Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşten çıkarıldığı iddialarına ilk ağızdan yalanlama geldi

İşten çıkarıldığı iddialarına ilk ağızdan yalanlama geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gaziemir’de bekçilik yapan küçük kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun işten çıkarıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Doğan Haber Ajansı muhabirlerinin ulaştığı kardeş Kılıçdaroğlu, CHP MYK’sında dillendirilen işten çıkarıldı iddialarını yalanladı…

  • Ege Postası
  • 23.01.2013 - 18:49

EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- CHP MYK toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğruladığı, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in ‘eşkiye dağda değil, kente inmiş’ sözleriyle eleştirdiği işten çıkarma iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun, İzmir Gaziemir Seydi Baba Türbesi ve Rekreasyon Projesi’nde bekçi olarak çalışan en küçük kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun bu sabah işten çıkartıldığı iddia edilmişti.

Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde toplanan partisinin MYK toplantısında “Kardeşim Celal’i işten çıkartmışlar” diye konuşmuş, gelişmeyle ilgili olarak Hürriyet’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de “Genel başkanımızın kardeşinin çalıştığı şirkete yönelik bir denetim süreci başlatılmış. Maliye defterlerini incelemeye almış. Bu sürece bağlı olarak Celal Kılıçdaroğlu bu sabah işten çıkartılmış” demişti
“Eşkıya dağda değil, kente inmiş” yorumunda bulunan Tekin, Namuslu bir siyasetçinin, evine alın teriyle kazanılmış parayla alınmış ekmek götürmekten başka derdi olmayan kardeşine bile tahammül edilemiyor. Celal beyin bekçilik yaptığına ilişkin haberin gazetelerde yer almasının ardından maliye şirkete yönelik denetim başlatmış. Bu denetimden korkulmuş olacak ki yönetim işten çıkartma gerçekleştirmiş" sözleriyle iddialara sert tepki göstermişti.

KARDEŞ KILIÇDAROĞLU: ÇIKARILMADIM, DİNLENİYORUM

Ancak DHA muhabirinin İzmir'in Buca İlçesi'ndeki bir kahvehanede bulduğu kardeş Celal Kılıçdaroğlu, işten çıkarıldığı iddialarıyla ilgili soruları yanıtladı. İşten çıkarılmadığını, ağabeyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da konuyla ilgili bir açıklama yapıp yapmadığını bilmediğini söyleyen kardeş Kılıçdaroğlu, "İşverenimden, kafamı dinlemek için izin istedim. Ayrıca, gazetecilerin de ilgisinden bunaldım. Orada iş yapılamaz hale gelmişti, gelen gidenlerden dolayı. Bu yüzden iki gündür işe gitmiyorum. İşten çıkarılmadım sadece izin istedim. Şu anda dinleniyorum. İşverenim de ben de bu duruma şaşırdık" dedi.

Yaşadığı durumu telefonla ulaştığı ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'na da anlattığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bana, `Tamam. Bir sıkıntın olursa ara beni' dedi" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun çalıştığı firmanın sahibi Kemal Gözlü ise, işten çıkarılma durumunun söz konusu olmadığını, sadece kendilerinden istediği iznin yerine getirildiğini, yoğun ilgiden dolayı önümüzdeki on gün içerisinde Celal Kılıçdaroğlu'nun, Buca İlçesi'ndeki başta bir şantiyede görevlendirileceğini dile getirdi.

BİR HAFTALIĞINA İZİN ALDIM
www.gercekgundem.com 'a konuşan Celal Kılıçdaroğlu "İşyerimden bir haftalığına izin aldım. Basının ilgisinden dolayı biraz sıkıldım. İzmir'den ayrıldım ve İzmit'e geldim. Burada biraz dinleneceğim'' dedi. İşten izin almasının aile çevresinde duyulduğunu ve yanlış anlaşıldığını belirten Celal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşten çıkartıldığım yönündeki bilgiler ortaya atılınca, ağabeyim Kemal Kılıçdaroğlu saat 15.40'ta aradı. İşten çıkarılıp çıkarılmadığımı sordu. Ben de kendisine size anlattıklarımı anlattım. Ağabeyim Kemal Bey, halimi hatrımı sordu, telefonu kapattık. Bizim çevreden yayılan haber CHP'ye yanlış ulaşmış." Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik destekten ve ilgiden dolayı CHP'lilere de teşekkür etti. Celal Kılıçdaroğlu, "Şirkete benim yüzümden Maliye'den bir baskı olduysa bundan üzülürüm. Bana birşey söylemediler. İnşallah böyle birşey yoktur" ifadesini de kullandı.

MALİYE'DEN AÇIKLAMA 

Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun kardeşinin, Vergi Denetim Kurulu (VDK) tarafından yapılan vergi incelemeleri sonrasında çalıştığı firmaca işine son verildi şeklinde gerçekten uzak, çarpıtma yorumlara yer verildiğinin görüldüğü ifade edilerek, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunun sağlaması için mükellefler nezdinde yetkili memurlarca vergi incelemelerinin yapıldığı anımsatıldı.

Vergi incelemelerinin sektör, konu ve mükellefler itibariyle esas olarak Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı risk analiz sistemi kullanılarak veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarından intikal ettirilen inceleme talepleri ile gerçek veya tüzel kişilerce yapılan ihbar ve şikayetler üzerine başlatıldığı belirtilerek, ''Vergi incelemesine yetkili olanlar tarafından tanzim olunan raporlarda da incelenen mükelleflerle ilgisi bulunan diğer mükelleflerin de incelenmesini gerektiren tespitlere yer verilebilmekte'' denildi.

Açıklamada, ilgili mevzuat uyarınca rutin bir vergi incelemesi yürütülüp, habere konu beyanın gerçekle hiçbir ilgisinin bulunmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Anılan beyanda bahsi geçen firmada Celal Kılıçdaroğlu isimli bir şahsın çalışıp çalışmadığı hususunda Bakanlığımızın bir malumatı bulunmayıp, söz konusu firmada bu isimde bir şahıs çalışıyorsa bile bu şahsın iş akdinin feshedilmesine yönelik Bakanlığımızca bir etkide bulunulması mevzu bahis olamaz. Böyle bir yetkisi de yoktur.

Konuya ilişkin, gerekli doğru bilgilere sahip olmadan verilen beyanların siyasi mülahazalarla yapıldığı ve vergi inceleme vazifesini tamamen kanunların kendisine verdiği görev ve yetkiler çerçevesinde ve objektif bir şekilde icra eden kamu görevlilerine haksız isnatlar içerdiği hususu kamuoyunun dikkatine sunulur.''


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.