Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 'can' yakan vitrinler

İzmir'de 'can' yakan vitrinler

SURİYELİLERİN, Yunan adalarına geçmek için İzmir'de konaklamaları, kentte ayrı bir ekonomik pazar yarattı. Suriyelerin oturduğu Basmane semtindeki giyim mağazalarının vitrinlerindeki cansız mankenlerde bile, artık can yelekleri tanıtılır hale geldi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2015 - 15:33
Ülkelerindeki iç karışıklıklardan ve IŞİD saldırılarından kaçan Suriyelilerin en çok göç ettiği yerlerinde başında, İzmir geldi. Yoğun göçün birinci nedeni de İzmir'in Yunan adalarına geçmek için son durak konumunda olmasından kaynaklandı. Kentte resmi rakamlara göre yaklaşık 80 bin Suriyelinin bulunduğu açıklandı. Ancak bu rakamın, kayıtdışı olanlarla birlikte çok daha yüksek olduğu ileri sürüldü.
 


CAN YELEKLERİ VİTRİNLERDE 
Suriyelilerin yoğun bir şekilde göç etmeleri, İzmir'de yeni bir ekonomik pazar da oluşturdu. Suriyelilerin barındığı semt olan Basmane'de artık Yunan adalarına deniz yoluyla kaçak geçiş sırasında kullanılan malzemeler satılmaya başlandı. Çeşitli modelleri bulunan can yelekleri, artık giyim mağazalarının vitrinlerine girdi. Cansız mankenlerin üzerine giydirilen bu yelekler, normal giysilerle birlikte ilginç görüntülerde oluşturdu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.