Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de ekonomi zirvesi: Bakan Zeybekçi'den mesajlar...

İzmir'de ekonomi zirvesi: Bakan Zeybekçi'den mesajlar...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, teşvikler konusunda yapılan yasal düzenleme ardından 13 bin 586 yerli şirketin 202.8 milyar liralık sabit yatırım yaptığını, 797 yabancı şirketin 625 milyar lira yatırım yaptığına dikkat çekti. Zeybekci, "Türkiye'de doğrudan yabancı yatırım miktarında bir önceki yıla göre 12. 6 milyar dolar artış yaşadık. 2015 yılında Ocak- Ağustos döneminde uluslararası doğrudan yatırım miktarı yüzde 35.5 oranında arttı ve 11.8 milyar dolar oldu. Eylül ve Ekim'de başarılı geçiyor. 2015 yılını, 2014 yılına göre yüzde 35 artışla kapatacağız" dedi. Ekonomi Bakanı Zeybekçi'den seçim vaadi

  • Ege Postası
  • 15.10.2015 - 15:04
İZMİR - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kaya Termal Otel'de Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Zeybekci, Türkiye'yi yabancı sermaye girişinde ilk 10 ülke arasına sokmaya hedeflediklerini belirterek, "Ekonomi Bakanlığı'na aslında YASED bakanlığı diyebiliriz. En önemli hedeflerimizden biri Türkiye'yi doğrudan yabancı sermaye girişiyle ilgili olarak ilk 10 ülke arasına taşımak. Bu kuru kuruya söylenmiş bir laf değil. İlk ihracatın, ticaretin yapıldığı coğrafya Anadolu'dur" dedi. 

TERÖRE REÇETE YAZDI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara Garı'nda 97 kişinin hayatını kaybettiği patlamayı değerlendirerek, Türkiye'nin bu hastalıktan kurtulmasının yolunu şöyle anlattı: 

"Ankara'da yapılan o saldırı bu ülkenin tümüne yapılmış saldırıdır. Türk, Kürt, Abaza, Zaza, Alevi, Sünni, Musevi, Hıristiyan herkese 78 milyona yapılan saldırıdır. Hepimizin kalbine yapılan çok bilinçli bir saldırıdır. Bütün milletlerde ülkede olan değerlerle yapıştırılmış çizgileri, fay hattı haline getirerek kırılmalar kastıyla yapılan bir saldırıdır. Hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Bu menfur saldırılara karşı bu millete, gösterdiği yüce duruş nedeniyle saygı gösteriyorum. En önemli ilaç birlik beraberlik ve kardeşliğimizdir. Biz kardeşlik içinde olduğumuz sürece el ele omuz omuza kol kola olduğumuz sürece bu hastalıklar ortadan defolup gidecektir. Yoldan geçen her türlü mikrobun bizi potansiyel olarak görmemesi için biz bir an önce bu ülkeyi Atatürk'ün gösterdiği muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmalıyız. Bu ülkeyi, 10 bin dolar seviyelerinden 20 bin dolar seviyelerine atarsak, Türkiye kimliğini, vatandaşlığını, pasaportunu komşu ülkelerdekiyle 600 milyon kişinin sahip olmaya çalıştığı kimlik haline getirirsek bu hastalıktan kurtulmuş oluruz. Hastalık da nezle gibi gelip geçer. Bunları sağlamazsak ne olur sağladığımızda ne olur iyi biliyoruz."



"BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR"

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin eksikliğinin sermaye olduğunu belirterek, yabancı sermayenin başının üstünde yeri olduğunu söyledi. Zeybekci, sermayeye ihtiyacı bulunduğunu anlatırken, "Türki cumhuriyetlerinde öğrendim ki 'ser'den geçmek özden kendinden geçmek. Bu kelimenin aslı ser- maya. Yani öz maya. Çok basit ve yalın bir Türkçe. Sermaye ihtiyacımız da ikiye ayrılıyor. Herhangi bir sermaye ya da teknoloji kabiliyet ile transfer edilen sermaye. Bize ikincisi lazım. 'Yabancı sermaye' rahatsız eden bir isim. Ben ona bir isim düşünüyorum. Çünkü her kim benim ülkeme gelip benimle aynı tapuya sahip oluyorsa, aynı yasal düzenlemelere sahip olmak istiyorsa onun benim başımın üzerinde yeri vardır. Öz sermayemiz bize geldiyse aynı yasalara tabi olarak benimle aynı kaderi paylaşmaya geldiyse benim onu daha bir özel tutmam lazım. Türkiye olarak biz onu başardık" dedi. 

DOĞRUDAN YABANCI SERMAYE YATIRIMLARI

Türkiye'de 20 Haziran 2012'de yabancı teşvikler konusundaki düzenlemenin yürürlüğe girdiğini, O tarihten Ağustos 2015'e kadar 13 bin 586 adet yerli firmaya, 797  uluslararası firmayı yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini anlattı. Zeybekci, 13 bin 586 yerli şirketin 202.8 milyar liralık sabit yatırım yaptığını vurgulayarak, 797 yabancı şirketin 625 milyar lira yatırım yaptığına dikkat çekti. Zeybekci, "Türkiye'de doğrudan yabancı yatırım miktarında bir önceki yıla göre 12. 6 milyar dolar artış yaşadık. 2015 yılında Ocak- Ağustos döneminde uluslararası doğrudan yatırım miktarı yüzde 35.5 oranında arttı ve 11.8 milyar dolar oldu. Eylül ve Ekim'de başarılı geçiyor. 2015 yılını, 2014 yılına göre yüzde 35 artışla kapatacağız" diye konuştu.

İYİMSER BAKIŞ

Zeybekci, ekonomide iyimser tablo çizerek, "2013 yılı 25 Aralık'tan itibaren görevdeyiz. İlk andan itibaren Türkiye ekonomisinin yapısal değerlerine baktığımızda ekonominin sağlamlığı ya da kırılganlığı konusunda net, süslü olmayan, yalın sözlerle görüşlerimizi paylaştık. Türkiye bütçe açığında dünyada ilk üçlerde ilk beşlerde yer alan en iyi ülkelerden biri. Cari açık sorununu artık sürdürülemez ya da riskli bölgeden uzak noktaya götürdü. Etrafındaki ateş çemberine rağmen en hızlı büyüyen 7. ülke oldu. Türkiye tarihi iyileşmelerden birini yaşıyor. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 25'i aştı. Bavul ticareti ve hizmet ihracatını da eklediğimizde dış ticarette dengeye doğru gidiyoruz" dedi. 

"MÜDAHALEYE GEREK YOK"

Ekonomi Bakanı Zeybekci, ABD ekonomisinden örnek vererek, Türkiye'nin doların değerlenmesinden çok etkilenmeyeceğini söyledi. Bakan Zeybekçi, Merkez Bankası'nın kurlarla ilgili müdahalesine gerek olmadığını vurgularken şöyle konuştu:

"Bu hareketlenme karşısında Merkez Bankası'nın elinde bunu tam anlamıyla yönetecek ve yönlendirecek güç yoktur. Dünyada oluşan gayrisafi milli hasıla değerinin yüzde 1'ine bile sahip olmayan bir Türkiye'nin dünyadaki bu hareketlenme karşısında 'ben buna karşı duracağım' demesi doğru değildir. Müdahaleye gerek yoktur, piyasa kendi dengesini bulacaktır. Türkiye'nin sürdürülemez borcu, Türkiye'yi tefeciye düşürecek bir borcu yoktur. ABD'nin Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararlarından Türk ekonomisinin etkilenmesi normaldir. Türkiye ihracatının yüzde 43'ünü AB'ye yapıyor, yabancı sermaye girişinin yüzde 72'sini AB üyesi ülkelerden alıyor. FED Bej kitabı yayınladı onu okuyorum. Orada aynen şunu söylüyor. 'Aşırı değerli dolar, ABD ekonomisini durdurmaya götürür. Aşırı değerli dolar sürdürülebilir değildir.' ABD Merkez Bankası için faiz artırımı ne derece güçlü hale gelecek takdirinize sunuyorum." 



"1 KASIM'DAN İTİBAREN POZİTİF YARIŞMA"

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türk Lirası'nın 1 Kasım'dan itibaren dolar endeksini oluşturan para birimlerinden pozitif anlamda yarışır hale geleceğini öne sürdü ve şunları söyledi: 

"Türkiye, Avrupa'nın en iyi ekonomilerinden, gelecek vaat eden heyecan yaratan ekonomilerinden biridir. 1.5 yılda dört seçim birden yapıyoruz. En çok seçimlerin olduğu şu aylarda bile bütçe fazlası veren bir ülke haline gelmişiz. Önümüze bakalım. Bu ülkenin geleceği dünyanın en parlak geleceklerinden biri olacaktır. Tüm para pompalamalarına rağmen canlanamayan ekonomilerine baktığınızda Türkiye'de ekonominin hareketliliğine bakın. Büyük bir cesaretle televizyon ekranlarına baktığınızda, ekonomi yorumcuları çıkıp kurla ilgili kur deliğinden baktırıp büyük bir haksızlık yaptılar. Orada söylediğimiz şu oldu. Şu anda TL'nin değeriyle ilgili spekülatif bir bölge var. Dünyada dolar karşısında aynı şekilde hareket ettik. 2015 Mayıs ortasından itibaren yapılan anket sonuçları Ekim ayı başından itibaren 1 Kasım öngörülerek bu spekülatif marj ortadan kalkacaktır ve 1 Kasım'dan itibaren dolar endeksini oluşturan para birimlerinden pozitif anlamda yarışır hale geleceğiz. Merkez Bankası üzerinde ihracat kesiminden bir baskı bile oluşmaya başlayabilir. TL'nin aşırı değer kazanmasının ihracat üzerindeki olumsuz etkilerini bile konuşmaya başlayabiliriz. Geçen hafta içinde TL değerlenmesiyle ilgili Türkiye'deki şirketler 1.5 milyar dolar aldı. Burayı en iyi noktada olmadı ve olmayacak inşallah daha farklı noktalara gelecek."

"İZMİR'İ SERBEST BÖLGELER ŞEHRİ YAPACAĞIZ"

Uluslararası Yatırımcılar Derneği ile yaptığı toplantı ardından açıklama yapan Ekonomi Bakanı Zeybekci içeride yapılan konuşmalarla ilgili Kasım sonuna kadar bir faaliyet metninin açıklanacağını söyledi. Toplantıda İzmir ile ilgili konuşulanlarla ilgili, "Geçtiğimiz hafta İstanbul'da G 20 Ekonomi Bakanları Zirvesi ile toplantı yaptık. Toplantı sonunda Çin Ekonomi Bakanı ile önemli görüşmeler yaptık. Çin Devlet Başkanı'nın Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında konuştukları Edirne- Kars hızlı tren hattı. Ve Antalya - İzmir hızlı tren ve otoyol hattı projeleriyle ilgilendiklerini söylediler. Bununla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Yaklaşık 22 aydan bu yana İzmir ile ilgili İzmir'i serbest bölgeler şehri yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hızlı hızlı adımlarımız devam ediyor. Somut projelerimiz devam ediyor. Bunların hepsini de içerideki toplantıda değerlendirdik" dedi.

İŞSİZLİK RAKAMLARI 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci son olarak bugün açıklanan işsizlik rakamları ile ilgili şöyle konuştu: 

"İşsizlik rakamları açıklandı. Türkiye siyasi istikrar ve siyasi istikrara dayalı ekonomik istikrarı bir an önce üst seviyede oturtarak yeniden son 13 yıldan beri yakaladığı yüzde 4.7 rakamlarının üzerine çıkmak için, yüzde 5'in üzerine çıkmak için 1.6 milyon vatandaşını yeni iş sahibi yapması gerekiyor. Bunu yapamadığı zaman da sıkıntı içerisine giriyor. Türkiye son 1 yıl içerisinde 1 milyon 100 bin yeniden istihdam yaratmış. Ama bu yeterli değil. Türkiye iş gücüne katılım yüzde 52 ile bir rekora gelmiş. İşsizlik oranı yüzde 9.8 ve istihdam edilen toplam işgücü sayısı 30 milyon 311 bin kişi. İstihdam edilen toplam insan sayısı da 27 milyon 342 bin kişi. İşsiz sayısı da 2 milyon 970 bin kişiye ulaşmış. Bunu da önümüzdeki süreçte işsizlik rakamlarını iki haneye ulaşmadan aşağı çekecektir. Türkiye yıl sonuna kadar yüzde 3'ün üzerinde bir büyüme rakamıyla yılı kapatacak. 2016 hedeflerimiz ise daha yukarıda olacak."


RÜZGAR TÜRBİNİ KANAT TESİSİNİN TEMELİNİ ATTI
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dünyanın en büyük global rüzgar türbini kanat tedarikçilerinden biri olan TPI Kompozit'in, yeni rüzgar kanat üretim tesisinin İzmir Serbest Bölgesi'nde düzenlenen temel atma törenine katıldı. 275 bin metrekarelik alanda üretim yapacak olan tesisin tam kapasiteye ulaşmasıyla, TPI'ın Türkiye'de ürettiği rüzgar türbini kanat miktarının ikiye katlanması öngörülüyor. Türkiye'de 2012'den beri rüzgar türbini kanatları üreten TPI şu an itibarıyla GE ve Nordex için kanat üretimi yapıyor.

“CAZİBE MERKEZİ OLDU"
İzmir Serbest Bölgesi Müdürü Eyüp Sevimli, ilk kurulduğunda deri yatırımları olan bölgede şu an deri işletmelerinin azınlıkta kaldığını belirterek, “Deri sektörünün yaşadığı kriz ve daralma, bölgeye ulaşım yollarının yetersizliği merkeze uzaklık nedeniyle hak ettiğimiz yatırımı çekemedik. Toplu ulaşım İZBAN, 7- 8 dakikalık mesafeye geldi, otoban tamamlandı. Aliağa ve Çandarlı limanları nedeniyle bölgemiz yatırım açısından çok değerlendi. Bölgemizde yoğunluk üretim sektöründe. Deri, kimya, gıda, elektrik elektronik, mobilya makine ve plastik sektörü var. Depoculuk da gelişiyor. Bölgemizde bin 200 kişi çalışıyor" dedi. 

“800 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK"
TPI Kompozit Genel Müdürü Şenol Bircan, dünyanın global rüzgar enerji tribünü üreten bir şirket olduğunu belirterek, Türkiye'de 2012 yılında Sasalı'da faaliyete başladıklarını burada dünyanın iki büyük liderine kanat ürettiklerini söyledi. Bircan, “Mevcutta bin 200 kişiye iş sağlıyoruz. Kanatlar ağırlıklı olarak Avrupa'ya gidiyor. İlk yatırım 50 milyon doları aşacak. Bir iki yıl içinde katlanacak. Planladığımız fabrika 2016 yılı ortasında faaliyete geçecek. 2017 ilk etapta 800 kişiye istihdam sağlayacağız" dedi. 

SİNEKLER KONUŞMAYI BÖLDÜ 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kürsüye çıkıp konuşmaya başlayınca ortamdaki çok sayıda sineğin yüzüne konması üzerine sık sık eliyle yüzüne konan sinekleri uzaklaştırdı ve konuşmasında sinek sıkıntısına değindi. Zeybekci “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. İskandinav ülkelerine gittiğimde söylüyorum. 'Bizim Türkiye olarak bir haftada yaşadığımız gündemi siz bir yılda yaşasanız ülke darmadağın olur' diyorum" diyerek sözlerine başladı. Ancak deri üretimi olduğu için sineği çok olan bölgede yüzüne konan sinekler nedeniyle konuşmakta zorlanınca sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bir arkadaşımız biraz önce bir espri yaptı. Bu yıl Çin'de sinek yılıymış' dedi. Buralar üretim alanları, güzellik alanları, biz yalınayak koşturarak geldik buralara. Bunlara alışkınız sonbaharın da güzelliklerinden biridir bu." 

Zeybekci, Aliağa Serbest Bölgesi'nde ihtisas anlamında yoğunlaşma olacağını belirterek, yenilenebilir enerji teknoloji faaliyetlerinin İzmir'de 5'inci bölge teşviklerinden yararlanabileceğini söyledi. Zeybekci, “2016 yılının Haziran'ında ilk kanadı çıkarma töreninde buluşalım" diyerek konuşmasını tamamladı. 

Açılış töreninde Şenol Bircan Bakan Zeybekci'ye, bakır tabak hediye etti. Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, Bakan Zeybekci'ye deri işlemeli toprak vazo hediye etti. Zeybekci ve protokoldekiler, önlerindeki butonlara basarak temele ilk harcı koydu.

TABİKİ BAŞIMIZA HER ŞEY GELİR 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen 'Türkiye ve dünya ekonomisindeki son gelişmeler' konulu toplantıya katıldı. Bakan Zeybekci, yakın geçmişten örnekler verdiği konuşmasında şunları söyledi: "100 liralık verginin 87 lirasının faize gittiğini gençler bilmezler. Bugün 100 liralık verginin 13 lirası faize gitse bile bunu sıfıra indirmenin gayreti içindeyiz. Bu terör örgütü hep başımızdaydı. 1980 öncesinde hepimizin içinde yaşadığı sağ sol davaları vardı. Asala belası vardı. 1980 ihtilali ile kesildi. 1984 yılında biri çıkmış insanları topluyor uçakla dünyaya götürüyor, yeni gelişmeleri gösteriyor. Rahmetli Turgut Özal'a yapmadıklarını demediklerini bırakmadılar. Üçüncü köprü yapılıyor, üçüncü havalimanı yapılıyor. Tabi ki başımıza her şey gelir. Türkiye 40 yıldır hayalini kurduğu iki nükleer santralinin anlaşmalarını bitirdi, temellerini atıyoruz. Gezi olaylarını çıkardılar. Türkiye'nin önü hep kesilmek istendi. Amaçları, Taksim'deki ağaçları kestirmemek, ulaşımı engellemekti." 

AMAÇLARI İSTİKRARI AL AŞAĞI ETMEK 
Kanlı terör örgütünün 7 Haziran'da 'Barış güvercini' diye pazarlandığını öne süren Zeybekci, şöyle konuştu: "8 Haziran günü bu ülkede normalde iktidar olmaktan başka hiçbir düşüncesi olmayan ana muhalefetin genel başkan yardımcısı, meclis grup başkan vekili, milletvekili, il başkanı 'Biz HDP'ye oy verdik' diye gerine gerine ortada dolaşmadı m? Tek bir amaçları vardı, o da Ak Parti idi. Tek başına hükümeti indirmek. Türkiye'nin tek partili istikrar hükümetini al aşağı etmek. Türkiye'yi yeniden muhtaç olduğu hallere döndürmek." 

BÖLÜCÜLÜK KISMINI KALDIRDIK 
Ak Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım ise güven ve istikrarın önemine vurgu yaparak, ekonomik anlamda bir Türkiye'den üç Türkiye yapıldığını önü sürdü. Yıldırım, "En önemli konu, insanların yaşam hakkıdır. Yaşamı, can ve mal güvenliği teminat altına alınmayan hiçbir ülke ve yer diğer konuları konuşamaz. Biri çıksa Suriye ve Irak'taki ekonomileri anlatmaya kalksa başta orada yaşayan ölüm kalım mücadelesi veren insanlar olmak üzere kimse itibar etmez. Güven ve istikrar iki sihirli kelimedir. Son 13 yılda başarıdan başarıya koşmasındaki temel özellik budur. Güven ve istikrardır ki bir Türkiye'yi üç Türkiye yapmıştır. Son günlerde güven ve istikrarı bozmaya yönelik yeni bir tezgahın, oyunun içine çekilmeye çalışıyoruz. Ankara'daki patlamada masum vatandaşlarımız öldü, askerimiz polisimiz şehit oldu. Türkiye 1984 yılından beri bir terör mücadelesi içinde 32 yıl geçti. Terör o günlerde bölücü terör örgütü olarak yüzünü gösterdi bu mücadeleyi kazanamayacağını gördü şimdi başka bir yüzle geliyor. Bölücü kısmını kaldırdık. Şimdi Türkiye üzerinde mühendislik hesapları yapan, ayar vermeye çalışan küresel güçlerin taşeronu olarak iş başında. Amaç bölgedeki istikrarsızlığın Türkiye'ye sıçraması ve küresel rekabette Türkiye'nin aradan çıkarılması. Başaramayacaklar. Bu topraklarda biz kök salmışız. Bu topraklarda bağımsızlık uğruna çok büyük bedel ödemişiz. Kurtuluş Savaşı'nın başladığı şehir İzmir'dir. İzmir işgal edilinceye kadar diğer kentler işgal edildi ses çıkmadı. Ne zaman ki İzmir'de kurşun atıldı tüm Türkiye ayağa kalktı ve yine Kurtuluş Savaşı'mızın zaferle sonuçlandığı şehir de İzmir'dir" dedi. 

KRİZE İNAT YATIRIMA DEVAM DEDİK 
Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Memleketin her karış toprağında bizim hizmetlerim var. 300 milyar lira yatırım yaptı. Devlet bana 100 milyar lira ayırmıştı. 100 milyar lira kaynakla 300 milyar liralık yatırım. Küresel kriz başlamış taşımacılık çökmüş ve herkes gelecek kaygısı taşıyordu. Türkiye 4 bin şantiyesini kapatmadı onun üzerine daha da şantiye açtı. Şimdiki krize inat yatırıma devam dedik. Ekonomi algı yönetmektir. Dilin zekatı hayır konuşmaktır. İyi şeyler söyleyeceğiz. Boş hayallere insanları yönlendirmeyeceğiz. İyi şeylerin neler olduğunu insanların görmesi lazım. Türkiye 2023 hedeflerine ulaşmak için liman, yol, demiryolu, havayolu altyapısını büyük oranda tamamlamıştır. Türkiye'yi iletişim ve bilişimde Afrika seviyesinden aldık ileri gelen ülkelerin seviyesine soktuk. İzmir'den dış uçuşları artıracağız ve İzmir'i transfer merkezi haline getireceğiz. Havalimanını söz verdik 15 ayda yaptık. İstanbul- İzmir Otoyolu'nu yapıyoruz. Bunların sinerjisi Türkiye'yi orta gelir düzeyinden kurtaracak. 5 kent arasında bölünmüş yol vardı. Şimdi 75 kent arasında bölünmüş yol var. Ekonominin vazgeçemeyeceği şey istikrar ve güvendir. Türkiye bunun ne kadar önemli olduğunu 13 yıl yaşadı. İstikrarın kaybolmasının bedelini de 4 ayda gördü. 7 Haziran Türkiye'nin yol kazasıdır. 7 Haziran bize bir mesajdır. Biz bu mesajı aldık. 13 yılın getirdiği bazı heyecan eksilmesini de artık giderdik. Yeni ufuklara cumhuriyetin 100. yılına birbirinden unutulmaz eserlerini yapmaya hevesliyiz. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Kıskansınlar. Kıskananlar çatlasın. İsterlerse Gezi olayları çıkarsınlar. Türkiye ufuklara yelken açtı tüm hızıyla gidiyor. Gerçek ekonomiye yatırım yapacağız sanal değil. Cambazlıkla ekonomi olmaz. Çağın ruhunu okuyan ileri teknoloji ve daha fazla katkı sağlayan ekonomi bizim geleceğimizi kurtaran ekonomidir. Akıl terimizi daha fazla değerlendireceğiz ve ekonomi yerli kaynakla kendi öz değerlerimizle kendi geleceğimizi inşa edeceğiz. Başkasına bağımlı olmanın bedelini ödüyoruz." 
(Elif Demirci - DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.