Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçi sınıfının geleceği masaya yatırıldı: Emeğin nabzı İzmir'de tutuldu

İşçi sınıfının geleceği masaya yatırıldı: Emeğin nabzı İzmir'de tutuldu

Hükümetin son dönemde asgari ücret zamları ve kıdem tazminatlarının fona devredilmesi başta olmak üzere, işçi sınıfını yakından ilgilendiren reformalar İzmir’de masaya yatırıldı. DİSK Genel-İş Sendikası İzmir Şubeleri tarafından organize edilen ve uzmanların katıldığı eğitim seminerinde sendikal mücadele ve önümüzdeki dönem hayata geçirilecek eylem programı konusunda önemli açıklamalar yapıldı. İşçi sınıfının geleceği İzmir'de masaya yatırıldı

  • Ege Postası
  • 20.01.2016 - 12:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim seminerine DİSK Genel-İş Şube Başkanları, işyeri temsilcileri, belediye işçileri ve DİSK Genel-İş Genel Merkezi yöneticileri katılım gösterdi. Kıdem tazminatları, taşeron çalışanlara yönelik kadro düzenlemesi, asgari ücret zamları, ulusal istihdam stratejisi ve hükümetin önümüzdeki dönem içerisinde işçi sınıfına dair planladığı düzenlemeler ve istihdam politikaları masaya yatırıldı. Eğitim seminerinde gelişmeler karşısında izlenecek yol haritasını tartışan Genel-İş Sendikası, İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi’nde ilerleyen dönemde düzenlenecek eylem programını belirledi.
 
“KÖLELİK DÜZENİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Düzenlenen seminerin açılışında İzmir merkezi ve çevre ilçelerden gelen işçilere seslenen DİSK Genel-İş Sendikası Eğitim Daire Başkanı Mahmut Şengül konuşmasında seçim sürecinde dile getirilen asgari ücret zamları ve taşerona kadro vaatleri üzerinden gündemi değerlendirdi. Önümüzdeki süreçte işçi sınıfını yakından ilgilendiren bir diğer konu olan hükümetin “Ulusal istihdam Stratejisi” programına da değinen Şengül, “Bunun içinde kıdem tazminatının fona devredilmesi var. Daha önce iki fon gördük. İkisinin de nasıl içinin boşaltıldığını biliyoruz. Kıdem tazminat önce fona aktarılacak, işçinin aldığı paylar düşecek, sonra içi boşaltılacak ve lağvedilecek. İşçilerin işten atılmasının önü açılacak. Taşeron sistemin de ilerisinde olan kölelik düzenini getirecekler. Esnek ve güvencesiz çalışmanın önü açılacak. Mevcut iş gücünün bölerek işsizliği önlemeye çalışacaklar. Aynı işi üçe bölüp, üç işçi çalıştıracaklar. Ücretler ve sigortalar da üçe bölünecek. Bu şartlarda yaşamanız mümkün değil. Emekli olmanız mümkün değil. Sonra “Biz işsizliği önledik” diyecekler. Türkiye’deki üç milyon mültecinin getirdiği iş yükü de sizin sırtınıza yüklenecek. Özel istihdam büroları sayesinde ucuz iş gücünün önü açılacak. Araç gibi kiraya verilen işçiler olacağız” dedi.
 


HAK-İŞ VE TÜRK-İŞ’E ELEŞTİRİ
“Önümüzdeki süreç zorlu günleri beraberinde getirecek” diyerek sözlerini sürdüren Eğitim Daire Başkanı Mahmut Şengül önümüzdeki dönem izleyecekleri mücadele süreci hakkında şöyle konuştu: “İşçi sınıfının ekonomik kazanımları tırpanlanarak yok ediliyor. Bu sürece karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Ancak, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in böyle bir derdi olduğunu düşünmüyorum. İş yine DİSK’e düşecek. Alanlarda mücadeleyi biz vereceğiz. Örgütlü olduğumuz her alanda bunu iyi anlatmamız gerekiyor. Bizi kölelik sistemine doğru sürükleyen günlere gidiyoruz.”
 
MERDİVEN ALTI ÇALIŞMAYA YASAL STATÜ
Yapılan açılış konuşmalarının ardından ulusal istihdam stratejisinin masaya yatıldığı eğitim seminerinde, işçilerin mevcut hakları ve ilerleyen dönemde hükümet tarafından yapılması beklenen düzenlemeler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Seminerde merdiven altı çalışmaya yasal statü kazandırılmaya çalışıldığını dile getiren uzmanlar, işçilerden gelen soruları yanıtlayarak, esnek çalışma düzeni, özel istihdam büroları ve iş yasası ile yasal mevzuatlarda yapılması planlanan çeşitli düzenlemeler hakkında bilgiler aktardı. Düzenlenen program ve eğitim semineri, önümüzdeki iki hafta süresince İzmir’deki ilçe belediyelerinde düzenlenecek çeşitli toplantılar ile sürdürülecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.