Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsyan Valilik önüne taşındı

İsyan Valilik önüne taşındı

İzmir'de kamu görevlilerinin sendikal eylemlere katıldıkları gerekçesiyle art arda görevden alınmasıyla başlayan kriz sonrasında kentteki emek ve demokrasi güçlerinin isyanı İzmir Valiliği önüne taşındı. Yaşananları protesto eden emek örgütleri Valiliği geri adım atmaya çağırdı, eylemlerin devam edeceğini açıkladı. İsyan Valilik önüne taşındı

  • Ege Postası
  • 06.04.2016 - 09:51
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tepeceik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Türk Tabipler Birliği Üyesi Fatih Sürenkök'ün ardından Çınarlı Meslek Lisesi öğretmeni KESK üyesi Bahri Akkan'ın İzmir Valiliği tarafından açığa alınmasıyla başlayan kriz artarak devam ediyor.  

İzmir emek ve demokrasi güçlerinin düzenlediği çeşitli eylemlere katıldığı ve basın açıklaması yaptığı gerekçesiyle açığa alınan ve görevinden uzaklaştırılan KESK'li Bahri Akkan'a destek artarak büyüyor. KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve çeşitli sivil toplum örgütleri İzmir Valiliği önünde toplanarak alınan kararı protesto etti, son bir haftada üst üste açığa alınan iki kamu görevlisinin görevine iade edilmesini istedi. Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Valilik makamını protesto eden emek örgütleri alkışlar ve ıslıklar eşliğinde bir basın açıklaması düzenledi.

 "BU YANLIŞTAN GERİ DÖNÜN"
İzmir Valiliği önünde yapılan basın açıklamasında KESK Genel Başkanı Lami Özgen de Akkan'a destek verirken, sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "İşte sendika, işte KESK", Bahri Hoca yalnız değildir" sloganları atıldı. İzmirli dört kurum adına ortak basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç, valiliğin sendikal faaliyetleri ve barış taleplerini suç saydığını savunarak, "Bu saldırı Bahri Akkan şahsında tüm emek ve demokrasi güçlerine yapılmıştır. Son zamanlarda demokrasi ve barış mücadelesi yürüten tüm kesimler baskı altına alınıyor, gözdağı veriliyor, tutuklanıyor, sürgün ediliyor, açığa alınıyor. Siyasi iktidarın giderek artan baskı ve sindirme politikaları doğrultusunda hareket eden İzmir Valiliği özel bir görev üstlenmiş bulunmaktadır. Bu haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan bu hukuksuzluklara boyun eğmeyeceğiz. Mücadelemizden geri adım atmayacağız. İzmir Valiliği'nin bu yanlış tutumundan bir an önce dönmesini ve arkadaşlarımızın bir an önce görevlerine iade edilmesini istiyoruz" dedi ve mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

AKKAN: KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ
Eylemde açıklama yapan mağdur öğretmen KESK'li Bahri Akkan ise "Karanlığa teslim olmayacağız" dedi ve şöyle devam etti: "Bu baskılar bize bir kez daha doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Dayanışmamız artarak devam edecek ve bu ablukayı dağıtacağız. Dün vardık, bugün varız, yarın da var olacağız" şeklinde konuştu. Akkan'ın yaptığı açıklamanın ardından kendisine destek veren emek örgütleri üyeleri alkışlar ve ıslıklarla eylemlerine son verdi.   



BARIŞ BLOĞUNDAN DA TEPKİ
Öte yandan İzmir Barış Bloğu, Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 23 yıldır tarih öğretmenliği yapan Eğitim- Sen 1 No'lu Şube Başkanı Bahri Akkan'ın Konak Kaymakamlığı'nın bir yazısı ile açığa alınmasına tepki gösterdi. Yeni dönem İzmir Barış Bloğu Eş Sözcüsü Gurbet Uçar, basın açıklamasında, geçen hafta Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Doktor Fatih Sürenkök'ün Cizre, Şırnak, Silopi ve Ağrı'da sokağa çıkma yasakları nedeniyle halkın sağlık hizmetlerine erişiminde yaşanan güçlükleri, hastaların hastaneye ulaşamadığını, orada çalışan hekimlerin ve sağlıkçıların zorluklarını aktardığı ve Sağlık Bakanlığı ile hükümeti eleştirdiği için İzmir Valiliği tarafından açığa alındığını anlattı. Uçar, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Emekçileri Sendikası İşyeri Temsilcisi Mahmut Bakay'ın da sosyal paylaşım sitesi facebook'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı eleştirdiği iddiasıyla Valilik kararı ile görevinden uzaklaştırıldığını ifade etti.

Çınarlı Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi'nde 23 yıldır tarih öğretmenliği yapan Eğitim- Sen 1 No'lu Şube Başkanı Bahri Akkan'ın Konak Kaymakamlığı'nın bir yazısı ile barış isteyen konuşmaları gerekçe gösterilerek görevinden uzaklaştırıldığını ifade eden Uçar, şöyle konuştu: 

“Muktedirler ne yaparlarsa yapsınlar barışın sesi susturulamaz. Hakikatin üzeri örtülemez. Savaştan ve ölümden değil koşulsuz olarak barıştan, yaşamdan ve özgürlüklerden yana olan biz barış savunucuları, muktedirlerin bu çabalarına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Sadece barıştan yana oldukları için suça ortak olmadıklarını söyledikleri ve hakikati dile getirdikleri için haklarında soruşturma açılan görevlerinden uzaklaştırılan başta Bahri Akkan, Fatih Sürenkök ve Mahmut Bakay arkadaşlarımız olmak üzere tüm barış savunucularının her zaman ve her koşulda yanlarında olacağız. AKP il örgütü gibi çalışan İzmir Valiliği barış ve demokrasi karşıtı tutumunu derhal gözden geçirmeli ve görevden alınacak arkadaşlarımızı ivedilikle görevlerine iade etmeli. İktidara da ölümler karşısında 'artık yeter' diyoruz. Derhal müzakere başlatılmalı." 

Toplantıya katılan Bahri Akkan, baskıların arttığını öne sürerek, “İzmir'de uzun zamandır bu baskı politikaları sürdürülüyor. Son dönemde açığa almalar zirve noktasına ulaştı. Anmaların bile yasaklandığı basın açıklamalarına bile valilik kararıyla yasaklama getirildi. Önümüzdeki süreçte daha sert bir mücadele bizi bekliyor. Bu baskıların bizleri yıldırma şansı yok. Korku imparatorluğunun korkularının arttığı bir döneme girildi. Dayanışmayı artırarak mücadeleyi yükseltme dışında başka bir yol yoktur. Emekten barıştan demokrasiden yana olanlarla devam edeceğiz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.