Dolar 34,1677
%0.02
Euro 38,1500
%-0.04
Altın 2.915,260
%-0.17
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Hamsi Şölenine hazırlanıyor

İzmir Hamsi Şölenine hazırlanıyor

EKAF ve Konak Belediyesi İzmirlileri Hamsi Şöleninde buluşturuyor

  • Ege Postası
  • 31.01.2013 - 14:35

İZMİR - Ege Bölgesi’nde kurulmuş 49 Karadeniz derneğinin üst örgütü Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) 3 Şubat’ta gerçekleşecek 4.Hamsi Şöleni etkinliğini basın açıklamasıyla duyurdu. Konak Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Hamsi Şöleninde bu yıl da 10 ton hamsi katılımcılara ikram edilecek.

İzmir hamsiye doyacak

18 Karadeniz ilinden 55 standın Pazar günü İnciraltı’nda hazır olacağını söyleyen EKAF Başkanı Aydın Özyar, tüm İzmir’i şölene davet ederek şöyle konuştu:

“Karadeniz deyince akla hamsi gelir; kemençe, tulum, davul, zurna gelir. Hamsi Şölenimizde Karadeniz’e ait her şey olacak. Amacımız Karadeniz kültürünü burada yaşatmak ve Ege kültürüyle kaynaştırmak. Şölende birlik, beraberlik, dayanışmayı yaşayacağız. Kimse İnciraltı’ndan aç dönmeyecek; İzmir hamsiye doyacak.”

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın fahri hemşeri olduğunu hatırlatan Özyar, “Bütün etkinliklerimize destek veren Başkan Hakan Tartan yine en büyük destekçimiz. O artık bir Karadeniz hemşerisi. Bu yıl da onun desteğiyle şölenimizi gerçekleştireceğiz” diyerek teşekkürlerini iletti.

Dayanışma ruhu

Hamsi Şöleninin dayanışma ruhunu ortaya çıkardığını ve insanları birbirine sevgiyle bağladığını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şunları söyledi:

“İnsan olarak en büyük güdümüz olan sevgiyi, dayanışmayı, birlik ve beraberliği paylaşıyoruz. Türkiye’nin güzelliklerine güzellik katarak; Milli birlik ve beraberlik, dayanışma ruhumuzu, İzmir’den, Karadeniz’den Türkiye’nin her köşesine yansıtıyoruz.”



Fotoğraf altı: 4.Hamsi Şöleni, 3 Şubat Pazar günü 12.00–18.00 saatleri arasında İnciraltı’nda gerçekleşecek. Tüm İzmir’in davetli olduğu etkinlikte 18 Karadeniz ilinden yerel ürünlerin sergileneceği 55 stant yer alacak. Kemençe, davul, zurna ve tulum eşliğinde binlerce kişilik horon tepilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.