Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Konfederasyonu Vali Toprak’la bir araya geldi

İzmir Konfederasyonu Vali Toprak’la bir araya geldi

zmir Konfederasyonu ilk toplantısını İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın katılımı ile gerçekleştirdi. Bir süre önce İzmir’de aktif 40 federasyonun katılımıyla kurulan İzmir Konfederasyonu, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) gerçekleştirdi. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın katıldığı toplantıda İzmir’e hizmet ve toplumsal barış mesajları damgasını vurdu.

  • Ege Postası
  • 12.02.2015 - 10:13
İzmir Konfederasyonu Kurucu Başkanı Ferhan Ademhan, toplantıda konfederasyonun kuruluş amacı ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Ademhan, İzmir’in Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde önemli bir kent olduğunun altını çizerek, “Bu kentte sivil toplum kuruluşlarının, İzmir’e yakışan bir şekilde hizmet etmeleri için yola çıktık” dedi.

BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Ademhan, İzmir Konfederasyonu’nun 40 federasyon ile kentin sorunlarına müdahil olma hedefini kaydederek, “Bizler, STK algısını değiştirmek istiyoruz. Bunu söylerken aynı zamanda siyasetin de STK’lara bakışını değiştirmek için çalışıyoruz. Biz, İzmir Konfederasyonu olarak, hiçbir siyasetin arka bahçesi olmadan kentin sorunlarına müdahil olmak için yola çıktık. Kentin yönetiminde atanmışlara ve seçilmişlere çözüm sunan ve salt eleştiri odaklı olmayan bir anlayışla hareket ediyoruz” diye konuştu.

Ademhan, konfederasyon olarak İzmir’in olduğu kadar Türkiye’nin de sorunlarına dair duyarlılık oluşturmak için çalışacaklarını kaydederek, “İzmir kalkınması, ülkemizin toplumsal barışı STK’lar olmadan düşünülemez. STK’lar bu hedeflerin motor gücü ve güvencesi olacaktır. Biz de İzmir Konfederasyonu olarak bu hedefi dile getiriyoruz” sözlerine yer verdi.

BİR ARAYA GELMENİN ÖNEMİ

İzmir Valisi Mustafa Toprak da, Ademhan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, “Sivil toplumun, sivil birlikteliğin ve o sivil birliktelikle birlikte hoşgörünün bir araya gelmenin, kardeşliğin ve bir arada bulunmanın bir arada bulunduğumuz şehre birlikte hizmet sorumluluğunun ve mesuliyetini yaşamanın o gururunu yaşamak gerekiyor. Sizler her biriniz bulunduğunuz noktada ayrı ayrı bu güzelliği, bu hizmeti, bu çalışmayı, bu heyecanı bulunduğunuz noktadaki dernek, federasyon yâda farklı oluşumlarla yerine getiriyorsunuz” sözlerine yer verdi.

ŞEHRE KATKI SAĞLAYACAK

Vali Toprak, projelere birlik ve beraberlik anlayışının katılması gerektiğinin altını çizerek, “Bizim bakışımız aslında genel itibariyle birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi bir arada yaşama mecburiyetimizi ve güzelliğimizi hissedebilmek ve sevgimizi de yaşadığımız yere güzel programlarımızla ve projelerimizle yansıtabilmektir. Düşüneceğiz, hissiyatımızı oluşturacağız, fikrimizi oluşturacağız ve onu da şehre hizmet etme noktasında bu birlikteliğin amacı olduğunu düşünüyoruz. Yapabileceğimiz konuları ilin yararına, insanlık yararına nasıl dönüştürebiliri? İnsanlarımızı bir arada güzellikler içerisinde birbirimizi sevgi ve saygı anlayışı içerisinde kabul ederek ama onu da kentin yararına oluşturacak şekilde nasıl ortaya çıkarabiliriz diye düşünüyoruz. Bir şehre katkı sağlayan kişilerin oluşturduğu birliktelikler olabilir. Bir şehir içerisindeki nüfusun kendi içerisinde oluşmuş değişik noktalardaki temsilcileriyle, mesleki örgüt yapılanmalarıyla ya da kişi temsilciliği açısından bir şehre katkı sağlayacak şekilde değişik yöntemler olabilir. Bir şehirde yaşıyorsak o zaman o şehre bulunduğumuz noktadan katkı koyma mecburiyetimizin olduğunu da düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Vali Toprak İzmir Konfederasyonu’nun İzmir’e güçlü katkılar sunacağına inandığını belirtti. Konuşmalardan sonra İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Konfederasyonu üyeleri birlikte fotoğraf çektirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.