Dolar 34,2053
%-0.05
Euro 37,5566
%0.22
Altın 2.889,740
%0.7
Bist-100 9.011,00
%-1.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Kutlu Doğum programı düzenlendi

İzmir'de Kutlu Doğum programı düzenlendi

Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya gelişi onuruna düzenlenen Kutlu Doğum Haftası, İzmir İl Müftülüğü tarafından da bir programla kutlandı. Balçova Kaya Termal Otel’deki programa Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, İzmir Valisi Cahit Kıraç,...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 11:23
Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya gelişi onuruna düzenlenen Kutlu Doğum Haftası, İzmir İl Müftülüğü tarafından da bir programla kutlandı. Balçova Kaya Termal Otel’deki programa Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İl Müftüsü Ramazan Muslu, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İnsan Onuru” temalı Kutlu Doğum programında, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Paçacı da bir konuşma yaptı. Ayrıca Kur'an ve meali okundu, slayt gösterileri yapıldı. Dünya meselelerine değinen İl Müftüsü Muslu, “Geride bıraktığımız yüzyılda, insan onuru had safhada zedelenmiştir. Terör, istismar, açlık gibi onur kırıcı pek çok küresel sorunun kıskacındaki insanlık, tarihte görülmemiş bir sınavdan geçiyor.” dedi. Başkan Kocaoğlu ise, “Onur, korunması gereken bir insan özelliğidir. Erdem de insanın yaşam boyu kazanması gereken bir davranıştır. Onurumuzu koruyup erdemimizi geliştirmek için kul hakkına dikkat etmemiz, maddi çıkarlar için yolumuzdan sapmamamız gerekiyor. İyi insan olmanın mücadelesini hem kendi içimizde hem de hayatta, ne iş yaparsak yapalım, örnek olarak insan-ı kamil olma yolunda yürümeye çalışarak gösterelim.” şeklinde konuştu. Kocaoğlu, katılımcılara barış çağrısı da yaparak, “Dünyada barışı tesis etmek için düşünelim, kafa yoralım ve karşımızdakinin gözüyle bakmaya çalışalım.” dedi.

Vali Kıraç da, “Ayrımcılığın, ötekileştirmenin, ırkçılığın, şiddetin, işkencenin, terör ve savaşın, gelir adaletsizliğinin, açlık ve kıtlık gibi insan onurunu zedeleyen sorunların yoğun olarak yaşandığı bir çağı idrak ediyoruz. ‘Peygamberimiz ve İnsanlık Onuru’ konusu, böyle bir çağda hem ülkemizin hem de bütün insanlığın gündemine taşınması açısından önemlidir.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.