Dolar 34,0954
%0.22
Euro 37,9405
%0.2
Altın 2.817,920
%-0.26
Bist-100 9.758,00
%1.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İspanya, İsrail-Filistin barış sürecini yeniden canlandırmak istiyor

İspanya, İsrail-Filistin barış sürecini yeniden canlandırmak istiyor

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo; Ürdün, Filistin, İsrail ve Lübnan’ı kapsayan 6 günlük Ortadoğu turuna başladı. Margallo, bugün Ürdün’ün başkenti Amman’da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 17:17
İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo; Ürdün, Filistin, İsrail ve Lübnan’ı kapsayan 6 günlük Ortadoğu turuna başladı.

Margallo, bugün Ürdün’ün başkenti Amman’da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelirken, ikili görüşmede Filistin-İsrail barış süreci ele alındı.

Filistinli Başmüzakereci Saeb Erekat’ın verdiği bilgiye göre, Devlet Başkanı Abbas, İspanyol Dışişleri Bakanı Margallo’dan İsrail’e, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki yerleşim birimleri inşaatlarının durdurulması ve Filistinli mahkumların serbest bırakılması konularında talepte bulunmasını istedi.

Buna cevap olarak Margallo’nun, “İspanya, iki devletli çözümün yaşayabilirliğini garanti etmek için elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir. Batı Şeria’daki yerleşim birimi inşaatları, özellikle Batı Şeria’yı ikiye bölerek çözümü zora sokacak olan E1 bölgesindekiler, bu süreçte çok önemli bir fasıl teşkil ediyor.” dediği kaydedildi.

Filistinli mahkumların durumuyla da ilgilendiklerini belirten İspanya Dışişleri Bakanı, “Bizim isteğimiz iki taraf arasında diyalogu sağlamak.” ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas’a iki devletli çözüm konusunda “tam destek” verdiklerini aktaran Margallo, “İspanya iki devletli çözüme destek veriyor ve Filistinlilere kendi kurumlarını demokrasi ve şeffaflıkla inşa etmesi için arka duruyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Jose Manuel Garcia-Margallo, Salı günü İsrail’i ziyaret edecek ve Başbakan Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Şimon Perez ve Filistinlilerle müzakerelerden sorumlu Adalet Bakanı Tzipi Livni ile görüşecek.

İsrail ile Filistin arasında 2008'den beri ciddi bir müzakere yürütülemezken, taraflar iki buçuk senedir hiçbir görüşme yapmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.