Dolar 34,2282
%0.06
Euro 37,9164
%0.38
Altın 2.917,550
%-0.41
Bist-100 9.190,00
%-1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kötü alışkanlıklar hem kalbi hem beyni etkiliyor

Kötü alışkanlıklar hem kalbi hem beyni etkiliyor

Hollanda'da 35 yaşından büyük 3 bin 800 kişi üzerinde yapılan araştırma, kötü alışkanlıkların hem kalbi hem de beyni olumsuz etkilediğini ortaya koydu.Stroke adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarını değerlendiren SANITAS...

  • Ege Postası
  • 04.09.2013 - 11:21
Hollanda'da 35 yaşından büyük 3 bin 800 kişi üzerinde yapılan araştırma, kötü alışkanlıkların hem kalbi hem de beyni olumsuz etkilediğini ortaya koydu.

Stroke adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarını değerlendiren SANITAS Sağlık Merkezi Başkan Yardımcısı Reis Kurt; kalp ve damar hastalıkları risk faktörlerinin toplum sağlığı açısından çok önemli olduğunu; sigara, aşırı kilo, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterolün bunda önemli rol oynadığını söyledi.

Kurt "Bunlardan bilhassa sigara en önemlisi. Sigarayı bırakmak diğer etkenler için ilaç kullanmaktan daha etkili. Felç ve bunama gibi beyin rahatsızlıkları ekseriyetle beyin damar hastalıklarıdır. Dolayısı ile risk faktörleri onlar için de geçerli." dedi.

Tıbbın temelinin koruyucu hekimlik olduğunu ifade eden Kurt, "Yani erken yaşta bunama gibi çok zor hastalıklardan korunmak istiyorsak sigaradan uzak durulmalı. Sağlıklı kilo konusuna önem verilmeli." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.