Dolar 34,1821
%0
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.900,590
%0.16
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır'dan Ağaçlıyol sevinci, Laka köyü eleştirisi

Sındır'dan Ağaçlıyol sevinci, Laka köyü eleştirisi

Bornova Ağaçlıyol’daki Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait kamu arazilerinin özelleştirilmesine yargı freni geldi ve Danıştay yürütmeyi durdurma kararı aldı.Davayı açan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır “Bu arazi, geleceğimiz çocuklarımız için çok önemli. Bu derece yoğunluk artışı yapılarak, alanın rant alanına dönüştürülmesini kabul edemeyiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.11.2013 - 13:03
EGE POSTASI - Bornova Ağaçlıyol’daki Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait kamu arazilerinin satılmasına yönelik Bornova Belediyesi’nin açtığı davayı karara bağlayan Danıştay 6. Dairesi, 54 bin metrekarelik alan için hazırlanan imar planlarının yürütmesini durdurdu. Mahkeme, bilirkişi raporlarının yeniden hazırlanmasına hükmetti. Karar hem belediyede hem de sivil toplum örgütlerinde sevinç yarattı. Arazinin satış ihalesinin iptali ve yine Bornova’daki Karayolları ek hizmet binasının satışının iptali için açılan davaların ise devam ettiği öğrenildi.

SINDIR: HAKLILIĞIMIZ KABUL EDİLDİ

Yaşanan gelişmeyle ilgili makamında basın toplantısı düzenleyen Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır,arazinin İzmir için çok kıymetli bir yeşil alan olduğunu, olayın sadece ağaç kesilecek mi kesilmeyecek mi tartışması olmadığını söyledi.Alanın kentin geleceği açısından önemli olduğunu söyleyen Sındır, “ Özelleştirme İdaresi’ne devredilen bu alanda, plan değişikliği yapıldı. Bu arazi ve etrafı imar planlarında yeşil alan olarak tanımlanmıştır. Eğer buradan Karayolları kalkacaksa, üst planlara göre burası yeşil alan olarak düzenlenmeli. Yapılan plan değişikliği ile alan metrekaresinin iki katı kadar inşaat yaratıldı. 10 kata kadar da konut ve ticaret alanı olarak tanımlandı. Rant alanına dönüştürüldü. Böyle bir yoğunluk artışını kabul etmemiz mümkün değil. Gerekli itirazlarımızı yaptık. Son olarak da dava açtık. Haklı olduğumuz mahkeme tarafından da kabul edildi” dedi.



LAKA KÖYÜ ELEŞTİRİSİ
Yapılan satış ihalesinin iptali ile ilgili davanın da devam ettiğini söyleyen Başkan Sındır şunları söyledi; “İhale şartnamesinde, alan üzerindeki yargı sürecinden bahsedilmedi. İhaleye teklif veren taraflar, alanın davalık olması ile ilgili bilgi sahibi değildi. Telafisi mümkün olmayan zararlara uğramamak için yapılan ihalenin iptali noktasında da dava açtık. Bundan sonra esastan bakılacak karar aşamasında da planın eski durumuna gelmesini diliyoruz. Satış bir şekilde gerçekleşirse, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Laka Köyü’ndeki belediye hizmet alanına taşınacak. İzmirliler bu alandan da mahrum kalacak. Alan, resmi tesis alanına dönüştürülerek pasif hale getirilecek. İleride telafisi mümkün olmayacak durum yaratılması kamu zararı yaratır” diye konuştu.

TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Özelleştireme İdaresi Başkanlığı, Bornova Ağaçlıyol yakınındaki 54 bin metrekarelik Karayolları arazisi üzerinde plan değişiklikleri yaparak geçtiğimiz aylarda satışa çıkartmıştı. Üst planlarda yeşil alan gözüken alanda AVM ve on kata kadar rezidanslar yapılması öngörüldü. Başta Büyükşehir ve Bornova belediyeleri olmak üzere meslek odaları da önce itiraz etti, sonra dava açtı. Yargı süreci devam ederken satış ihalesi de gerçekleşti. CHP ve sivil toplum örgütleri tepki yürüyüşleri yaparak satışa tepki göstermişti. 



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.