Dolar 34,1870
%0.02
Euro 38,0379
%-0.15
Altın 2.907,430
%0.4
Bist-100 9.674,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kentsel dönüşüm diye yıktılar,otopark yaptılar

Kentsel dönüşüm diye yıktılar,otopark yaptılar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı girişiminde ülkenin çeşitli noktalarında başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları zaman zaman ortaya ilginç görüntüleri de çıkartmaya devam ediyor. İzmir’de kentin en işlek bölgeleri arasında yer alan İnönü Caddesi üzerinde yer alan bir alanda yıkılan apartman, dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden inşa edilecekti. Ancak, özel bir firma tarafından üstlenilen çalışmalar kapsamında proje hazırlanmadı, yıkım yapılan alan da açık otoparka dönüştü.

  • Ege Postası
  • 19.11.2013 - 13:17
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Vatandaş rıza gösterdi, dönüşüm için evini bıraktı, firma projeyi geciktirince alan da otopark oldu. Kentin göbeği sayılabilecek yoğun noktalardan birisinde yaşanan “dönüşüm komedisi” görenleri hayrete düşürmeye devam ediyor. İnönü Caddesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan binada inşaat için gerekli projeler hazırlanamayınca, projeyi üstlenen yüklenici firma da alanı otopark olarak kiraya verdi. Dönüşüm yapılacak alanda modern bina yerine 24 saat hizmet veren otopark yapılırken, alanın dış cephesinde yer alan reklam panoları ise görenlere “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” dedirtiyor.

FİRMA “BOŞ KALMASIN” DEDİ, KİRAYA VERDİ
İnönü Caddesi'nde Nokta civarında depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılan bina yerini açık otoparka bıraktı. Geçtiğimiz Ağustos ayında yıkım işlemleri tamamlanan yapının gerekli yapım proje hazır olmadığı gerekçesi ile inşaat süreci Aralık ayına kadar askıya alındı. Arsa da yüklenici firma Erginci İnşaat tarafından kiraya verildi. Her biri 85 metrekareden 18 daire ve 14 işyerinin bulunduğu apartmanın yerine 140 ile 150 metrekare büyüklüğünde 28 daire, 8 işyeri ve otopark yapılması planlanırken, alanın 24 saat açık otopark haline geldi.

YIKIM YAPILDI ANCAK PROJE HAZIR DEĞİL
Ağustos ayında yapılan yıkımın ardından projesi hazırlanmayan alanın kentsel dönüşüm kapsamında yeni binayı yapacak olan yüklenici firma Erginci İnşaat tarafından kiraya verildiği öğrenilirken, çevre halkı ise duruma tepki gösterdi. 1964 yılında yapılan ve altında birçok işyeri de barındıran apartmanın yıkılmasıyla inşaatın başlamasını bekleyen bölge halkı, arsanın düzleştirilerek otoparka çevrilmesine anlam veremediklerini belirterek, yaşanan görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi için yetkililere seslendi. İmar planlarında özel mülk olarak tapuya kayıtlı alanda belediye de herhangi bir işlem yapmazken, inşaat firmasından yapılan açıklamada ise yeni yapılacak apartmanın 140 ile 150 metrekare büyüklüğünde 28 daire, 8 işyeri ve otoparka sahip olmasının planlandığı, Aralık ayı içerisinde projenin tamamlanacağı ve arsanın firma tarafından şahıslara kiralandığı belirtildi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.