Dolar 34,2221
%0.05
Euro 37,9319
%0.42
Altın 2.920,360
%-0.31
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde kayıt heyecanı başlad

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde kayıt heyecanı başlad

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde, yeni öğrencilerin kayıtları başladı. Çiğli Ana Yerleşke rektörlük binası ve Aydınlıkevler Sağlık Yerleşkesi'nde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın...

  • Ege Postası
  • 04.09.2013 - 12:18
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde, yeni öğrencilerin kayıtları başladı. Çiğli Ana Yerleşke rektörlük binası ve Aydınlıkevler Sağlık Yerleşkesi'nde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın işbirliğiyle oluşturulan otomasyon sayesinde kayıtlar, aksaklık yaşanmadan devam ediyor. Ön kayıt sistemi sayesinde de İKÇÜ ailesine yeni katılan öğrencilerin zaman kazanması sağlanıyor. Üçüncü kuruluş yıldönümünü kutlayan İKÇÜ’nün öğrenci sayısının yeni kaydolanlar, uluslararası öğrenciler, yüksek lisans ve doktora programları kontenjanlarıyla birlikte 2 bini geçmesi bekleniyor.

İzmir’in en yeni devlet üniversitesinde okumaya hak kazanan gençlerin talep sorularına, İKÇÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın oluşturduğu iletişim masasında Halkla İlişkiler ve Kültür ile Rehberlik Danışmanlık ve Kariyer Birimi şubeleri görevlileri cevap veriyor. Tanıtım materyallerinden oluşan hediyelerin yanında yüzde 75’e yakını şehirdışından gelen öğrencilerin İzmir’e ve üniversite hayatına uyumuna katkı sağlayacak "Öğrenci El Rehberi" veriliyor.

Üç yıllık bir üniversite olan İKÇÜ’nün yeni açılan bazı fakülteleri, ilk öğrencilerine kavuşarak. Tıp, Sağlık Bilimleri, Su Ürünleri, Turizm, Diş Hekimliği ile Mühendislik ve Mimarlık fakülteleri olarak geçen yıldan itibaren öğrenci almaya başlayan İKÇÜ, bu yıl bazı fakülte ve bölümler bazında ilk öğrencilerine hoşgeldin diyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin İşletme, İktisat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler bölümlerinde, ülkenin ihtiyacı olan sektörlerde genç beyinleri istihdam etmek için çalışmalara başlandı. İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi de İzmir’de ilk kez açılan mühendislik bölümleri olan Mekatronik, Harita ve Biyomedikal'i bünyesine katarak, geleceğin başarılı mühendislerini sektöre hazırlamak için kolları sıvadı. Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği'ne ilk öğrencilerini kabul etti. Yaşlı Bakımı, İlk ve Acil Yardım, Ağız ve Diş Sağlığı bölümleri de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilk öğrencileriyle akademik hayatına başlıyor.

Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, İKÇÜ’nün uluslararası standartlarda, öğrenci odaklı eğitim felsefesiyle henüz üçüncü yılı olmasına rağmen gençlerin büyük beğenisini kazandığını ifade etti. Yeni açılan bölümleri ülkenin ihtiyacı olan alanlara göre belirlediklerini ifade eden Rektör Akhan, yeni öğrencilere üniversite hayatlarında başarılar dileyerek İKÇÜ’nün genç bir aile olduğunu, bu aileye her yıl geleceğin başarılı genç beyinlerini katmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.