Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsrail'in skandal paylaşımına CHP'li Deniz Yücel'den sert tepki

İsrail'in skandal paylaşımına CHP'li Deniz Yücel'den sert tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, X'te Instagram yasağını ve Erdoğan'ı eleştirdiği mesajında bu defa da Ekrem İmamoğlu ile beraber Mahsur Yavaş ve CHP gençlik kollarını da etiketledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Katz'a sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Yücel, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Gazze'de hergün işlediğiniz savaş suçlarını perdelemek, katlettiğiniz masumların kanını temizlemek için kullanmaya çalışmayın" dedi.

  • Ege Postası
  • 06.08.2024 - 15:35
  • Güncelleme: 06.08.2024 - 16:34

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığı yeni paylaşımında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyük Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları'nı da etiketledi.

Türkiye'de Instagram'a erişim engelini eleştiren İsrail Dışişleri Bakanı Katz, "57 milyon Türk Instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel Instagram hesabından erişim gerçekleştiriyorsun" dedi.

Paylaşımında, "Hamas'ı kucaklayan bir lider, kendi halkına diktatör gibi baskı uygulayan bir lider diktatördür" ifadelerini kullandı.

Katz'ın son mesajında İmamoğlu'nun yanı sıra Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları'nı da etiketlemesi dikkat çekti.

İmamoğlu yanıt vermişti

Katz, sosyal medya platformu X'te hafta sonu paylaştığı Erdoğan karşıtı mesajda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu etiketlemişti.

İmamoğlu, İsrailli bakana yanıtta "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu, "Beni tebrik etmeye bile gelmemiş bir ülkenin dış misyonu. 5,5 yıldır buradayım, beni böyle bir konuda niye ekledi düşünmeden edemiyorum. Bu manevralar enteresan" demişti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel'den İsrail'li Bakan Katz'a tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yücel, paylaşımında şu sözlere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Gazze'de hergün işlediğiniz savaş suçlarını perdelemek, katlettiğiniz masumların kanını temizlemek için kullanmaya çalışmayın @Israel_katz Türkiye içerisinde toplumsal bir kırılma yaratmaya çalışmak yerine, önce çocukları, kadınları ve sivilleri katletmeyi bırakıp, kendi vatandaşlarınız nezdinde hükûmetinizin kaybettiği desteğin ve itibarın nedenlerini, hükûmetinizin dünyanın her yerinde neden protesto edildiğini düşünün ve Gazze’de yaptığınız katliama insanlık onuru adına derhal son verin.X paylaşımlarında Erdoğan'la çatışıp, sahte gündemler yaratmak için partimizin belediye başkanlarını, gençlik kollarını, partimizin kurumsal kimliğini de sakın ha bir daha kullanmayın!!!"

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.