Dolar 34,2508
%0.03
Euro 37,6307
%0
Altın 2.918,640
%-0.1
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de asılsız yazılar yazan o isme yargı tokadı

İzmir'de asılsız yazılar yazan o isme yargı tokadı

Gazeteci olduğunu iddia eden Ertan Yıldız, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaların birinde ceza aldı. 8. Asliye Ceza Mahkemesi Yıldız’a basın yoluyla görevli memura hakaret ettiği gerekçesiyle 354 gün karşılığında 7 bin 080 lira adli para cezası verdi. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Yani Yıldız kasıtlı bir suçtan 5 yıl içinde ceza alırsa hapis yatmayla karşı karşıya kalacak. İzmir'de asılsız yazılar yazan o isme

  • Ege Postası
  • 16.06.2015 - 17:17
Uzun süredir birçok belediye başkanı hakkında asılsız yazılar yazarak hakaret eden ve gazeteci olduğunu iddia eden Ertan Yıldız, Türk Mahkemeleri’nden kaçamadı. 29 farklı davadan ifade vermediği için aranan Yıldız, geçtiğimiz haftalarda asayiş ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu yakalanmış ve savcılara ifade vermişti.


MAHKEME KARAR VERDİ
8.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Yıldız, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle ceza aldı. Mahkeme Yıldız’a basın yoluyla görevi başındaki memura hakaret etmesi nedeniyle 354 gün karşılığında 7 bin 80 lira (eski parayla 7 milyar)  adli para cezası verdi.  Aynı mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verdi. Yani Yıldız, kasıtlı bir suçtan 5 yıl içerisinde ceza alırsa hapis yatacak.
   
DAVALAR DEVAM EDİYOR
Avukatlar, Yıldız’ın birçok davadan yargılandığını hatırlatarak, “Gerçek dışı, yalan yazılar yazarak birçok kişiyi ‘çamur at izi kalsın’ anlayışıyla hedef tahtası haline getiren bu kişinin birçok davası var. Bunlar da devam ediyor. Bizler bu davaların her birini yakından takip ediyoruz. Hukuka olan inancımız tam” açıklamasında bulundu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.