Dolar 32,6710
%-0.25
Euro 35,0806
%-0.01
Altın 2.446,970
%-0.14
Bist-100 10.343,00
%-2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir, İzmir olalı böyle eziyet görmedi!

İzmir, İzmir olalı böyle eziyet görmedi!

Kentin kalbi Konak'ta tünel ve yol yapım çalışmaları nedeniyle başlayan kaos gün geçtikçe artarak devam ediyor. Değişen güzergahlar ve kapatılan alanlara her gün yenisi eklenirken, etrafı kafeslerle çevrilen Konak'ta vatandaşların çektiği eziyet de büyüyor. İzmirlilere adeta saç baş yoldurtan son trafik düzenlemesinin ardından Türkiye'nin üçüncü büyük kentinde geri kalmış ülkeleri aratmayan manzaralar yaşanıyor. İzmir İzmir olalı

  • Ege Postası
  • 08.05.2015 - 13:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ortaklığında yapımına başlanan ve 35 proje arasında yer alan 1,6 kilometrelik Konak Tünelleri Projesi İzmirli vatandaşları çileden çıkartmaya devam ediyor. Kent içi ulaşımı rahatlatmak amacı ile hayata geçirilen tünel projesi her gün yeni bir sıkıntıyı da beraberinde getirirken, daha hizmete açılmadan kent merkezini adeta felç etti. Önümüzdeki günlerde hizmete açılacağı duyurulan tünellerin Konak çıkışında yaşanan son manzara, proje tamamlandığında İzmir'i bekleyen asıl sıkıntıyı ise şimdiden gözler önüne serdi.
 
 
 
NE TÜNEL BİTTİ, NE DE ÇİLESİ
Çılgın proje Konak Tünelleri, daha açılmadan kent merkezinde yeni bir krize yol açtı. Araç sahiplerine ve toplu taşımayı kullanan İzmirlilere büyük darbe vuran tünel çalışmaları, trafik akışına getirilen son düzenlemeler sonrasında bir kez daha vatandaşların korkulu rüyası oldu. Yaşanan manzaradan mağdur olan İzmirli vatandaşlar "Sakın Konak'a gelmeyin" diyerek sitem ederken, her gün değişen yollar, otobüs durakları ve yaya geçitleri ile kapatılan yollara yenileri eklenmeye devam ediyor. Bahribaba Parkı ve çevresinde yapılan son değişiklik ile otobüs duraklarının bir kısmı kaldırılıp yollar kapatılırken, daha önceden yayalara ait kaldırım ve park içi yollar ise kontrollü olarak araç geçişine açıldı. Dört bir yanı kafeslerle kapatılan Konak kent merkezinde tünel işkencesinin esas faturası asılan tabelalar ile alt geçide yönlendirilen yayalara çıktı.


 
40 YILLIK İZMİRLİLER TURİST OLDU
Trafik akışına yönelik yapılan son düzenlemenin ardından, otobüs güzergahları ve yaya yolları bir kez daha değişirken, üst üste gelen bu kararlar İzmirlileri de isyan ettirdi. Vatandaşların kimisi binecekleri otobüsleri bulmakta güçlük çekerken, kimisi de önceki günlerde otobüs durağı olan alanların yıkıldığını görünce şaşkınlık içerisinde yeni durakları aramaya başladı. Özel araçları ile Konak'a girmek isteyen bazı vatandaşlar ise yollarda kalırken, yoğun olan bölge kilitlenen trafikte birbirlerine yer soran şoförlerle doldu. Adeta turist gibi ortada kalan İzmirlilerin yanı sıra, özellikle son günlerde kenti gezmeye gelen yabancı ziyaretçiler de gördükleri bu manzara karşısında şoka uğradı, yaşananlar İzmir'in tanıtımına da büyük darbe vurdu.


 
KENT MERKEZİ FELÇ!
Özellikle akşam ve sabah saatlerinde yoğunluk yaşanan kent merkezinde bölgenin yayalaştırılması bir yana, Konak'a gelmek kentliler için adeta eziyet halini aldı. Otobüslerin yoğun olarak kullandığı güzergah üzerinde görevlendirilen trafik polisleri dahi yaşanan çıkmaza çare bulmakta güçlük çekerken, getirilen bu yeni düzen uzun araç kuyrukları sonrasında trafiğin de felç olmasına yol açtı. Yollarda karşıdan karşıya geçmeye ve yolunu bulmaya çalışan İzmirliler ise farkında olmadan kendi can güvenliklerini tehlikeye atmaya devam ediyor.


 
YAYALAR ALT GEÇİDE MAHKUM
Diğer yandan, yaşanan sıkıntılar nedeniyle esas çileyi çeken İzmirliler ise metroya ait altgeçitlere mahkum oldu. Vatandaşlar Bahribaba Parkı ile Yeni Karamürsel Mağazası arasında söz verilen üstgeçit projesinin yapılmaması ve yaşanan proje krizi nedeniyle ertelenmesinden ötürü yollarda kaldı. Güzergahı kullanmak isteyen yayalar, kendilerine hiçbir imkan sağlanmadığından ötürü 50 metrelik yolda karşıdan karşıya geçmek için sayısız zorlukla boğuşmaya devam ediyor

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.