklama yapan Önal, “Ekonomik tablo düzeldikten sonra kadroya alacağım” dedi. 

‘KASADA PARA VAR’ TARTIŞMASI 

Önal’ın konuşması sırasında Genel İş Sendikası 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız, “Şirket müdürüne sor, kasada 76 milyon TL para var siz 30 milyon var diyorsunuz” diyerek çıkıştığı öğrenildi. 
İrfan Önal ise Yıldız’a yanıt olarak, “Mali tablo burada, istediğin gibi bakabilirsin şirkete de gidebilirsin” karşılığını verdi.  

ZABITA VE GÜVENLİK MÜDAHALE ETTİ 

Tartışmaların şiddetlenmesi üzerine işçiler Önal'ın konuştuğu platforma yönelomce araya Zabıta ve güvenliklerin girdiği öğrenildi. İrfan Önal güvenlik görevlileri tarafından makamına çıkarıldı.

Değer Yıldız Ege Postası'na yaptığı açıklamasında, "Eylem yapacağımızı duyurduğumuz günün akşamı anlaşma sağlanmıştı. Ertesi gün olduğunda işçilerin geri alınmadığını öğrendik. İşçiyi sendikaya kırdırmaya çalıştılar. Ancak ellerinde patladı" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.