Dolar 34,0300
%-0.09
Euro 38,0209
%0.3
Altın 2.826,060
%0.83
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 30 Ağustos coşkusu: İlçelerde 'zafer' kutlamaları

İzmir'de 30 Ağustos coşkusu: İlçelerde 'zafer' kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı İzmir'in ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

  • Ege Postası
  • 30.08.2024 - 13:21
  • Güncelleme: 30.08.2024 - 15:42

EGEPOSTASI- 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de coşkuyla kutlandı. 

İlçelerde ayrı ayrı düzenlenen törenlere İzmirli yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

BORNOVA'DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

Bornova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler kapsamında büyük bir coşkuyla kutlandı. Mustafa Kemal Caddesi boyunca gerçekleşen kortej geçişinde ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile marşlar söyleyen Bornovalılar, Cumhuriyet Meydanı’nda İlyas Yalçıntaş’ın şarkıları ile unutulmaz bir akşam yaşadı. Vatandaşların coşkusuna ortak olan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Türk milletinin zaferlerle dolu tarihine vurgu yaparak tarihten ders çıkarılması gerektiğini söyledi.

ÖNAL'DAN BAĞIMSIZLIK VURGUSU 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı, Bayraklı’da coşku ve heyecanla kutlandı. Sevgi Yolu’nda düzenlenen etkinliklerde, Büyük Taarruz fotoğraf sergisi açıldı, Atatürk’ün sevdiği şarkılar dinleyicilerle buluştu, soğuk heykel ve halk oyunları gösterileri kutlamalara renk kattı. Etkinliklerin finalinde ise sanatçı Buşra Salepçioğlu konser verdi. Başkan İrfan Önal, “30 Ağustos, sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda bir milletin yeniden doğuşunun, bir ulusun özgürlüğe ve bağımsızlığa olan inancının da en güçlü sembolüdür. Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

KEMALPAŞA'DA ÇELENK TÖRENİ 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıldönümünde, Kemalpaşa Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.  Tören sonrası açıklama yapan Başkan Türkmen konuşmasında, ‘’ Milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferinin 102. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922 de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız emperyalist düşman kurtarılmış, Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Bugün bizlere düşen görev, tüm olumsuzluklara rağmen kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde daha da yüceltmek ve güçlendirmek olmalıdır. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 102. yıldönümünde, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.’’ İfadelerini kullandı.

ALİAĞA'DA GÖSTERİLER BEĞENİLDİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusunun 30 Ağustos 1922'de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 102. Yılı Aliağa’da kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programı, Aliağa Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Hava İstihkam Uzman Çavuş Sinan Çelik yaptı.

30 Ağustos zaferinin Türk Ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olduğunu belirten Çelik, konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 102.yılını kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz." dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Şehit Murat Coşkun Ortaokulu öğrencisi Nehir Meriç, yöresel şair Bahri Ar ve Kıbrıs Gazisi Doğan Kılıç ‘30 Ağustos’ konulu şiirlerini okudular. Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin zeybek gösterisi ile Aliağa Belediye Bandosu’nun müzik dinletisi ise beğeni topladı.

SEFERİHİSAR'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

Seferihisar’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saat 10.00’da çelenk töreniyle başladı. Seferihisar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende kaymakamlık ve belediye makamı Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.Törene Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Burak Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Abdülkadir Şimşek, İstihkam Albay Halil İbrahim Yılmaz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören Kaymakam Mehmet Şerif Olçaş ve Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in Seferihisar İlçe Şehitliği’nde şehitlere dua okuması ve ardından kabirlere çiçek bırakmasıyla sona erdi. Kutlama programı bu akşam saat 21.00’da Sığacık Kaleiçi’nde Seferihisar Belediye Bandosu konseri ile devam edecek.

BERGAMA'DA 30 AĞUSTOS ZAFER YÜRÜYÜŞÜ SAAT 20.30’DA BAŞLAYACAK

Bergama Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Yürüyüşü’nde 200 metre uzunluğundaki şanlı Türk Bayrağı’nın etrafında yürüyüş gerçekleşecek. Zafere giden yolda dur durak bilmeden koşan kahramanlarımızı anma, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için Bayraklı Park’tan Cumhuriyet Meydanı’na Bergamalı vatandaşlarımız yürüyecek. Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik; “Tarihin en büyük zaferleri arasında yer alan, milletimize bağımsızlığı ve Cumhuriyeti müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bayraklarımızla hep birlikte kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı Bayraklı Park’tan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek yürüyüşe bekliyorum.”dedi.

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.