Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte İzmir'in akraba siyasetçileri

İşte İzmir'in akraba siyasetçileri

CHP İzmir'de Milletvekili Musa Çam'ın oğlu Emre Çam'ın kurultayda Parti Meclisi (PM) üyesi olması sonrası siyasette 'eş-dost-akraba' tartışması başladı. İşte İzmir siyasetinde öne çıkan akraba siyasetçiler...Kimi baba-oğul, kimi karı-koca, kimisi de kardeş... Kimi baba-oğul, kimi karı-koca, kimisi de kardeş...

  • Ege Postası
  • 21.01.2016 - 12:12
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın oğlu Emre Çam'ın kurultayda Parti Meclisi (PM) üyesi olması sonrası İzmir siyasetinde 'Akraba' tartışmasının fitili ateşlenmişti.

İzmir siyasetinde uzun yıllardır aktif siyaset yapan akrabalar var. Kimi baba-oğul, kimi karı-koca, kimisi de kardeş...

İşte İzmir siyasetinin öne çıkan akraba siyasetçileri...



Tacettin-Tülay Bayır (Eş):CHP'de  il başkanlığı yapan ve genel seçimlerde milletvekili seçilen Tacettin Bayır, siyasette aktif rol alan bir eşe sahip...Tülay Bayır geçmiş dönemlerde Kadın Kolları MYK yedek üyeliği yaptı. Bir çok kadın kolları kongresinde divan başkanlığı da yapan Tülay Bayır, parti, eğitmenliği görevini sürdürüyor.

İrfan-Gözde Keskin (Baba-kız): DYP'de İl Başkanlığı görevinde bulunan İrfan Keskin yerel seçimlerde Menderes Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi seçildi. İrfan Keskin'in kızı Gözde Keskin ise geçtiğimiz yıl AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Kolları Başkanı seçilmişti. Baba kız seçildikleri görevlerini hala sürdürüyor.

Ali-Abdullah Engin (Kardeş) CHP İzmir Örgütü'nde aktif siyaset yapan iki kardeşten Ali Engin son yıllarda daha öne çıktı. Partide 3 yıla yakın süre il başkanlığı yapan Ali Engin, milletvekili adayı olmayı başarmış ancak seçilememişti. Abdullah Engin ise Karşıyaka İlçe Başkanlığı dışında il yöneticiliği görevinde de bulunmuştu.

Orhan-Tuncer Polat (Baba-oğul) Yerel seçimlerde Karabağlar Belediyesi CHP Meclis Üyesi seçilen Tuncer Polat bu görevini sürdürürken oğlu Orhan Polat da Karabağlar'da CHP'nin ilçe başkanlığı görevine atanmıştı. Tuncer Polat meclis üyesi görevini sürdürürken, Orhan Polat 2 ay önceki ilçe kongresinde görevi Ali İhsan Yıldız'a devretti.

Adnan Alabay-Gamze Uğurlu: (Baba-kız) CHP'de yıllardır siyaset yapan Karşıyaka İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay, son il kongresinde İl başkanı seçilen Alaattin Yüksel'in listesinde olmasına rağmen çizik yiyerek yedek üye durumuna düştü. Alabay'ın kızı Gamze Uğurlu ise yerel seçimlerde Karşıyaka'da CHP'den meclis üyesi seçilmeyi başardı. Uğurlu mecliste divanda yer alıyor.

Hamit-Fatma Nişancı (Kardeş) Seferihisar'da belediye başkanlığı yapan, Bakan Binali Yıldırım'ın taktığı rozetle de Ak Parti'ye geçen Hamit Nişancı, 2014 yılında AK Parti'den Seferihisiar Belediye Başkan Adayı gösterilmişti. Seçimi kaybeden Nişancı daha sonra AK Parti'den Seferihisar İlçe Başkanı seçildi. Kardeşi Fatma Nişancı ise AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi..



Halil İbrahim- Birsel Şenol (Eş) 2009'dan bu yana Gaziemir'de CHP'den belediye başkanlığı görevini yürüten Halil İbrahim Şenol'da siyasette aktif bir eşe sahip. Birsen Şenol, geçmişte CHP Gaziemir ilçe yönetiminde aktif rol almış, ilçe sekreterliği görevinde de bulunmuştu.

Bülent-Yusuf Baratalı (Baba-oğul) CHP İzmir siyasetinin etkin baba-oğul siyasetçilerinden olan Baratalı'lardan Bülent Baratalı partide il başkanlığı ve vekillik görevlerinde bulunmuştu. Oğul Yusuf Baratalı ise CHP Urla İlçe Başkanlığı görevi yapmış yerel seçim sürecinde aday adaylığı için istifa etmişti.

Bilal-Yaşar Kırkpınar(Amca çocukları) Kırkpınar ailesinin siyasetteki aktif isimlerinden olan Bilal ve Yaşar Kırkpınar AK Parti'de uzun yıllardır görev alıyorlar. Partide il gençlik kolu başkanlığı yapan Bilal Kırkpınar milletvekili adayı gösterilmiş ancak seçilememişti. Yaşar  Kırkpınar ise AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanlığı koltuğunda oturuyor.

Mustafa-Müyesser Özuslu (Eş) Yerel seçimlerde Karşıyaka'da CHP'den meclis üyesi seçilen Müyesser Özuslu'dan kısa bir süre sonra Mustafa Özuslu da ilçe başkanı olarak atanmıştı.  Mustafa-Müyesser Özuslu çifti aynı anda birlikte görev yapmışlardı. İkiliden Müyesser Hanım meclis üyeliği görevini sürdürürken, Mustafa Özuslu ise son ilçe kongresinde görevi devretti. Mustafa Özuslu partide il yöneticiliği görevinde de bulunmuştu.

Canan-Mehmet Arıtman (Anne-oğul) İzmir'de CHP'den milletvekilliği yapan ve CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a partide en yakın isimler arasında gösterilen Canan Arıtman'ın oğlu Mehmet Artıman'da bir dönem siyasette aktif oldu. Mehmet Arıtman 2009-2014 yılları arasında Bayraklı Belediyesi CHP Meclis Üyeliği görevinde bulundu.

Adnan-Adil Yüksel(Baba-oğul) Gaziemir'de belediye başkanlığı görevinde bulunan Adnan Yüksel'in oğlu Adil Yüksel, AK Parti'de il gençlik kollarında başkan vekilli görevini yürütüyor. Adil Yüksel'in ismi şu sıralar il gençlik kolu başkanlığı için geçiyor.

Sinan-Emrah Karamustafaoğlu (Baba-oğul) Yerel seçimlerde en tartışmalı ikili oldular. CHP'den Konak İlçe Başkanlığı görevini sürdürdüğü sırada oğlu Emrah Karamustafaoğlu'nu meclis üyesi listesine yazan Sinan Karamustafaoğlu o dönem eleştiri oklarının hedefinde olmuştu. İkiliden Sinan Karamustafaoğlu sade üye olarak partide yer alırken, Emrah Karamustafaoğlu meclis üyeliği görevini sürdürüyor.

Recai- Hacer Acar (Eş)  CHP eski İl Başkan Yardımcısı Recai Acar'ın eşi Hacer Acar, İl Genel Meclisi Üyeliği görevinde bulundu.



Tunç-Neptün Soyer (Eş) 2009'dan bu yana Seferihisar Belediye Başkanlığı görevini sürdüren CHP'li Tunç Soyer'in eşi de aktif siyasette. Neptün Soyer, 2 ay önce CHP Seferihisar İlçe Kongresi'nde ilçe yönetimine seçildi.

Bektaş-Ulaş Gül( Baba-oğul) CHP Buca'da meclis üyeliği görevinin yanı sıra 3 yıla yakın süre ilçe başkanlığı görevinde bulunan Bektaş Gül'ün oğlu Ulaş Gül de aktif siyasete hızlı giriş yapanlardan. Ulaş Gül son il kongresinde kurultay delegesi seçilmiş, kurultay da ismi Parti Meclisi için geçmişti.

Mahir-Ulaş Polat (Kardeş) Son dönem CHP Bornova siyasetinde hızlı yükselişte olşan Polat kardeşlerden Mahir Polat, kurultayda YDK üyesi seçildi. Ulaş Polat ise Büyükşehir Beleidyesi CHP meclis Üyesi...



Ali İhsan -Leyla Yıldız(Eş) CHP'den Karabağlar İlçe Başkanı seçilen Ali İhsan Yıldız'ın eşi Leyla Yıldız, son il kongresinde CHP Kurultay Delegesi seçildi.

İsmail-Affet Uygur(Eş)Torbalı Belediyesi Eski Başkanı CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur'un eşi Affet Uygur da CHP'de kurultay delegeliği yapıyor.

Lokman-Azat Fazla (Kardeş) Bir dönem CHP'de aktif siyaset yapan iki kardeşte CHP'den koptu...Lokman Fazla aktif siaysete ara verirken, Azat Fazla 2014'ün Mart ayında AK Parti'den Karabağlar Belediye Meclis Üyesi seçildi.

Rıfat-Selma Nalbantoğlu (kayınbirader-yenge) 2008 Yılında CHP Bornova İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği’ görevinde bulunan ve son genel seçimlerde de milletvekili adayı olan Selma Nalbantoğlu'nun kayınbiraderi CHP İzmir İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu...


Hüseyin Mutlu Akpınar- Uğur Yıldırım (Kuzen) Kuzen olan ikiliden Hüseyin Mutlu Akpınar 2014'te Karşıyaka Belediye Başkanı seçildi. Partide il gençlik kolu başkanlığı, il yöneticiliği ve kurultay delegeliği görevlerinde de bulunan Akpınar'ın kuzeni Uğur Yıldırım ise 2 ay önceki kongrede CHP Karşıyaka İlçe Başkanı seçildi.

Sedrettin-Faik Coşkuner(Kardeş) CHP'de özelikle Bayraklı-Karşıyaka hattında siyaset yapan Coşkuner kardeşlerden Sedrettin Coşkuner Karşıyaka'da, Faik Coşkuner ile Bayraklı'da ilçe yöneticiliği görevinde bulundular.

Haluk Koç-Sumru Karaer (yeğen) İzmir'i CHP YDK'sında uzun süre temsil eden Sumru Karaer, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un yeğeni...

Hakkı-Aziz Ülkü (Kardeş) CHP'den İzmir milletvekilliği yanısıra Aliağa Belediye Başkanlığı yapan hakkı Ülkü'nün kardeşi Aziz Ülkü'de 2000'li yıllarında başında aktif siyaset yapıyordu. Aziz Ülkü 2004'te Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olmuştu.

Hasan-Niyazi Arslan (Amca-yeğen) 2012'den sonra 2015 il kongre de de il yöneticisi seçilen Niyazi Arslan'ın amcası Hasan Arslan ise Çiğli Belediye Başkanı...Hasan Arslan 2014'te seçildiği görevi sürdürüyor.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı merhum Ahmet Piriştina'nın oğlu Levent Piriştina da 2014'te Buca Belediye Başkanı seçildi. Çiğli Belediyesi Eski Başkanı merhum Ensari Bulut'un eşi Ester Bulut da CHP'den kurultay delegeliği görevi yapıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.