Dolar 34,1938
%0.04
Euro 38,1239
%0.08
Altın 2.897,770
%0.06
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İtfaiyede taşeron bilmecesi

İtfaiyede taşeron bilmecesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde çeşitli birimlerde çalışan 240 uzman personeli ilgilendiren hizmet alım ihalesi gerçekleştirildi. 2014 yılını kapsayan “Yangın, afet acil durum, arama ve kurtarma ve destek personeli” hizmet alımı ihalesinde belediye firması İZELMAN A.Ş.’nin yanı sıra, taşeron firma Sevim Mühendislik San. Ve Tic. Ltd. Şti. de teklif verdi. Geçmiş dönemlerde yapılan personel alım ihalelerinde taşeron krizi ile karşı karşıya kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırlanan idari ve teknik şartnameye özel maddeler eklerken, İZELMAN A.Ş. düşük teklif vererek ihalede bir adım öne geçti.

  • Ege Postası
  • 20.11.2013 - 14:24
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kamu İhale Kanunu gereği, belediye bünyesinde çalışan personeli istihdam edebilmek için her yıl hizmet alım ihalesi düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeniden zorlu viraja girdi. İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı çalışan 240 vasıflı itfaiye personelinin 2014 yılını kapsayan hizmet alım ihalesine mevcut personeli istihdam eden İZELMAN A.Ş.’nin yanı sıra taşeron firma Sevim Mühendislik San. Ve Tic. Ltd. Şti. de katılım gösterirken, belediye firmasının düşük teklif vermesi neticesinde çalışanlar rahat nefes aldı.

TOPLAM İKİ FİRMA TEKLİF VERDİ


İzmir’de itfaiye hizmetlerini yürüten Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimlerde çalışan yaklaşık 240 personeli ilgilendiren hizmet alım ihalesi gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ihale oturumuna, mevcut personeli istihdam eden belediye firması İZELMAN A.Ş. ve Batman merkezli Sevim Mühendislik San. Ve Tic. Ltd. Şti. firmaları katılım gösterdi. Açık ihale usulüyle gerçekleştirilen ihale oturumunda, her iki firmanın da teklif dosyası komisyon tarafından ihale mevzuatına uygun bulunarak değerlendirilmeye alındı.

KOMİSYON GELEN TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRECEK


Yaklaşık bedelin toplam 14 milyon 272 bin 455 TL olarak açıklandığı ihaleye, mevcut personeli istihdam eden belediye firması İZELMAN A.Ş. 12 milyon 410 bin 830 TL teklif verirken, taşeron firma Sevim Mühendislik San. Ve Tic. Ltd. Şti. ise 13 milyon 864 bin 650 tutarında teklifte bulundu. Düşük teklif veren İZELMAN A.Ş.’nin bir adım önde bulunduğu ihale sürecinde, ihale komisyonun yapacağı değerlendirme sonrasında 15 gün içerisinde resmi sonucu açıklaması bekleniyor. Yapılacak olan değerlendirmenin ardından 1 Ocak 2014-1 Ocak 2015 arasında geçerli olacak ve toplamda 240 personeli kapsayan hizmet alım ihalesi sonrasında, en uygun teklifi veren firma ile belediye arasında sözleşme imzalanacak ve firma resmen iş başı yapacak.

ACİL HİZMETLERİ DOĞRUDAN ETKİLENECEK

Kentteki itfaiye, afet ve acil kurtarma hizmetlerini doğrudan ilgilendiren personel ihalesi sonrasında itfaiye teşkilatının çeşitli birimlerinde çalışan 240 kadar uzman personeli istihdam edecek olan firma ile bir yıl geçerli olmak üzere sözleşme imzalanacak. Hizmet alım ihalesinden sonraki süreçte olası bir taşeron krizinin önüne geçmek için özel önlemler alan belediye yönetimi, idari ve teknik şartnameye özel maddeler ekleyerek önlem almıştı. Belediyenin personel ve firma üzerinde işveren olarak tam yetkili olduğu koşular gereği, taşeron firma ihaleyi alsa bile personel üzerinde son söz sahibi olamayacak. İhaleye katılım gösteren taşeron Sevim Mühendislik firmasının petrol, elektrik ve doğalgaz sektöründe faaliyet göstermesi akıllarda soru işaretlerini de beraberinde getirirken, belediyeye bağlı İZELMAN’ın daha düşük teklif vermesi ise personelin bir nebze olsun rahatlamasını sağladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.