İzmir Atina arası yüzecek
Mersin’deki özel bir firmada bölge müdürü olarak çalışan 40 yaşındaki Alper Sunaçoğlu, yüzmede daha önce kırdığı birçok rekora yenisini eklemek için kolları sıvadı. Türkiye Yüzme Federasyonu’na hakemler gözetiminde Mersin ile KKTC arasındaki 78 kilometrelik mesafeyi 26 saat 15 dakikada kafessiz yüzerek ilk rekorunu kıran yüzücü, şimdi de İzmir’den Atina’ya yüzüp oradan da Selanik’e bisikletle gitme rekoru denemesi yapmak için uğraşıyor.
- Ege Postası
- 07.03.2014 - 12:02
EGE DENİZİ’Nİ YÜZEREK GEÇMEYİ HEDEFLİYOR
Çocukken hayali olan, şimdi ise hedefi haline gelen ultra maraton dalındaki rekor denemesi için bazı özel firmaların sponsorluk teklifinde bulunduğunu, ancak rekoru Türkiye Cumhuriyeti adına kırmak istediği için devletten destek beklediğini vurgulayan Sunaçoğlu şöyle konuştu:
"Son olarak, Suriye’de yaşanan iç savaşta çocuk ve sivil ölümlerine farkındalık yaratmak için Mersin’den Hatay’a kadar yüzdüm. Şimdi ise sportif anlamda rekor kırıp, Yunanistan ile Türkiye arasındaki dostluğun gelişmesini pekiştirmek için İzmir ile Atina arasını yüzerek geçtikten sonra Atina’dan bisikletle Selanik’e geçmeyi planlıyorum. Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret edeceğim ve burada hem rekorumu, hem de spor hayatımı sonlandıracağım. Ben eğer bu planladığım faaliyeti yapabilirsem, denizden 320 kilometre, karadan da bisikletle 670 kilometre kat edip toplamda 960 kilometrelik bir maratonu 12 günde tamamlamış olacağım. Bu dünyada ultra maraton alanında rekor olacak. 5 yaşındayken hayalim olan ve şuan hedefim haline gelen bu rekoru, Türk insanının başarısı olarak Guinnes Rekorlar kitabına tescil ettirmek istiyorum. Ancak, Türkiye Yüzme Federasyonu’ndan gerekli desteği alamıyorum."
CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’A SESLENDİ
Bu rekor denemesi için gerekli izinleri almak amacıyla ilk olarak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Atina ve Selanik’teki büyükelçilikleriyle irtibat kurduğunu belirten Alper Sunaçoğlu, şunları anlattı:
"Büyükelçilikler, Yunanistan topraklarında bana her türlü desteği vereceklerini, ancak Dışişleri Bakanlığı’ndan resmi bir yazının gelmesi gerektiğini belirtti. Dışişleri Bakanlığı ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’na müracaat etmemi istedi. Bu süreç yaklaşık üç aydır devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvuruda bulundum. Beni Spor Genel Müdürlüğü’ne yönlendirdiler. Oradan da bir daire başkanı beni aradı, gerekenin yapılması için yardımcı olacağını söyledi. Kendisine Türkiye Yüzme Federasyonu’nun destek vermediğini anlattım. Federasyonla görüşüp bana cevap verileceğini söyledi. Ancak, daha önceki rekor denemelerimde de federasyona başvurdum, bana 'Bireysel etkinliklerde Reglamanda (yıllık program) bulunulmadığı için destek olunamıyor' diye cevap verildi. Ben bu rekoru Türkiye Cumhuriyeti adına kırmak istiyorum. O nedenle, gerek Cumhurbaşkanımız, gerekse Başbakanımız’ın bana destek olmasını istiyorum. Eğer gerekli destek sağlanırsa, ben söz veriyorum bu rekoru kırmadan Türkiye’ye dönmeyeceğim. Hem yaş, hem de maddi nedenlerden dolayı profesyonel sporu bırakacağım, artık sosyal projelerde yer almak istiyorum."
Antrenmanlarını sürdüren Sunaçoğlu, büyük bir heyecanla federasyondan gelecek cevabı bekliyor.
Yorum Yazın