Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de biber gazı yitenlere şikayet formu!

İzmir'de biber gazı yitenlere şikayet formu!

TÜRK Tabipleri Birliği, Taksim Gezi Parkı protestosuyla başlayıp tüm yurda yayılan eylemlerde kullanılan gazın niteliğini belirlenmesi ve kişiler üzerindeki etkilerinin araştırılması için çalışma başlattı. Bu kapsamda TTB internet sitesinde gaza maruz kalan vatandaşların doldurması için form oluşturdu.

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 17:27
İZMİR  - TTB, Taksim Gezi Parkı protestosuyla başlayıp tüm yurda yayılan eylemlerde güvenlik güçleri tarafından kullanılan biber gazının kişiler üzerindeki etkisini araştırmak için internet sitesinde bir form yayınladı. Gaza maruz kalanların doldurması internet adresinde yayınlanan formda, “Gazdan korunmak için herhangi bir araç kullandınız mı', Gazdan korunmak için herhangi bir araç kullandıysanız bunlar nelerdir', Biber gazı / göz yaşartıcı gaz bulunan ortamda toplam olarak bulunma süreniz kaç saatti? Gaz fişeği yaralanması oldu m? Yaralanma olduysa gaz fişeği yarası vücudunuzun neresindeyd? Diğer yaralanma olduysa yaralanmanın şiddetini nedi? Gaza maruz kalma sonrası herhangi bir sağlık yardımı aldınız m? Gaza maruz kalma sonrası oluşan (daha önce olmayan) ve şu anda devam eden şikayetiniz var mı'” gibi sorular yöneltildi.

TTB Genel Sekreteri Dr. Bayazıt İlhan, gaza maruz kalan kişilerdeki belirtilerle gazların niteliğinin belirlenebileceğini söyledi. Gaza maruz kalanların sağlık durumlarının değerlendirilmesi üzerine bir form geliştirildiğini belirten İlhan, “Çok sayıda vatandaşımız protestolarda gaza maruz kaldı. Biz de gazın niteliğinin belirlenmesi ve kişiler üzerindeki etkisini belirlemek için böyle bir çalışma yaptık. Gaza maruz kalan kişilerde sağlık problemi varsa bu problem gazla birlikte artabiliyor. Bu yüzden gaza maruz kalan vatandaşlarımız bu formu doldursun. Başvuruları hafta sonuna kadar alacağız ve gelen bilgileri derledikten sonra yapılan çalışmanın sonucunu kamuoyuyla paylaşacağız. Şu ana kadar 5 bin kişi bu formu doldurdu. Katılımların artacağını düşünüyorum” dedi.(DHA)


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.