Dolar 34,1167
%0.06
Euro 38,0775
%-0.04
Altın 2.873,080
%-0.07
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de HDP'lilerin eylemine polis müdahalesi: 57 gözaltı

İzmir'de HDP'lilerin eylemine polis müdahalesi: 57 gözaltı

İzmir'de, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınıp, tutuklanmasını protesto için toplanan gruba polis müdahale etti, 57 kişi gözaltına alındı. İzmir'deki eyleme polis müdahale etti

  • Ege Postası
  • 04.11.2016 - 19:36

İZMİR - HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınması, ardından bazılarının tutuklanmasını protesto için, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adlı oluşumun çağrısıyla, yaklaşık 500 kişilik bir grup, bugün saat 18.00'de, Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya geldi. Caddede grubun toplanmaya başlamasıyla birlikte polis ekipleri, bölgeye sevk edildi. Grup, HDP'ye yönelik gözaltı ve tutuklamalar için basın açıklaması yapmak istedi.

İzmir'de HDP'lilerin gözaltına alınmasına tepki

Ancak polis, grubu izinlerinin bulunmadığı gerekçesiyle dağılmaları yönünde uyardı. Uyarıları sonuç vermeyince gruba coplarla müdahale eden polis, 57 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar emniyete götürüldü. Polis ekiplerinin bölgedeki bekleyişi sürüyor. 

EMNİYET MÜDÜRÜ ESNAFLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan kısa süre önce İzmir'e atanan İl Emniyeti Müdürü Hüseyin Aşkın, Alsancak'a gelip, bölgede görevli polislerden durumla ilgili bilgi aldı. İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile müdahalenin yapıldığı sokaklara giden Aşkın, işyerleri zarar gören esnafla görüştü. Aşkın, "İzmir'de hiçbir şekilde kanunsuzluğa izin vermeyeceğiz. Kanunlar çerçevesinde herkes istediğini yapabilir" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.